CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
Te afli aici:  

Wellness.ro

 

Blog

 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

Pentru o viata sanatoasa cu Herbalife

Blog Wellness.ro

 
marți,1 noiembrie, 2011

Cum te ingrasi de sarbatoriMajoritatea oamenilor se ingrasa un kilogram, maxim doua in timpul sarbatorilor. Cand devii indulgent cu cateva calorii in plus, acestea se depun destul de repede. Pentru a te ingrasa 3  kilograme, ai nevoie de aproximativ 24.000 de calorii asa ca din momentul asta pana in ianuarie, ai de facut urmatoarele.

Mai intai, incepi cu bomboane. O bomboana are 35 calorii.  Iei cate o bomboana, doua pe zi. Acest lucru ti-a dat 3500 de calorii avans.

Apoi, cina de Craciun. Nu suntem multumiti doar cu cina din ziua de Craciun asa ca petrecem o buna parte din aceasta zi, in sanul familiei, mancand. Multi oameni planifica masa in familie destul de devreme, la pranz, pentru a repeta experienta mai tarziu, spre seara. Totalul caloriilor din aceasta zi poate depasi cu usurinta 5000 sau chiar mai mult, tinand cont de faptul ca o persoana nu are nevoie de mai mult de 2500 calorii zilnic.

Uneori, locul de munca te poate corupe, mai ales in timpul sarbatorilor. Clientii multumiti sau chiar colegii inunda biroul cu fel de fel de prajituri, bomboane, si multe pungi de popcorn. Mananca trei pungi de floricele cu caramel trei zile pe saptamana timp de o luna ( 2200 calorii ) si trei bomboane de ciocolata pe saptamana timp de o luna ( 1600 calorii ) si garantat te vei ingrasa pana in ianuarie.

Cu siguranta te astepta multe alte bunatati si acasa. Ai putea manca cu usurinta 10 prajituri de-a lungul a cateva zile (1000 calorii) sau putin salam si bicuiti cu branza (700 calorii ). Coace o serie de prajituri pentru sarbatori sau turta dulce si vei da de necaz. Adauga sase prajituri ( si cateva mostre de aluat ) si ai putea adauga alte 500 de calorii.

Acum, adauga si cateva cocktail-uri in acest amestec. Aperitivele sunt mici bombe de calorii, cu o medie de 100 de calorii fiecare. Unele bauturi alcoolice, cum ar fi martini dulce, ar putea depasi cu usurinta 300 de calorii. Participi la 2 petreceri = 2 mii de calorii in plus. Mananca o portie de clatite si o friptura de porc si poti fi sigur ca ai mai adaugat un kilogram.

Nu este greu sa alegi restul de aproximativ 5000 de calorii mai ales cand ti se pun la dispozitie alimente cum ar fi placinta cu nuci (500 de calorii per felie),prajitura cu ciocolata (450 calorii), crema de anghinare (600 calorii la o jumatate de cana), coasta afumata (800 de calorii) , carnati (400 calorii/100g), tort cu crema (700 de calorii per felie), placinta cu scortisoara (500 calorii), lichior de oua (400 calorii/ceasca) sau alune (650 calorii).

 
marți,25 octombrie, 2011

De ce cumparam alimente de la piata Pietele in care producatorii agricoli isi aduc recoltele te ajuta sa marchezi schimbarea anotimpurilor, cu produse proaspete, locale.

Este mult mai simplu sa iti cumperi toate produsele de care ai nevoie dintr-un singur loc de la supermarket. Dar supermarketul nu iti poate oferi sentimentul ca mananci produse naturale sanatoase asa cum o face piata agroalimentara.

In ziua de azi, nu este atat de usor sa identifici un anotimp. La baza, avem 2 sezoane – sezonul cald si cel rece – dar nu inseamna neaparat ca unul dintre ele este urmat de celalalt. Poate fi foarte frig in iunie sau foarte cald in octombrie, de aceea delimitarea sezoanelor o facem dupa calendar si nu dupa vreme.

Putem delimita sezoanele in functie de alimentele disponibile pe tarabe si in functie de subtilele schimbari ale ofertelor de la o saptamana la alta. Este minunat sa gasesti legume si fructe de sezon pe care sa le incerci. Si este un mod fantastic de a introduce mai multe fructe si legume in dieta zilnica.

Daca nu mergi la piata periodic, incepe acum! Mergi la piata si cumpara alimente proaspete de sezon. Apoi, fii recunoscator producatorilor agricoli care ti-au pus la dispozitie alimente pe care le-au crescut in mod natural si pentru ca au un gust nemaipomenit.

 

Numaratorul de muscaturi – o noua ustensila ce te poate ajuta sa slabestiDaca tii regim periodic, probabil esti foarte priceput cand vine vorba de numarat calorii. In efortul de a-ti tine greutatea sub control, probabil ai numarat totul, de la calorii la carbohidrati, de la gramele de grasime pana la cantitatea de lichide. Folosesti pedometrul pentru a numara pana si pasii pe care ii faci zilnic. Daca simti ca nu mai ai ce numara, stai linistit. Cercetatorii de la Universitatea Clemson din Carolina de Sud au dezvoltat un intrument pentru tine – si anume numaratorul de muscaturi „bite counter”.

Asa cum un pedometru inregistreaza miscarea specifica miscarii care se refera la mers, numaratorul de muscaturi este un dispozitiv de dimensiuni mici, purtat la incheietura mainii, ca un ceas de mana, creat pentru a detecta miscarile specifice atunci cand tu transferi alimentele din mana in gura. Ca un pedometru care numara pasii zilnici, bite counter-ul inregistreaza numarul total de muscaturi pe care le-ai luat de-a lungul zilei.

Cercetatorii care l-au dezvoltat – un psiholog si un inginer IT – spun ca numaratorul de muscaturi este aproximativ 90% corect in numararea miscarilor specifice actiunii de a manca, caracteristice incheieturii – miscare care, in majoritatea cazurilor poate fi diferentiata de alte miscari, de exemplu acelea in care gesticulezi. Daca stii cate inghitituri iei in mod normal intr-o zi dar vrei sa reduci numarul acestora, poti stabili o limita – iar bite counter-ul te va anunta cand depasesti numarul permis.

Bite counter-ul scoate la iveala mai multe intrebari decat raspunsuri. Cum poti numara caloriile din cantitatea de lichide consumata? Sau cum poti numara cat mananca cei care isi folosesc ambele maini, de exemplu unii mananca un burger cu ajutorul unei maini iar cartofii prajiti cu ajutorul celeilalte? Cine pune un sandwish inapoi pe farfurie inainte de a lua o noua muscatura? Si cum se poate tine cont de dimensiunea furculitei sau a lingurii? Poti trisa utilizand tacamuri mai mari?

Cercetatorii spun ca lucreaza la o formula similara cu cea utilizata la echipamentele de fitness pentru a oferi o estimare pentru cate calorii mananci. Si in timp ce ei recunosc ca produsele au diferite calorii per muscatura, au descoperit ca intr-o masa tipica, caloriile dintr-o muscatura variaza intre 20 si 25. Asta ar inseamna ca oamenii sa manance aproximativ aceleasi alimente zilnic iar aceasta medie nu este suficient de precisa pentru majoritatea oamenilor.

Bite Counter

Bite Counter

Numaratorul de muscaturi aminteste de un alt dispozitiv care a fost cat de cat popular in SUA 20 de ani in urma – o furculiuta cu lumina rosie – verde care era menita sa controleze rata de a manca. Doua puncte mici de lumina de pe manerul furculitei fie iti dadeau dreptul de a manca, fie te opreau – trebuia sa mananci cand lumina era verde sau sa te opresti cand lumina era rosie. Dar aparatul nu a avut succes. Se spune ca oamenii nu au pierdut in greutate pentru ca de indata ce se aprindea lumina verde, se indopau cu cat de multa mancare puteau.

Unele instrumente sunt nemaipomenite – feedback-ul ce il primesti de la un pedometru de exemplu, este de ajutor – te ajuta la stabilirea unor noi obiective, pentru a-ti dezvolta activitatea. Numaratul caloriilor te tine pe calea cea buna si te ajuta sa consumi calorii in mod intelept pentru a obtine cele mai bune valori nutritionale.

Un bite counter te poate ajuta sa mananci mai putin dar daca nu iti imbunatatesti calitatea dietei, inseamna ca nu intelegi care este de fapt ideea. Nu este vorba de cate muscaturi iei – ceea ce conteaza cu adevarat este ce alimente alegi sa consumi. Numaratorul de muscaturi nu poate faca ceva – nu poate sa faca alegerile alimentare corecte in locul tau. Aceste alegeri trebuie sa le faci tu!

 
miercuri,12 octombrie, 2011

O nutritie mai buna in fiecare masaCumparatorii inteligenti, de obicei, se ghideaza dupa valoare – fie ca vor sa cumpere o masina sau un computer, vor sa obtina cele mai bune oferte pentru banii lor. Aceeasi regula ar trebui sa se aplice si in cazul produselor alimentare. Atunci cand monezile inseamna calorii, istet ar fi sa cheltuiesti cu intelepciune.

Conceptul de densitate a nutrientilor este destul de simplu. Acesta se refera la obtinerea a cat mai multa valoare nutritiva pentru aportul de calorii consumat. Alimentele bogate in proteine iti ofera o abundenta de elemente nutritive, in schimbul unei cantitati relativ mici de calorii.

O alimentatie sanatoasa face mai mult decat sa tina caloriile sub control. Daca greutatea corporala ar fi fost singurul lucru care ar conta, ti-ai putea mentine greutatea constanta cu cartofi prajiti si tort de ciocolata, atata timp cat nu ai manca mai multe calorii decat ai arde. Dar, desigur, avem nevoie de o gama complexa de proteine, carbohidrati, grasimi, vitamine, minerale si fitonutrienti din plante care sa ne mentina sanatosi si plini de viata.

Fie ca ai auzit de acest termen sau nu, daca incerci sa mananci bine, probabil deja ai o dieta bogata in nutrienti. Cei mai multi oameni stiu ce alimente fac parte dintr-un plan de alimentatie sanatoasa: fructe, legume, proteine slabe, produse lactate cu continut redus de grasime si cereale integrale – iar acestea sunt doar unele dintre alimentele cu valoare nutritionala ridicata.

O parte din raportul dintre cantitatea ridicata de nutrienti si numarul scazut de calorii din aceste alimente, este continutul de grasime. Deoarece apa nu are calorii, alimentele apoase cum ar fi fructele si legumele, au cele mai putine calorii – dar acestea sunt incarcate cu nutrienti, ceea ce le face unele dintre cele mai bune alimente pe care le poti manca.

O singura portocala furnizeaza necesarul zilnic de vitamina C dar si o serie de alte elemente nutritive, in doar 70 de calorii. Daca ai incerca sa iti iei necesarul de vitamina C din cartofi prajiti, ai avea nevoie de aproximativ 800 de calorii. Grasimile si zaharurile adaugate scad densitatea de nutrienti. Ele ambaleaza calorii in abundenta, dar nimic altceva. Acesta este motivul pentru care le numim „densitate de calorii”.

Consuma 100g de peste la gratar seara la cina si vei obtine aproximativ 25 de grame de proteine, alaturi de minerale, precum fier, zinc si magneziu, toate pentru aproximativ 120 de calorii – un adevarat chilipir de calorii. Sigur, poti obtine 25 de grame de proteine de la un burger, dar acesta te va costa un plus de aproximativ 400 de calorii.

Toata lumea ar trebui sa incerce sa aiba o alimentatie bogata in nutrienti, dar este deosebit de important mai ales pentru cei care trebuie sa consume o cantitate mica de calorii. Unei femei de varsta mijlocie care are nevoie de doar 1400 de calorii pentru a-si mentine greutatea, ii va fi foarte greu sa includa toate nevoile nutritive in mese cu aport mic de calorii pentru ca pur si simplu nu isi poate permite o masa bogata in calorii.

Desigur, este intelept sa mananci cat mai multe alimente bogate in nutrienti, dar nu e nimic in neregula cu un consum bogat in calorii din cand in cand. Concentreaza-te pe calitatea alimentatiei per ansamblu. Atata timp cat dieta ta are o valoare nutritiva ridicata, continua sa fie o cheltuiala inteligenta.

 

Pune-ti la punct dieta pentru a avea un ten curatAu loc atat de multe schimbari cand copiii trec de la copilarie la adolescenta incat este greu sa tina pasul. Dietele lor – pe care le-ai fi avut sub control cand acestia erau mai mici – acum lasa de dorit, lucru care duce la aparitia inesteticelor cosuri.

Cosurile si acneea se formeaza in mare parte datorita schimbarilor hormonale dar si dieta joaca un rol foarte important. Cele mai recente studii arata ca exista o legatura, dar una mai complicata decat credem. Am aratat cu degetul catre mancarurile grase, prajite, mancaruri nelipsite din dieta unui adolescent, cum ar fi ciocolata, pizza sau cartofii prajiti. Dar cand vine vorba de crearea unei conexiuni intre aceste alimente si acnee, studiile nu demonstreaza mare lucru.

Atentia s-a mutat asupra caliitatii, in ansamblu, a dietei zilnice – in particular, pe relatia dintre eruptiile cutanate si dieta bogata in carbohidrati rafinati si zaharuri. O dieta bogata in carbohidrati nu este indicata. Alimentele “albe” cum sunt painea alba, pastele, cartofii, orezul alb si dulciurile, trebuie evitate.

Daca dieta este supraincarcata cu carbohidrati rafinati, aceasta poate duce la o stare de inflamatie persistenta – un fel de foc care arde incet in organism, legat de tot felul de probleme, inclusiv de cosuri sau acnee.

Deci nu doar cartofii prajiti sunt problema – sunt cartofii prajiti in combinatie cu burgerul, chifla din paine alba, sucurile dulci, care conduc la un sistem impovarat datorita carbohidratilor.

Sa domolesti focul este destul de usor – este nevoie doar de o buna nutritie. Accentul trebuie pus pe doua lucruri – glucide sanatoase si grasimi omega-3.

Incearca sa consumi cat mai putini carbohidrati rafinati. Desertul poate fi consumat ocazional, dar incurajeaza-ti copiii sa reduca cantitatea de dulciuri consumata, sa renunte in special la sucurile care introduc in organism linguri de zahar, printr-o singura inghititura. Pastreaza in jurul tau mai multi carbohidrati “buni” – cum ar fi carbohidratii din fructele proaspete, din legume sau din painea din cereale integrale.

Copiii pot obtine grasimile omega-3 din ton – singurul peste pe care multi dintre ei prefera sa il manance.

 
marți,4 octombrie, 2011

6 Sfaturi utile in restaurantIn unele restaurante meniurile sunt foarte tentante, portiile de mancare sunt uriase si nu e nicio cale de a afla cate calorii mananci. In aceasta situatie simti de cele mai multe ori, ca e mult mai simplu sa ramai acasa sa mananci.

A iesi in oras la masa cu prietenii este o placere si putem sa intelegem persoanele care nu vor sa renunte la acest privilegiu. A invata cum sa cinezi “in mod responsabil” este o aptitudine ce merita sa fie stapanita.

Daca mananci in oras de cateva ori pe an, poti sa iesi si sa te simti bine fara griji. Dar daca mananci aproximativ o treime din mese la restaurant  merita sa acorzi atentie unor anumite capcane ale dietei cu care te poti confrunta in restaurante.

1. Nu te abate de la planul obisnuit de masa. Ar trebui sa ai un plan pregatit, pentru a putea sa continui sa comanzi ceea ce mananci de obicei. Daca in mod normal mananci o combinatie de proteine, legume sau salata la pranz, cauta ceva similar in meniu si nu-ti lasa privirea sa ajunga la sandwich-uri sau paste.
2. Ai grija la mancarurile care par a fi mai sanatoase decat sunt. Sandwich-urile pot fi sanatoase daca sunt facute cu carne slaba, legume si paine din cereale integrale – dar caloriile pot creste rapid daca adaugi branza sau maioneza sau daca sandwich-ul este prea mare. In cazul salatelor se intampla acelasi lucru. O salata chinezeasca de pui poate contine mai mult de 1000 de calorii datorita taiteilor crocanti prajiti si a sosului.

3. Evita ofertele speciale. Poti vedea descrieri ale ofertelor speciale ce iti lasa gura apa asa ca ai grija. De cele mai multe ori, ofertele speciale nu pot fi modificate ceea ce inseamna ca este posibil sa nu poti sari peste sos sau sa nu poti alege sa ti se pregateasca pe gratar pestele si nu prajit in tigaie. Daca oferta se incadreaza in dieta ta, atunci este minunat, daca nu alege ce vrei sa mananci din meniul obisnuit.

4. Sa nu cazi in capcana portiilor mari. Trebuie sa fii ferm cand ti se ofera mai multa mancare decat iti doresti – chiar daca suna ca o afacere buna. Cand auzi “ pentru doar un dolar in plus, vei primi o portie de cartofi “, trebuie sa te gandesti ca “ pentru un dolar vei adauga 600 de calorii in plus dietei tale si inca 40 de grame de grasime”.

5. Citeste cu atentie in meniu, continutul de calorii. Un studiu recent a demonstrat ca mancarurile din meniurile restaurantelor contin si cu pana la 20 % mai multe calorii decat este specificat in meniu. Deasemenea, caloriile sunt listate pentru fiecare aliment in parte nu pentru intreaga portie asa cum este servita. Asa ca, in timp ce iei in considerare caloriile pentru antreu, nu uita sa numeri si caloriile pentru garnitura.

6. In sfarsit, desi s-a mai spus, merita sa repetam – portiile din restaurante pot fi imense. Imparte antreul cu partenerul si comanda o portie extra de legume. Cand vine vorba de portii mari, restaurantele isi permit sa exagereze – tu nu poti!

 
marți,27 septembrie, 2011

7 sfaturi cum sa gatesti doar pentru tinePersoanele care locuiesc singure se confrunta cu adevarate provocari atunci cand vine vorba de gatitul unor mese sanatoase. Cele mai multe retete sunt adaptate pentru 4 sau 6 persoane si trebuie sa recunosti ca uneori este destul de dificil sa gatesti doar pentru tine. Dar, daca planifici inainte si apoi prepari, gatitul pentru o singura persoana poate deschide o intreaga lume dincolo de pizza congelata si supa de taitei instant.

1. Pastreaza atat camara cat si congelatorul bine aprovizionate. Stocheaza in congelator, in pungi mici, legume congelate si fructe, creveti si piept de pui, ca astfel sa scoti din congelator doar cantitatea de care ai nevoie. Daca ai la indemana in camara fidea din cereale integrale, orez brun si conserve de fasole, sos de tomate, ton si somon, poti prepara ceva in foarte scurt timp. Sa ai multe condimente la indemana ajuta. O masa populara ce se prepara rapid este supa : adaugi putina fidea, scoti din congelator o punga de spanac si cativa creveti congelati, adaugi puiul, le lasi sa fiarba la foc mic iar dupa ce s-au fiert adaugi  putin ulei de susan, putin ghimbir si putin piper alb.

2. Foloseste mancarea pregatita si a 2-a zi . Poate ca iubesti pastele cu branza dar daca prepari prea mult cu siguranta nu vei putea sa le mananci. Desigur, le poti portiona si le poti depozita in frigider – o alegere grozava pentru serile in care nu vrei sa gatesti. Daca pregatesti pui la gratar, pregateste mai mult pentru a-l adauga la pastele pe care le vei pregati maine seara. Daca pregatesti peste, pregateste mai mult pentru ca maine seara sa il adaugi in salata.

3. Ia micul dejun la cina. Nu este nicio regula care sa spuna ca trebuie sa mananci “mancaruri de cina” la cina sau “produse pentru micul dejun” dimineata. Nu este nimic in neregula daca mananci o omleta cu legume la cina sau pui cu curry ramas din seara precedenta, la micul dejun.

4. Cu un singur fel de mancare economisesti timp. Gaseste un singur fel de mancare care iti place:  supa, tocanita, musaca, care include toate proteinele si legumele de care ai nevoie, intr-un singur fel de mancare. In felul acesta, vei avea o masa echilibrata fara sa fii nevoit sa pregatesti trei feluri diferite de mancare.

5. Consuma legumele sau arunca-le. Planuieste-ti mesele din timp pentru a utiliza cat mai bine elementele perisabile ca legumele. Nu poti cumpara jumatate de salata verde dar poti rupe frunzele, le poti spala ca apoi sa le pastrezi in frigider unde se vor pastra proaspete timp de 4 sau 5 zile. Daca nu gasesti pachete cu o singura portie de sparanghel, le-ai putea pregati pe gratar pe toate, jumatate poti folosi ca garnitura la masa de seara iar restul il poti adauga in salata felului principal de maine.

6. Organizeaza o intalnire la cina. Daca cunoasti mai multe persoane care au aceeasi dilema a gatitului pentru o singura persoana, gandeste-te la posibilitatea de a gati impreuna sau poti organiza o cina intre prieteni. Daca fiecare aduce ceva , vei obtine o varietate mai mare de alimente si poate fi mai distractiv decat sa mananci singur.

7. Ajusteaza retetele daca e nevoie. Majoritatea retetelor sunt pentru 4 – 6 persoane dar poti reduce cantitatile fara probleme, la jumatate. Exista, de asemenea, foarte multe carti de bucate care vizeaza in special persoanele care locuiesc singure. Dar unii se gandesc ca este mai bine sa gateasca mai mult pentru ca oricum pot ingheta mancarea ce ramane. Poate fi periculos totusi… Daca iti e pofta de o prajitura, reteta te poate lasa cu suficient aluat pentru a pregati zeci de prajituri.

 

Ce trebuie sa stii despre semintele de canepaProdusele alimentare naturale revin in prim plan mereu – un bun exemplu sunt produsele alimentare din canepa. Canepa este, comform relatarilor, una dintre cele mai vechi plante domesticite – cultivata in primul rand ca sursa de fibre pentru hartie si textile – se pare ca doar recent a devenit o valoroasa sursa de hrana. Cand spui canepa, capturezi atentia unor persoane, din moment ce canepa este cunoscuta sub numele de “Cannabis Sativa” sau mairijuana. O varietate diferita de Cannabis Sativa este folosita la produsele alimentare, varietate ce nu produce efecte psihologice.

Ca toate alimentele din plante, canepa are anumite valori nutritionale interesante. Partea fibroasa a plantei este folosita pentru a face tesaturi si franghii, dar semintele – bogate in grasimi si proteine – sunt consumate ca hrana. Ca toate nucile si semintele, grasimile naturale continute servesc ca o sursa concentrata de energie, avand un continut echilibrat si sanatos de grasimi omega-6 si omega-3. In ceea ce priveste proteinele, semintele de canepa ofera o gama completa de aminoacizi esentiali, pe care corpul ii foloseste pentru a produce proteine proprii. Semintele de canepa sunt comparabile din punctul de vedere al calitatii proteinelor, cu soia. Semintele de canepa contin anumite fibre si sunt o buna sursa de vitamina B si vitamina E, calciu si magneziu.

Dupa ce uleiul din semintele de canepa este eliminat, se obtine faina de canepa. In timp ce nu se pot face produse de patiserie in intregime din faina de canepa, poti inlocui aproximativ un sfert din faina din reteta, cu faina de canepa. Faina de canepa adauga proteine si un gust de alune, fara schimbari majore ale gustului sau ale texturii produsului finit.

Laptele de canepa este facut din seminte – similar cu modul in care laptele de soia este obtinut din boabele de soia. Valorile nutritionale continute variaza de la brand la brand, dar o ceasca medie de lapte de canepa contine in medie aproximativ 5 grame de grasime, are intre 3 si 5 grame de proteine si aproximativ 120 de calorii. Caloriile din versiunile aromate pot urca pana la 190 de calorii la o ceasca datorita zaharului adaugat. Laptele de canepa are o aroma usoara, cu gust de nuca, ce o poti intalni si in alte produse cum ar fi inghetata de canepa.

Deasemenea, am vazut seminte si ulei de canepa la magazinele cu produse naturale. Cei mai multi oameni utilizeaza semintele de canepa ca pe orice alte seminte: le presara peste cereale, salate sau iaurt. Uleiul de canepa adauga o aroma de nuci unui dressing de salata si majoritatea considera ca are un gust mult mai bun amestecat cu uleiuri diferite, cum ar fi uleiul de masline sau canola. O lingura de seminte de canepa are aproximativ 55 de calorii si aproximativ 3 grame de proteine. Uleiul din seminte de canepa are aproximativ aceleasi calorii ca alte uleiuri din seminte si anume in jur de 130 de calorii pe lingura.

S-ar putea sa gasesti si unt din seminte de canepa – desi este similar cu untul de arahide, untul de canepa arata diferit. Este verde. Odata ce treci peste acest aspect, vei realiza ca untul de canepa are un gust placut de alune. Il poti folosi pe un sandwich sau, ca ingerdient in sosurile pentru salate. Doua linguri de unt de seminte de canepa au aproximativ 180 de calorii si in jur de 9 grame de proteine.

 

Alimente consumate impreuna, beneficii nutritionale mai mariOamenii se intreaba adesea daca sunt anumite alimente pe care ar trebui (sau nu) sa le manance impreuna. Unii au auzit, de exemplu, ca “daca nu mananci proteine si carbohidrati in acelasi timp, vei slabi” – dar un studiu publicat acum aproximativ 10 ani, a demascat aceasta idee. Pe de alta parte, exista o alta idee in jurul combinarii alimentelor – numita uneori sinergie alimentara – care recunoaste ca anumite produse alimentare ofera beneficii nutritionale cand sunt consumate impreuna, mai mult decat atunci cand sunt consumate separat.

Legumele colorate trebuie consumate cu putine grasimi sanatoase. Multe fructe si legume contin anumiti compusi numiti carotenoizi, cunoscuti sub denumirea de licopen, beta-caroten si luteina, pigmenti naturali care ofera alimentelor cum sunt tomatele, morcovii sau spanacul, frumoasele lor nuante. Carotenoidele functioneaza ca antioxidanti in organism, unul dintre principalele motive pentru care fructele si legumele sunt o parte atat de importanta a unei alimentatii sanatoase. Dar, daca mananci legumele cu putina grasime, corpul are acces la mai multe substante carotenoide. Deci, adaugand unele grasimi sanatoase cum ar fi uleiul de avocado sau cel de masline in salata ta, acestea vor ajuta la absorbirea luteinei din salata verde, a beta-carotenului din morcovi si a licopenului din tomate.

Vitamina C trebuie consumata impreuna cu cereale si legume bogate in fier. Fierul vine in doua forme diferite, in alimente. O forma – numita “fier hemic” – se gaseste in peste, carne si pui, mai usor absorbit de organism decat asa-numitul „fier non-hemic” gasit in anumite legume si cereale. Dar cand iei vitamina C impreuna cu o sursa de fier non-hemic, organismul va absorbi fierul mai usor. Cantitatea de vitamina C dintr-o portocala sau dintr-o rosie poate tripla absorbtia de fier. Deci, rosiile in combinatie cu chili va vor ajuta la absorbtia fierului din fasole; capsunile vor ajuta absorbtia fierului din cereale iar cel din spanac va fi mai usor absorbit daca storci putina lamaie sau grapefruit in salata cu spanac.

Lamaia cu ceaiul verde. Ceaiul verde, natural, contine anumiti fitonutrienti unici, benefici, numiti catechine, care actioneaza ca antioxidanti in organism, ajutand la protejarea celulelor si a tesuturilor. Cand adaugi lamaie in ceaiul verde, vitamina C ajuta la absorbtia acestor compusi benefici. Daca nu iti place sa adaugi lamaie in ceai, mananca un fruct bogat in vitamina C, cum ar fi o portocala sau un bol cu fructe de padure.

Peste si frunze verzi. Cand bei lapte imbogatit cu vitamina D, ajuti organismul sa absoarba calciul din lapte. Dar exista o alta modalitate foarte buna de a asocia aceste doua substante nutritive – peste si legume. Pestele gras, precum somonul si macroul, furnizeaza vitamina D iar verdeturile cum ar fi napii sau varza creata, furnizeaza calciul. Asocierea acestora ajuta organismul sa asimileze calciul din legume.

Amestecuri de legume. Legumele si fructele sunt unele din cele mai bune surse de antioxidanti. Beneficiile acestor antioxidanti sunt imbunatatite atunci cand mananci amestecuri de alimente. Un amestec de portocale, mere, struguri si afine, are o capacitate antioxidanta mai mare decat o cantitate echivalenta din fiecare fruct, consumata separat. Un studiu a demonstrat faptul ca, pentru a creste eficienta antioxidantilor, cele mai bune asocieri de alimente sunt cele dintre fasole cu fructe, urmata de legume cu fructe.

 

De ce unele persoane nu au curaj sa stea in costum de baie pe plajaChiar daca a inceput toamna copertile revistelor inca mai sunt impodobite cu persoane bronzate, cu corpuri tonifiate iar titlurile “striga”: “transforma-ti corpul pentru a te simti bine in bikini!” sau “nu e tarziu sa-ti intri in forma!” Si multora dintre noi le surade ideea de a scapa de colaceii care se ascund sub tricourile largi. Dar cat de multi oameni incearca sa intre in forma? Sau cand isi incearca costumele de baie, cum se simt cand totul atarna? Herbalife a sponsorizat un sondaj in SUA pentru a afla raspunsul la aceste intrebari iar rezultatele au fost surprinzatoare.

La sondaj au participat 1000 de americani, barbati si femei care au raspuns la intrebari despre incercarile lor de a slabi, la intrebari despre exercitiile fizice pe care le fac pentru a intra in forma si despre cum se simt cand imbraca costumul de baie. Marea majoritate – 69 % dintre femei si 76 % dintre barbati – au spus ca nu au depus nici cel mai mic efort sa arate bine vara aceasta.

Pentru ca nu au fost adunate date despre greutate si inaltime in acest sondaj, putem spune totusi ca majoritatea celor intervievati sunt persoane cu kilograme in plus. Cand au fost intrebati cum se simt cand corpul le este in prim plan la piscina sau la bazin, 3,5 % dintre acestia au raspuns “Asa arat si accept ideea”. In ciuda valurilor de caldura mistuitoare vara, mai mult de jumatate au afirmat ca isi pastreaza corpurile acoperite, 36% au spus ca se simt jenati sa fie priviti in costum de baie si 16 % au afirmat ca incearca sa evite sa iasa la piscina pentru ca pur si simplu nu isi doresc sa fie vazuti.

Interesant este ca majoritatea – 61 % – au recunoscut ca desi corpurile lor nu sunt perfecte, se simt confortabil cu felul in care arata. La suprafata, acceptarea, este un lucru bun. Dar atunci cand si statisticile la nivel de tara arata acelasi lucru, ca natiune devenim din ce in ce mai grei, ar putea sugera deasemenea ca punctul nostru de vedere asupra cum arata un corp normal si sanatos, se schimba – in directia gresita. Acest lucru ar putea insemna ca renuntam pur si simplu sa mai luptam cu kilogramele in plus.

Cu atat de multi oameni care prefera sa stea acoperiti evitand piscinele si plajele, o zi de activitate pe plaja sau la piscina este o oportunitate pierduta pentru cei care ar putea folosi-o cu adevarat. Inotul este un minunat antrenament cardio iar rezistenta naturala a apei ajuta la constrirea muschilor. O plimbare sau joggingul in nisipul de pe plaja lucreaza cu adevarat picioarele.

Imagineaza-ti acum ca e inceputul primaverii anului viitor si stai la coada la supermarket citind copertile revistelor. Bine, poate nu poti obtine un corp perfect la timp pentru vara dar cu siguranta nu iti vei petrece vara pe canapea. In loc sa eviti plaja si piscina (sau oglinda) anul viitor, imbraca-te comod, iesi din casa si incepe sa te misti! Desi este mai usor sa te simti confortabil cu corpul pe care il ai, daca ai grija de el cu o dieta potrivita si exercitii fizice, vei arata mult mai bine!

 
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .