CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Stil de viata

6 sfaturi utile in restaurant

 

6 Sfaturi utile in restaurantIn unele restaurante meniurile sunt foarte tentante, portiile de mancare sunt uriase si nu e nicio cale de a afla cate calorii mananci. In aceasta situatie simti de cele mai multe ori, ca e mult mai simplu sa ramai acasa sa mananci.

A iesi in oras la masa cu prietenii este o placere si putem sa intelegem persoanele care nu vor sa renunte la acest privilegiu. A invata cum sa cinezi “in mod responsabil” este o aptitudine ce merita sa fie stapanita.

Daca mananci in oras de cateva ori pe an, poti sa iesi si sa te simti bine fara griji. Dar daca mananci aproximativ o treime din mese la restaurant  merita sa acorzi atentie unor anumite capcane ale dietei cu care te poti confrunta in restaurante.

1. Nu te abate de la planul obisnuit de masa. Ar trebui sa ai un plan pregatit, pentru a putea sa continui sa comanzi ceea ce mananci de obicei. Daca in mod normal mananci o combinatie de proteine, legume sau salata la pranz, cauta ceva similar in meniu si nu-ti lasa privirea sa ajunga la sandwich-uri sau paste.
2. Ai grija la mancarurile care par a fi mai sanatoase decat sunt. Sandwich-urile pot fi sanatoase daca sunt facute cu carne slaba, legume si paine din cereale integrale – dar caloriile pot creste rapid daca adaugi branza sau maioneza sau daca sandwich-ul este prea mare. In cazul salatelor se intampla acelasi lucru. O salata chinezeasca de pui poate contine mai mult de 1000 de calorii datorita taiteilor crocanti prajiti si a sosului.

3. Evita ofertele speciale. Poti vedea descrieri ale ofertelor speciale ce iti lasa gura apa asa ca ai grija. De cele mai multe ori, ofertele speciale nu pot fi modificate ceea ce inseamna ca este posibil sa nu poti sari peste sos sau sa nu poti alege sa ti se pregateasca pe gratar pestele si nu prajit in tigaie. Daca oferta se incadreaza in dieta ta, atunci este minunat, daca nu alege ce vrei sa mananci din meniul obisnuit.

4. Sa nu cazi in capcana portiilor mari. Trebuie sa fii ferm cand ti se ofera mai multa mancare decat iti doresti – chiar daca suna ca o afacere buna. Cand auzi “ pentru doar un dolar in plus, vei primi o portie de cartofi “, trebuie sa te gandesti ca “ pentru un dolar vei adauga 600 de calorii in plus dietei tale si inca 40 de grame de grasime”.

5. Citeste cu atentie in meniu, continutul de calorii. Un studiu recent a demonstrat ca mancarurile din meniurile restaurantelor contin si cu pana la 20 % mai multe calorii decat este specificat in meniu. Deasemenea, caloriile sunt listate pentru fiecare aliment in parte nu pentru intreaga portie asa cum este servita. Asa ca, in timp ce iei in considerare caloriile pentru antreu, nu uita sa numeri si caloriile pentru garnitura.

6. In sfarsit, desi s-a mai spus, merita sa repetam – portiile din restaurante pot fi imense. Imparte antreul cu partenerul si comanda o portie extra de legume. Cand vine vorba de portii mari, restaurantele isi permit sa exagereze – tu nu poti!

 

Etichete: ,

Adauga un comentariu pentru 6 sfaturi utile in restaurant 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Stil de viata

 6 sfaturi utile in restaurant
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .