CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Forma buna, Stil de viata

Trucuri pentru a te mentine in forma maxima

 

ce mananc dimineataIn acest articol vei gasi cateva trucuri pentru a te mentine in forma maxima. Ai tendinta de a avea si mai multa grija de tine? Deci este un moment perfect pentru a evalua obiceiurile care te ajuta sa ai rezultate pozitive de slabire sau de mentinere a masei musculare si de mentinere a sanatatii atat fizice cat si mentale. Cand apar probleme de sanatate, alegi sa duci un stil de viata sanatos si sa ai o alimentatie bogata in proteine si legume cu vitamine. Este esential sa ai un corp care sa functioneze bine.

Obiceiuri sanatoase 

La inceput poate pare banal dar rezultale adevarate de mentinere a tineretii si frumusetii se vad in timp. Ai incredere in tine, conteaza ceea ce mananci si ceea ce faci zi de zi.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai obiceiuri sanatoase, extrem de importante pentru a-ti stimula sistemul imunitar, si pentru a te simti mai bine pe termen lung.

Plimbare in aer liber

Medicul recomanda sa alergam prin parc sau sa ne plimbam minimum 30 de minute, de trei ori pe saptamana pentru slabire. Astfel, poti scapa de varice, picioare reci, vei respira mai bine si vei gandi mai bine pentru ca iti oxigenezi periodic organismul. Dar nu numai atat! Vei fi mai slaba si vei avea un nivel mai scazut al colesterolului iar glicemia o sa scada semnificativ daca e nevoie.

Sport in aer liber

Ghidurile moderne de practica medicala, recomanda un minimum de 150-250 minute de activitate fizica moderata pe saptamana pentru a te mentine la o greutate normala si peste 270 de minute de sport daca  vrei sa si slabesti. Nu se precizeaza unde trebuie sa practici aceasta activitate fizica, deci daca tot ai treaba, de ce sa n-o faci placuta? Iesi in parc cu rolele, cu bicicleta, sau cu o prietena la alergat.

Cumparaturi on-line

Cand cumperi mancare pe internet, cumperi responsabil si ai mai putine tentatii decat int-un magazin traditional cu alimente. In loc de dulciuri pentru a te rasfata fa cumparaturi destepte economisind timp, cumpara-ti mici obiecte care iti aduc alte placeri decat cele de a manca. De exemplu, o bijuterie din argint te-ar putea ajuta psihic relaxandu-te, in acelasi timp, dupa tot timpul petrecut cu rolele in parc.
De tine depinde sa iti faci zilele cat mai frumoase. Daca ai sti cat de simplu e….Fa-ti motive sa fii fericita cu mici atentii!

Gateste acasa

Sunt multe retete sanatoase pe care poti sa le prepari acasa, pentru a controla exact ce hrana ii oferi corpului tau, precum si calitatea ingredientelor. Este adevarat ca mancatul in oras este mai usor si mai rapid. Poti sa mananci la un restaurant frumos din cand in cand dar sa iti comanzi mancare cat mai sanatoasa. Mesele de la restaurant contin de obicei cantitati mai mari de sodiu, grasimi saturate si au  mai multe calorii decat mesele gatite acasa. Studiile au aratat de nenumarate ori ca oamenii care gatesc acasa, nu au tendinta de a manca foarte mult in oras si asa se mentin sanatosi.

Poti manca orice aliment in orice ora din zi

In urma unor studii, in special in cultura occidentala s-a vazut cum trebuie sa arate micul dejun, pranzul si cina. La micul dejun poti sa mananci un castron de cereale, poate o felie de paine cu gem sau clatite cu sirop. Masa de pranz ar putea sa fie o salata , sandwich sau pizza, in timp ce la cina ai putea alege pui, carne de vita sau peste, cu cateva legume si cartofi sau orez. In alte parti ale lumii, mancarea este pur si simplu alimentul preferat si poate fi consumata in orice moment al zilei. Faptul ca poti manca orice mancare sanatoasa in orice moment al zilei te ajuta foarte mult pe plan mental. Poti sa ai 3 mese pe zi si intre ele sa iei gustari.

Mananca legume la micul dejun

Micul dejun este unul din cele mai importante mese a zilei, alege alimente cu proteine si cat mai multe substante nutritive, alege omleta cu branza sau fulgi de ovaz cu nuci, seminte si fructe uscate in loc de cereale expandate, paine, clatite, produse de patiserie. La micul dejun poti sa alegi sa adaugi verdeata si legume: rosii, castraveti, ridichii, Alege sa adaugi spanac, mazare, dovlecei si alte legume. Poti sa iti prepari legume sotate, cartofi dulci copti.  Daca esti pe fuga si nu vrei sa gatesti, alege sa iti prepari shake-uri delicioase Formula 1 cu arome diverse din gama produselor Herbalife.

Bea multa apa

Adesea ii auzi pe specialisti spunand ca atunci cand te trezesti dimineata, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa bei apa cu lamaie sau apa cu otet de mere. Cel mai bine si cel mai simplu este sa bei cat mai multa apa pe tot parcursul zilei. De exemplu dimineata cand te trezesti, primul lucru bea un pahar de apa. Este recomandat sa consumi minim 2 litri de apa de zi. Apa este esentiala pentru viata si corpul tau are nevoie de ea pentru a functiona corect. Dimineata, apa iti creste claritatea mentala si iti ajuta foarte mult si metabolismul. Asadar, inainte de a bea o cafea sau un ceai, bea prima data un pahar mare de apa si asigura-te ca te hidratezi pe tot parcursul zilei.

Pastreaza vizibile gustarile sanatoase

Ai tendinta de a lua gustari intre mese, mai ales daca lucrezi de acasa, este foarte important sa controlezi cat mananci. Daca esti tentata si vrei sa deschizi usa de la camara pentru a lua o ciocolata mai bine pune acolo dulciuri cu continut scazut de zahar. Incearca sa ai maim multe gustari sanatoase, cum ar fi mere, portocale, mandarine, morcovi sau castraveti. Daca vrei ceva mai consistent, alege o nuca sau cateva migdale. Poti alege sa consumi delicioasele batoane proteice din gama produselor Herbalife.

Prepara-ti singura mancarea si fa-ti un plan

Vrei sa economisesti timp in bucatarie in timpul saptamanii. Asigura-te ca mesele sanatoase pot fi facute rapid si usor. Daca te gandesti la ce sa pregatesti pentru masa, cel mai bine alege sa iti planifici mesele, ca sa asiguri corpului suficiente proteine. Planifica cand vei manca carne, oua, peste, branza slaba, linte, facole. Daca iti faci un plande cumparaturi saptamanale reprezinta 90% din munca atunci cand vine vorba de a reusi sa  faci alegeri sanatoase.

Pauzele pentru a face miscare si pentru a te intinde ajuta foarte mult 

Foarte multa lume, lucreaza la birou, stau pe scaun, iar acest lucru nu ajuta foarte mult corpul. Miscarea este esentiala pentru mentinerea densitatii osoase, a flexibilitatii si a muschilor, dar sa nu uiti ca ajuta la cresterea sistemului tau imunitar si la reducerea hormonilor de stres. Asadar, concentreaza-te asupra miscarii de mai multe ori pe parcursul zilei, fa cativa pasi prin birou, iesi la o plimbare in jurul blocului, fa yoga, pilates, drumetii sau mergi cu bicicleta. Cu cat poti sa te misti mai mult cu atat este mai bine. In prezent exista si aplicatii care sa iti reaminteasca sa faci o pauza si sa faci miscare daca ai nevoie de un mic ghiont.

Petrece mult timp in natura

Exista aceasta vindecare, regenerare si intinerire uimitoare care se intampla corpului uman atunci cand este inconjurat de lumina naturala a soarelui, copaci verzi, iarba luxurianta si ape albastre. Timpul petrecuta in natura te umple de multa energie pozitiva. Esti o persoana ocupata, te implici in prea multe pana la epuizare si iti asumi multe responsabilitati? Corpul tau atinge un nivel prea mare de stres. Alege sa faci drumetii pe trasee naturale sau pe malul marii de-alungul plajei, respirand aerul acela frumos si proaspat. Cand esti in natura, creierul tau se relaxeaza, corpul primeste vitamina D, iar sistemul tau imunitare va primi o reimprospatare. Dupa timpul acela petrecut, inconjurata de copaci, iarba si ape curgatoare te vei simti mult mai calama si vei avea o mai mare putere de concentrare. Organizeaza-ti timpul si 1, 2 ori pe saptamana mergi la plimbare in natura.

Mai putina tehnologie

In prezent foarte multe persoane sunt conectate la laptop, dispozitive mobile si poate fi atat de greu sa te opresti, dar tocmai de aceea este important ca tu sa te opresti din al vedea ca o prioritate. Privirea in jos la telefonul mobil nu numai ca iti strica postura si alinierea coloanei vertebrale dar provoaca si alte probleme in corp. Organizeaza-ti timpul si stai pe telefon cat mai putin. De exemplu cand ajungi acasa verifica-ti adresa de email dar inceraca sa lasi youtube si instagram pentru cateva ore. Asa vei vedea ca ai timp sa te plimbi, sa citesti o carte , sau sa pregtesti o masa delicioasa si sanatoasa.

Invata sa gestioneaza stresul

Vrei sa stii cum sa gestionezi stresul? Este adevarat ca nu ai cum sa traiesti fara pic de stres, dar poti invata sa gestionezi mai bine stresul prin practica. Meditatia si yoga sunt modalitati excelente de a reduce stresul si de a calma atat corpul, cat si mintea. Chiar si  5 minute de inchidere a ochilor si de respiratie profunda fac minuni.

Somnul este o prioritate pentru tine

Somnul este cu adevarat unul din factori cei mai importnati care te ajuta sa te mentii in forma. Cand dormi, creierul tau repara si reinnoieste celulele, corpul se regenereaza iar sistemul tau imunitar combate infectiile. Dupa ce adormi se intampla o gramada de lucruri si de aceea privarea de somn este legata de multe probleme de sanatate diferite, de cresterea in greutate. Pentru o sanatate optima pe termnen lung, somnul trebuie sa fie o prioritate absoluta si trebuie sa iti amintesti ca este esntial pentru bunastarea ta emotionala si fizica. Este foarte important sa tii cont de sfaturile legate de somn si sa le respecti.

Vezi ce dieta pentru slabire ti se potriveste

Este posibil ca o anumita dieta sau supliment alimentar care stii ca au ajutat-o pe colega ta de munca, pe sora ta si pe mama ta sa nu te ajute si pe tine. Asta tine de genetica, modul de viata, nivelul de stres si alti factori. Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru propia ta sanatate este sa iti dai seama ce te ajuta pe tine cu adevarat si cum sa te organizezi pentru a avea rezultatele dorite de slabire.

Corpul tau nu este static, el se schimba intotdeauna si, prin urmare, trebuie sa fii deschisa la schimbare. In concluzie nu toata lumea slabeste acealsi numar de kilograme si nu tine aceasi dieta identica cu tine. Cel mai important este sa tii cont de sfaturile legate de mancare, miscare, odihna si consumul de apa pentru a arata bine si pentru a te mentine in forma maxima.

 

 

Etichete: , , , ,

Adauga un comentariu pentru Trucuri pentru a te mentine in forma maxima 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Forma buna

 Trucuri pentru a te mentine in forma maxima
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .