Clasicul cozonac italian Panettone este bogat in proteine de inalta calitate, vitamine, minerale, fibre, beta glucan si are o aroma speciala in versiunea Herbalife. Combinand Formula 1 Herbalife Nutrition de Fructe de padure cu PDM si Beta Heart, este un deliciu usor si gustos pe care-l vei incerca in repetate randuri.
Incearca sa pregatesti la tine acasa aceasta reteta de cozonac cu o aroma inedita si mai multe proteine cu produse Herbalife Nutrition in aceasta versiune de Panettone. Combinand Formula 1 cu aroma de Fructe de padure cu pudra proteica Herbalife Protein Drink Mix si Beta heart, obtii o delicatesa usoara si gustoasa apreciata de intreaga familie si de prieteni.
INGREDIENTE:
250 g faina integrala superioara
100 g faina alba superioara pentru cozonac
1 lingurita de sare
Coaja rasa marunt de la 1 lamaie bio
2 linguri (56 g) PDM Protein Drink Mix
1 lingura (26 g) Formula 1 Herbalife cu aroma de Fructe de padure
1 lingura (7,5 g) Beta Heart cu Beta Glucan
2 x 7g plicuri de amestec Easy Bake Yeast (daca folosesti drojdie proaspata obisnuita sau uscata, vezi Nota de mai jos)
250 ml apa calda (Atunci cand se face paine cu drojdie fermentata, lichidul trebuie sa fie caldut, nu fierbinte, altfel drojdia e distrusa)
100 ml de lapte cald neindulcit
1 lingura sirop de agave
50 g afine uscate, maruntite
50 g stafide
50 g coaja de citrice confiata maruntita (de exemplu, portocala)
Pentru glazura:
1 lingura de zahar crocant sau zahar brun Demerara (un tip de zahar nerafinat)
1 lingura migdale feliate
Valori nutritionale per portie:
proteine 10 g
Kcal 217
fibre 5g
grasimi 2
carbohidrati 41 g
zahar 15 g
MOD DE PREPARARE
Se pune faina integrala si faina alba in vasul unui mixer electric. Adauga sarea, coaja de lamaie si PDM, Formula 1 de Fructe de padure si Beta heart.
Se adauga drojdia si se amesteca pentru a se omogeniza. Amesteca apa calda cu laptele cald, siropul de agave si adauga-le peste ingredientele uscate.
Amesteca pentru omogenizare cu paleta pentru aluat, framanta amestecul timp de aproximativ 6-8 minute pana cand se desprinde de partile laterale ale castronului. Poti face acest lucru si cu mana daca doresti, doar framanta amestecul pe un blat de lucru (nu este nevoie sa mai adaugi faina, amesteca pana se va omogeniza) timp de aproximativ 8-10 minute.
Verifica aluatul folosind degetele acoperite cu faina pentru a vedea daca acesta a fost framantat suficient. Ar trebui sa fie usor elastic la atingere. Pune aluatul in bolul de la mixer, acopera-l cu o farfurie mare sau cu folie alimentara, apoi asaza-l intr-un loc cald din bucatarie (dar nu cu temperatura peste 45 °C) si lasa aluatul sa-si dubleze dimensiunea. Acest lucru poate dura pana la 2 sau chiar 2 ore si jumatate.
In timp ce aluatul creste, ia o forma de copt din metal inalta de 16 cm, sau o cratita, si acopera marginile si baza cu hartie de copt, asigurandu-te ca marginile hartiei acopera in sus aproximativ 15 cm. Acum, ia aluatul crescut usor din castron si pune-l pe un blat de lucru tapetat cu faina. Framanta-l timp de un minut, apoi impinge-l cu varful degetelor pentru a-l intinde pana cand are doar cativa centimetri grosime. Presara deasupra afine uscate, stafide si coaja confiata de citrice. Indoaie marginile si asigura-te ca fructele uscate sunt distribuite frumos, apoi intoarce aluatul, astfel incat partea neteda sa fie deasupra. Da-i o forma rotunda care se va potrivi in forma de tort sau cratita pregatita, introducand cu degetele mai intai marginile, apoi aluatul, cu partea neteda in sus. Presara migdalele si zaharul (daca folosesti) deasupra si apasa-le in jos pentru a te asigura ca nu cad de pe aluat. Acopera cu folie alimentara si pune-l din nou intr-o parte calda a bucatariei la dospit (sa creasca) alte 2-2 ore si jumatate (sau chiar 3 ore!) pana cand si-a dublat din nou dimensiunea. Pana creste, preincalzeste cuptorul la 180° C / 160° C cu ventilatie sau linia 4 pentru cuptorul cu gaz. Pune aluatul crescut (fara folia alimentara) pe un palier in partea de jos a cuptorului si lasa-l sa se coaca timp de 1 ora (acopera cu hartie de copt dupa 45 de minute daca se rumeneste prea tare). Scoate-l din forma de tort sau cratita (este in regula daca hartia de copt este inca lipita de panettone) si coace-l alte 5-10 minute pana cand suna a gol atunci cand il lovesti usor la baza. Pune-l pe un suport la racit. Mie imi place sa-l tin cu hartia de copt deasupra intr-o cutie etansa pana cand e gata pentru a fi servit. Este o reteta sanatoasa cu produse Herbalife.
Ti-a placut aceasta reteta de cozonac cu produse Herbalife? Serveste si savureaza-l cu Ceai Herbalife Instant pe Baza de Plante pentru a intensifica metabolismul.
NOTA: Daca utilizezi drojdie proaspata pentru aceasta reteta, pune 28 g. Daca utilizezi drojdie uscata, pune 14 g. Ambele tipuri de drojdie (dar nu drojdie Easy Bake Yeast foarte fina), trebuie sa fie puse in lapte cald, apa si sirop de agave, si sa le lasi sa stea 5 minute inainte sa te apuci de reteta.
Distreaza-te si gateste cu pasiune mancare bogata in proteine, incearca retete Herbalife Nutrition. Cumpara aici Cartea Herbalife de Bucate
Etichete: formula 1, Formula 1 Herbalife, Herbalife, proteine, reteta Herbalife
wellness.ro este, literalmente, cel mai BUN blog despre slabit. Il citesc în fiecare zi. De asemenea, sunt recunoscator ca am gasit metoda care m-a ajutat sa slabesc. Sper ca acest lucru sa-i ajute si pe altii.