CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

5 asocieri corecte de alimente cu beneficii nutritionale mai mari

 

Alimente consumate impreuna, beneficii nutritionale mai mariOamenii se intreaba adesea daca sunt anumite alimente pe care ar trebui (sau nu) sa le manance impreuna. Unii au auzit, de exemplu, ca “daca nu mananci proteine si carbohidrati in acelasi timp, vei slabi” – dar un studiu publicat acum aproximativ 10 ani, a demascat aceasta idee. Pe de alta parte, exista o alta idee in jurul combinarii alimentelor – numita uneori sinergie alimentara – care recunoaste ca anumite produse alimentare ofera beneficii nutritionale cand sunt consumate impreuna, mai mult decat atunci cand sunt consumate separat.

Legumele colorate trebuie consumate cu putine grasimi sanatoase. Multe fructe si legume contin anumiti compusi numiti carotenoizi, cunoscuti sub denumirea de licopen, beta-caroten si luteina, pigmenti naturali care ofera alimentelor cum sunt tomatele, morcovii sau spanacul, frumoasele lor nuante. Carotenoidele functioneaza ca antioxidanti in organism, unul dintre principalele motive pentru care fructele si legumele sunt o parte atat de importanta a unei alimentatii sanatoase. Dar, daca mananci legumele cu putina grasime, corpul are acces la mai multe substante carotenoide. Deci, adaugand unele grasimi sanatoase cum ar fi uleiul de avocado sau cel de masline in salata ta, acestea vor ajuta la absorbirea luteinei din salata verde, a beta-carotenului din morcovi si a licopenului din tomate.

Vitamina C trebuie consumata impreuna cu cereale si legume bogate in fier. Fierul vine in doua forme diferite, in alimente. O forma – numita “fier hemic” – se gaseste in peste, carne si pui, mai usor absorbit de organism decat asa-numitul „fier non-hemic” gasit in anumite legume si cereale. Dar cand iei vitamina C impreuna cu o sursa de fier non-hemic, organismul va absorbi fierul mai usor. Cantitatea de vitamina C dintr-o portocala sau dintr-o rosie poate tripla absorbtia de fier. Deci, rosiile in combinatie cu chili va vor ajuta la absorbtia fierului din fasole; capsunile vor ajuta absorbtia fierului din cereale iar cel din spanac va fi mai usor absorbit daca storci putina lamaie sau grapefruit in salata cu spanac.

Lamaia cu ceaiul verde. Ceaiul verde, natural, contine anumiti fitonutrienti unici, benefici, numiti catechine, care actioneaza ca antioxidanti in organism, ajutand la protejarea celulelor si a tesuturilor. Cand adaugi lamaie in ceaiul verde, vitamina C ajuta la absorbtia acestor compusi benefici. Daca nu iti place sa adaugi lamaie in ceai, mananca un fruct bogat in vitamina C, cum ar fi o portocala sau un bol cu fructe de padure.

Peste si frunze verzi. Cand bei lapte imbogatit cu vitamina D, ajuti organismul sa absoarba calciul din lapte. Dar exista o alta modalitate foarte buna de a asocia aceste doua substante nutritive – peste si legume. Pestele gras, precum somonul si macroul, furnizeaza vitamina D iar verdeturile cum ar fi napii sau varza creata, furnizeaza calciul. Asocierea acestora ajuta organismul sa asimileze calciul din legume.

Amestecuri de legume. Legumele si fructele sunt unele din cele mai bune surse de antioxidanti. Beneficiile acestor antioxidanti sunt imbunatatite atunci cand mananci amestecuri de alimente. Un amestec de portocale, mere, struguri si afine, are o capacitate antioxidanta mai mare decat o cantitate echivalenta din fiecare fruct, consumata separat. Un studiu a demonstrat faptul ca, pentru a creste eficienta antioxidantilor, cele mai bune asocieri de alimente sunt cele dintre fasole cu fructe, urmata de legume cu fructe.

 

Etichete: ,

Adauga un comentariu pentru 5 asocieri corecte de alimente cu beneficii nutritionale mai mari 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 5 asocieri corecte de alimente cu beneficii nutritionale mai mari
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .