CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

O nutritie mai buna in fiecare masa

 

O nutritie mai buna in fiecare masaCumparatorii inteligenti, de obicei, se ghideaza dupa valoare – fie ca vor sa cumpere o masina sau un computer, vor sa obtina cele mai bune oferte pentru banii lor. Aceeasi regula ar trebui sa se aplice si in cazul produselor alimentare. Atunci cand monezile inseamna calorii, istet ar fi sa cheltuiesti cu intelepciune.

Conceptul de densitate a nutrientilor este destul de simplu. Acesta se refera la obtinerea a cat mai multa valoare nutritiva pentru aportul de calorii consumat. Alimentele bogate in proteine iti ofera o abundenta de elemente nutritive, in schimbul unei cantitati relativ mici de calorii.

O alimentatie sanatoasa face mai mult decat sa tina caloriile sub control. Daca greutatea corporala ar fi fost singurul lucru care ar conta, ti-ai putea mentine greutatea constanta cu cartofi prajiti si tort de ciocolata, atata timp cat nu ai manca mai multe calorii decat ai arde. Dar, desigur, avem nevoie de o gama complexa de proteine, carbohidrati, grasimi, vitamine, minerale si fitonutrienti din plante care sa ne mentina sanatosi si plini de viata.

Fie ca ai auzit de acest termen sau nu, daca incerci sa mananci bine, probabil deja ai o dieta bogata in nutrienti. Cei mai multi oameni stiu ce alimente fac parte dintr-un plan de alimentatie sanatoasa: fructe, legume, proteine slabe, produse lactate cu continut redus de grasime si cereale integrale – iar acestea sunt doar unele dintre alimentele cu valoare nutritionala ridicata.

O parte din raportul dintre cantitatea ridicata de nutrienti si numarul scazut de calorii din aceste alimente, este continutul de grasime. Deoarece apa nu are calorii, alimentele apoase cum ar fi fructele si legumele, au cele mai putine calorii – dar acestea sunt incarcate cu nutrienti, ceea ce le face unele dintre cele mai bune alimente pe care le poti manca.

O singura portocala furnizeaza necesarul zilnic de vitamina C dar si o serie de alte elemente nutritive, in doar 70 de calorii. Daca ai incerca sa iti iei necesarul de vitamina C din cartofi prajiti, ai avea nevoie de aproximativ 800 de calorii. Grasimile si zaharurile adaugate scad densitatea de nutrienti. Ele ambaleaza calorii in abundenta, dar nimic altceva. Acesta este motivul pentru care le numim „densitate de calorii”.

Consuma 100g de peste la gratar seara la cina si vei obtine aproximativ 25 de grame de proteine, alaturi de minerale, precum fier, zinc si magneziu, toate pentru aproximativ 120 de calorii – un adevarat chilipir de calorii. Sigur, poti obtine 25 de grame de proteine de la un burger, dar acesta te va costa un plus de aproximativ 400 de calorii.

Toata lumea ar trebui sa incerce sa aiba o alimentatie bogata in nutrienti, dar este deosebit de important mai ales pentru cei care trebuie sa consume o cantitate mica de calorii. Unei femei de varsta mijlocie care are nevoie de doar 1400 de calorii pentru a-si mentine greutatea, ii va fi foarte greu sa includa toate nevoile nutritive in mese cu aport mic de calorii pentru ca pur si simplu nu isi poate permite o masa bogata in calorii.

Desigur, este intelept sa mananci cat mai multe alimente bogate in nutrienti, dar nu e nimic in neregula cu un consum bogat in calorii din cand in cand. Concentreaza-te pe calitatea alimentatiei per ansamblu. Atata timp cat dieta ta are o valoare nutritiva ridicata, continua sa fie o cheltuiala inteligenta.

 

Etichete: , , , ,

Adauga un comentariu pentru O nutritie mai buna in fiecare masa 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 O nutritie mai buna in fiecare masa
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .