CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
Te afli aici:  

Wellness.ro

 

Blog

 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

Pentru o viata sanatoasa cu Herbalife

Blog Wellness.ro

 
marți,26 iulie, 2011

Mancam mai mult si mai desCriza de obezitate din America nu va disparea prea curand. In al saselea an de sondaje asupra fiecarui stat din SUA, fundatia Robert Wood Johnson a raportat recent ca obezitatea in randul adultilor s-a dublat sau aproape s-a dublat, in 15 din cele 50 de state, in ultimii 15 ani. Ce e chiar mai uimitor este faptul ca acum 20 de ani niciunul dintre state nu a raportat o rata de obezitate mai mare de 15 %. Acum, rata obezitatii depaseste 15 % din populatia celor 50 de state.

Nu suntem la fel de activi cum ar trebui sa fim si mancam prea mult! De ce a crescut aportul caloric atat de mult in ultimii ani? Alimentele bogate in calorii, portiile mai mari consumate frecvent, contribuie cu siguranta. Un studiu recent a incercat sa gaseasca factorul care a contribuit cel mai mult la problema Americii legata de controlul greutatii.

Studiul, realizat de cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord s-a axat pe schimbarile alimentare ale americanilor prin examinarea datelor anchetelor realizate la nivel national pe perioade de peste 4 ani, incepand cu ancheta din 1977, concluzionand cu cea din 2006. In aceasta perioada de 29 de ani, aportul total de calorii a crescut foarte mult, cu 570 de calorii zilnic, adica cu aproape jumatate din cresterea inregistrata in ultimii 10 ani.

Cercetatorii nu au fost interesati doar de numarul total de calorii pe care il mancam ci au dorit sa inteleaga si cum si-a facut drum acest exces de calorii catre farfuriile noastre. Au examinat datele mai atent pentru a afla cum acesti 3 factori – frecventa meselor, dimensiunea portiilor si densitatea caloriilor (numarul de calorii per muscatura, continut de alimentele pe care le consumam) – au afectat cresterea generala a aportului caloric.

Se pare ca snacksurile au o foarte mare parte din vina. In ultimii 30 de ani, numarul mediu de “ocazii de a manca“ pentru adulti, a crescut de la 3,8 la 5 ori/zi. Am scurtat si intervalul de timp dintre mese cu o ora intreaga – acum mancam, in medie, o data la 2 ½ ore, comparat cu intervalul de 3 ½ ore pe care obisnuiam sa il asteptam inainte de a manca, in 1977.

Intre 1977 si 2006, aportul zilnic de calorii de la mesele zilei (tinand cont atat de alimente cat si de lichide) a crescut cu aproximativ 125 calorii – in mare parte pentru ca dimensiunile portiilor de mancare au crescut foarte mult.

Aceste numere palesc in comparatie cu contributia consumului mai mare de snacksuri. In aceeasi perioada de timp, gustarile au adus in plus 300 de calorii pe zi. Densitatea calorica a alimentelor pe care le mancam nu s-a schimbat foarte mult – cu alte cuvinte alimentele pe care le consumam nu au fost imbogatite cu substante care ingrasa ci mancam mai mult si mai des!

A manca de 5 ori pe zi nu este un lucru rau. Daca nu depasesti necesarul zilnic de calorii nu conteaza daca mananci de doua ori pe zi sau de doisprezece. Cu cat mananci mai des, cu atat mai putin ai nevoie sa mananci de fiecare data. Asta este o ajustare pe care multi dintre noi intarzie sa o faca – caloriile continua sa creasca pentru ca continuam sa mancam mai mult si mai des!

 

Ce poti sa mananci sau ce trebuie sa mananci?Imagineaza-ti ca esti intr-o vacanta all inclusive. La un moment dat vezi bufetul incarcat cu bunatati. Ramai cu fata la el sau te intorci brusc? Mananci in separeu sau la masa? Faci turul intregului bufet pentru a te decide ce vrei sa mananci sau te afunzi in primele bucate care-ti ies in cale? Felul in care te comporti intr-o asemenea situatie poate spune multe lucruri despre tine.

Cativa ani in urma, un ziar a publicat un articol in care au dezvaluit cateva lucruri interesante ce le-au descoperit intr-un studiu. Un grup de 22 de observatori instruiti au fost risipiti in 11 hoteluri cu servicii all inclusive unde au urmarit cu grija mai mult de 200 de persoane care luau masa, zilnic.

Acesti observatori au fost instruiti sa estimeze cu acuratete greutatea si inaltimea clientilor, apoi sa foloseasca informatia pentru a le estima indicele de masa corporala ( IMC ) care este cea mai simpla modalitate de a exprima greutatea unei persoane in relatie cu inaltimea. Dupa ce au aflat indicele de masa corporal, s-au retras, au privit si au inregistrat tot ce au vazut – iar rezultatele au fost remarcabile.

Au existat diferente observabile in comportamentul persoanelor cu greutate normala si comportamentul persoanelor cu probleme de greutate. Persoanele cu indicele de masa corporala in limite normale au ales sa stea in separeu pe cand persoanele cu IMC ridicat, au ales sa stea la masa. Majoritatea persoanelor cu probleme de greutate au ales sa sa aseze astfel incat sa admire privelistea decat sa stea cu spatele la ea.

S-a mai observat si faptul ca persoanele cu greutate normala tind sa faca turul intregului bufet inainte de a se decide ce sa manance, iar alegerile finale au ales sa le puna pe farfurii medii. Cei cu probleme de greutate au folosit farfuriile mari pentru a aseza alimentele pe care le-au ales inca din capul mesei.

Acum, oricine incearca sa slabeasca, stie faptul ca sunt multe sfaturi pentru modificarea comportamentului la masa – trebuie sa mancati incet, nu pastrati alimentele tentante la vedere, controlati marimea portiilor si planificati-va din timp mesele. Ceea ce a facut acest studiu atat de interesant a fost observarea acestor principii asupra lumii reale.

Cand mancarea este usor de obtinut si de mancat, tindem sa consumam mai mult. Preferam sa folosim furculita pentru a ne indopa cu mancare asa ca nu este surprinzator faptul ca persoanele cu probleme de greutate favorizeaza aceasta metoda, din moment ce este cea mai usoara si mai rapida cale de a termina tot din farfurie. Este, deasemenea, mult mai usor si mai rapid sa te ridici de pe scaun, mai degraba decat sa iesi dintr-un separeu, pentru a te intoarce la bufet.

A face un tur in jurul bufetului inainte – asa cum fac oamenii cu IMC normal – da de inteles faptul ca iti planifici ceea ce vei manca. Persoanele cu probleme de greutate par sa aiba un singur plan – sa manance, sa manance si sa manance mult. Sa pastrezi alimentele tentante afara din aria vizuala? Destul de greu de realizat atunci cand alegi sa stai cu fata spre bufetul plin de bunatati.

Trebuie sa luati in considerare valoarea nutritiva a mesei voastre nu cantitatea de produse alimentare pe care ati primit-o pentru banii cheltuiti. Doar pentru ca puteti manca oricat, nu inseamna ca asta trebuie sa faceti.

 

Nu compensa miscarea cu mai multa mancare sau mai multa odihnaPoate ti s-a intamplat si tie – dupa o zi grea de munca, mai grea decat in mod normal, te regasesti in postura in care te gandesti ca meriti un cheeseburger, cartofi prajiti, o ciocolata sau o prajitura, pentru efortul depus. Aceasta gandire se numeste compensarea caloriilor. De multe ori, dupa exercitii fizice, ajungem sa ne supraalimentam – convinsi ca am ars mai multe calorii decat avem in farfurie. Dar supraalimentarea nu este singura cale prin care noi incercam sa compensam. Dupa cateva ore de activitate, tindem sa devenim mai putin activi.

Se spune ca ne-am nascut cu un mecanism biologic care ne pastreaza energia zilnica constanta. Ideea este ca, de fiecare data cand ne angajam intr-o activitate solicitanta, “termostatul intern” va avea grija sa ne revansam – crescand nivelul inactivitatii noastre.

Acest mecanism a fost pus la indoiala. Daca aceasta reglare interna a energiei noastre ar exista, ar trebui sa persiste pe tot parcursul vietii noastre. Dar nu pare a fi cazul.

Studiile au descoperit ca, copiii mici, precum si oamenii in varsta de peste 60 de ani, nu au tendinta de a compensa – ei balanseaza efortul depus cu inactivitatea astfel incat consumul zilnic de energie al acestora ramane constant zi dupa zi. Dar, la adultii tineri, efortul fizic nu declanseaza aceeasi ajustare nivelului de activitate pentru restul zilei – ajung sa arda mai multe calorii decat de obicei.

Chiar daca acest mecanism biologic ar exista, la locul de munca exista factori psihologici care afecteaza echilibrul nostru energetic – care influenteaza nu numai cat efort depunem dar si decizia de a “compensa“ ( sau nu ) prin inactivitate sau prin recompensarea cu alimente.

De multe ori nu tinem cont de comenzile biologice care regleaza aportul nostru de alimente si luam decizii constiente in legatura cu cat de mult (sau cat de putin) vom manca. Similar, cantitatea de energie pe care o consumam zilnic poate fi controlata. Putem fi determinati sa avem o activitate fizica permanenta – si putem gasi instrumente (cum ar fi pedometrul sau aplicatiile pentru telefon) care sa ne ajute sa ne indeplinim obiectivele si sa tinem greutatea sub control.

De asemenea ne poate ajuta sa tinem sub control atat caloriile care intra cat si cele pe care le ardem. Majoritatea oamenilor estimeaza ca ard de 2-3 ori mai multe calorii decat ard de fapt si subestimeaza numarul de calorii pe care le mananca cu aproximativ 20-40%. O plimbare prin parc nu justifica un pui de somn si nici faptul ca ai mancat un cheeseburger.

 
Shake cu aroma de ciocolata cu banane

Shake cu aroma de ciocolata cu banane

2 linguri Formula 1 cu aroma de ciocolata;
1 lingura Pudra Proteica;
1 banana taiata felii;
½ cana de lapte degresat sau lapte de soia;
¼ lingurita extract de vanilie;
4-5 cuburi de gheata ( optional );

Combina toate ingredientele cu un blender si amesteca-le bine, pana ce gheata este zdrobita.

Shake racoritor cu aroma de pepene

2 linguri Formula 1 cu aroma de vanilie;
½ ceasca pepene galben sau pepene rosu;
½ cana de lapte degresat sau lapte de soia;
½ cana de apa;
¼ lingurita extract de vanilie;
1 felie de portocala;
Combina toate ingredientele si amesteca-le pana obtii un smoothie. Se decoreaza cu o felie de portocala si se serveste cu un pai.
Shake racoritor cu aroma de pepene
Shake Pina Colada

Shake Pina Colada

2 linguri Formula 1 cu aroma de vanilie;
1 lingura Pudra Proteica;
¼ banana congelata, taiata felii;
½ ceasca ananas;
¼ lingurita extract de cocos;
4-5 cuburi de gheata ( optional );
Combina toate ingredientele si amesteca-le pana ce cuburile de gheata s-au zdrobit.
Se decoreaza cu cirese negre sau cu o umbrela de hartie.

Shake cu aroma de capsuni si mango

2 linguri Formula 1 cu aroma de vanilie;
½ cana cubulete de mango;
1-2 lingurite Pudra Proteica;
½ cana de capsuni;
½ cana lapte degresat sau lapte de soia;
½ cana de apa;
4-5 cuburi de gheata ( optional );
Amesteca bine ingredientele.
Shake cu aroma de capsuni si mango
Shake cu aroma de piersici

Shake cu aroma de piersici

2 linguri Formula 1 cu aroma de vanilie;
½ cana pulpa de piersici si mango;
½ cana de apa foarte rece;
4-5 cuburi de gheta ( optional );
Combina toate ingredientele intr-un blender si mixeaza-le pana ce gheata este zdrobita iar shake-ul este bogat si cremos.

Shake cu gust de capsuni

2 linguri cu varf Formula 1 cu aroma de vanilie;
2 linguri Pudra Proteica ( sau mai mult );
1 cana lapte de soia sau lapte degresat;
1 cana capsuni congelate;
cateva picaturi de extract de vanilie;
4 cuburi de gheata;
Combina toate ingredientele si mixeaza-le pana ce cuburile de gheata sunt complet zdrobite.
Shake cu gust de capsuni
Shake cu gust de ciocolata si capsune

Shake cu gust de ciocolata si capsuni

2 linguri cu varf Formula 1 cu aroma de ciocolata;
2 linguri Pudra Proteica ( sau mai mult );
1 cana lapte de soia sau lapte degresat;
1 cana capsuni congelate;
cateva picaturi de extract de vanilie;
4 cuburi de gheata;
Combina toate ingredientele si mixeaza-le pana ce cuburile de gheata sunt complet zdrobite.

Shake cu aroma de mango si portocale

2 linguri cu varf Formula 1 cu aroma de vanilie;
2 linguri Pudra Proteica;
1 cana lapte de soia sau lapte fara grasimi;
½ cana bucatele de mango congelat;
½ cana mandarine si portocale conservate, fara suc;
4 cuburi de gheata;
Amesteca toate ingredientele si vei obtine o bautura racoritoare si revigoranta.
Shake cu aroma de mango si portocale
 

Autosugestia factor important la slabireMereu apar noi strategii de slabire. Ideea merge putin dincolo de lucrurile la care te gandesti in mod normal – care se axeaza pe schimbarea comportamentului atunci cand vine vorba de alegerea alimentelor – la ceva mai mult. Este practic o ajustare de atitudine. Daca repeti mereu si crezi ca esti o persoana sanatoasa si activa care mananca sanatos, atunci, probabil vei incepe sa te comporti ca o persoana sanatoasa si activa care mananca sanatos. Aceste comportamente sanatoase ar trebui, la randul lor, sa te duca mai aproape de obiectivul tau.
Psihologia pierderii in greutate se concentreaza in mare parte pe schimbarea perceptiei asupra alimentelor, a persoanei care vrea sa slabeasca – cum ar fi determinarea alimentelor care duc la supraalimentare si inlocuirea comportamentelor rele cu cele bune. Se concentreaza deasemenea si pe invatarea vocilor noastre interioare sa “vorbeasca frumos”. Autosegestia ne ajuta sa nu ne dam batuti atunci cand rezultatele intarzie sa apara – in loc sa renunti, vocea interioara iti reaminteste ca, daca ai alunecat, asta nu inseamna ca trebuie sa si cazi.

O noua idee duce aceasta psihologie un pas mai departe. Este mai mult decat credinta ca ai ceea ce iti trebuie pentru a-ti atinge obiectivele de a pierde in greutate – iti spui de fapt ca deja ti-ai indeplinit obiectivele.

Aceasta gandire functioneaza astfel – daca iti repeti in mod constant ca esti gras si lenes, mai mult ca sigur te vei comporta ca atare. Daca te imaginezi ca fiind sanatos si activ, te vei comporta ca un om sanatos. Vei manca mai sanatos, vei face mai multe exercitii fizice, vei avea o mult mai pozitiva imagine de sine.

Desigur, autosugestia nu va duce la pierderea in greutate daca tu nu faci nimic in sensul acesta, dar este o piesa importanta la puzzle-ul complex de control al greutatii. Pentru ca, impreuna cu ajustarea atitudinii, controlul greutatii inseamna deasemenea, capatarea unor noi abilitati – cum ar fi gatitul sanatos si numararea caloriilor, exercitii fizice mai dese si invatarea unor noi comportamente alimentare sanatoase.

Este important ceea ce faci dar ce simti despre tine, conteaza deasemenea foarte mult. Este mai mult decat numaratul caloriilor ce le contine pranzul tau sau cati pasi a numarat pedometrul ca ai facut – este vorba despre bataia pe umar pe care ti-o oferi pentru eforturile depuse si observarea efectelor acestora, cat de sanatos si puternic te simti, ca rezultat.

Uneori suntem cel mai mare dusman al nostru. Ne spunem ca nu am fost capabili niciodata sa slabim si ca exercitiile fizice sunt prea grele – iar atunci cand incurcam lucrurile, este chiar mai rau. Atunci crezi despre tine “ Nu am vointa “, “ Sunt lenes”. Tindem sa ne concentram mai mult pe aspectele negative ( “ Am mancat prea mult la pranz” ) – decat pe aspectele pozitive ( “ Am mers la magazin pe jos, nu am mai luat masina”).

Sa spunem ca ai cedat tentatiei si ti-ai cumparat o gogoasa in drum spre servici. Vocea interioara ti-ar putea spune “ Daca tot ai gresit, poti sa mananci orice restul zilei”. Dar poti alunga acel gand pentru a lasa vocea sa iti spuna in schimb “ Nu este sfaristul lumii asa ca daca o sa fii atent tot restul zilei, o sa fie bine”.

Exista un vechi proverb: “ Nu-ti spune nimic din ce nu ai spune altcuiva”. In cazul in care unul dintre prietenii tai s-ar plange ca are probleme in a pierde in greutate, cu siguranta nu i-ai spune ca e lenes sau ca niciodata nu o sa isi atinga obiectivele, nu-i asa? Asa ca, de ce iti spui lucrurile astea tie?

Invata sa te incurajezi exact asa cum o faci cu prietenii tai. Pentru ca, atunci cand vine vorba de pierdere in greutate, daca iti spui ca poti, probabil o sa si reusesti!

 

Nu lasa sfarsitul de saptamana sa iti ruineze dietaMajoritatea oamenilor au programul diferit de lucru si odihna in zilele lucratoare din saptamana si in weekend. Este diferita si alimentatia.  De regula, in timpul saptamanii se mananca mai putin din cauza lipsei de timp si in weekend se mananca mai mult.

Sfarsitul de saptamana poate fi destul de dificil pentru o persoana care tine dieta – pentru ca la sfarsit de saptamana ne gasim timpul necesar sa ne rasplatim dupa o saptamana incarcata asa ca ne relaxam, poate luam o masa sau doua in oras sau iesim cu prietenii – activitati care implica mancare si bautura. Daca nu esti atent la ce mananci in weekend, poti anula cu usurinta o saptamana de buna conduita.

Pentru majoritatea oamenilor, verificarea greutatii la inceputul saptamanii nu este deloc productiva – din moment ce raul a fost deja facut in weekend, asa ca este bine se se cantareasca vineri dimineata. Daca a obtinut rezultatele dorite in saptamana ce a trecut, va fi motivat sa fie atent la ceea ce mananca in weekend.

Majoritatea oamenilor folosesc o parte din weekend pentru a se pregati pentru saptamana care urmeaza sa inceapa, asa ca o buna strategie este sa petreci putin timp in bucatarie pentru a pregati mancaruri si gustari sanatoase pentru intreaga saptamana in care vei fi ocupat cu serviciul. Planifica mesele saptamanii inainte de a merge la supermarket! Fa o lista cu alimentele de care ai nevoie si nu te duce la magazin cu stomacul gol!

Unii oameni folosesc sfarsitul de saptamana pentru a face exercitii fizice, sedinte mai lungi decat in timpul saptamanii iar altii au tendinta de a lenevi. Daca nu esti adeptul antrenamentelor, foloseste timpul pentru o activitate pentru care nu ai suficient timp liber in timpul saptamanii – te poti plimba sau poti petrece ceva timp in gradina.

Unele persoane reduc prea multe calorii in timpul saptamanii, gandindu-se ca se pot rasfata astfel in weekend. Dar o punga mare cu chipsuri si cateva beri au peste 1000 de calorii – un pas inapoi destul de mare, daca ai fost atent intreaga saptamana. Ai acumulat acele 1000 de calorii la o singura masa – daca continui asa tot weekendul, cu siguranta nu vei ajunge la un rezultat favorabil.

Daca respecti planul dietei toata saptamana, este natural sa vrei sa iti oferi o recompensa, dar sa te recompensezi cu mancare, cu siguranta nu este o idee buna. Sigur ca poti iesi in oras, te poti simti bine in compania prietenilor, te poti relaxa, aceste momente fiind tot recompense. Vei avea un mai mare succes in a-ti mentine greutatea sub control daca continui sa mananci sanatos, indiferent de ce zi a saptamanii este.

 
duminică,3 iulie, 2011

Dieta fara gluten

Produsele fara gluten sunt la indemana oricui in ultima vreme. Aceste produse sunt din ce in ce mai des intalnite pe rafturile magazinelor. Consumatorii par sa nu se mai sature. Numai anul trecut, americanii au cheltuit 2.6 miliarde de dolari pe alimente fara gluten si sunt dispusi sa cheltuiasca chiar mai mult. Pentru cei care au intoleranta la gluten – o proteina care se gaseste in grau, secara si orz – aceste alimente sunt o binecuvantare. Multe din aceste produse sunt cautate si de cei care tolereaza glutenul foarte bine – crezand ca astfel vor pierde in greutate mai usor. Trebuie sa stiti ca, ” fara gluten” , nu inseamna neaparat continut scazut de calorii.

Aceasta supraabundenta de produse fara gluten este asemanatoare cu avalansa de alimente cu continut scazut de carbohidrati de acum cativa ani. Cand era populara dieta cu continut scazut de carbohidrati, mesele erau formate in special din proteine si grasimi, un numar limitat de fructe, legume si nimic altceva. Avand in vedere ca alegerile alimentare erau atat de limitate, numararea caloriilor nu mai era necesara.

Oamenii pierdeau in greutate desi aveau voie sa consume cata carne doreau. Datorita faptului ca a intervenit plictiseala pentru ca aveau voie sa manance o varietate mica de alimente, oamenii au inceput sa manance mai putin. In fond, cata carne poate manca o persoana, zi dupa zi, la o masa?

Nedorind sa scape nicio oportunitate, fabricantii de produse alimentare au declansat o avalansa de alimente fara carbohidrati – bomboane, paine, biscuiti si prajituri – toate considerate potrivite celor care tin cont de cantitatea de carbohidrati.

Dintr-o data, aceasta dieta limitata a devenit mai variata ca oricand – iar oamenii au inceput sa consume mai multe calorii ca oricand. Deloc surprinzator, au inceput sa se ingrase. De ce? Fiind obisnuiti sa numere doar carbohidratii din alimente, au uitat sa tina cont de caloriile pe care acestea le contineau.

Acelasi lucru se poate intampla si cu dieta fara gluten. Avand in vedere ca principala sursa de gluten din dieta este graul ( produse facute din grau), in dieta fara gluten ar trebui sa se renunte la alimente cum ar fi painea, orezul, pastele, prajiturile, placintele, prajiturile, covrigii si biscuitii pentru a se consuma mai multi carbohidrati din fructe si legume – o strategie deloc rea ce poate ajuta la pierderea in greutate.

Acum putem achizitiona cereale fara gluten, negrese, fulgi de ovaz si prajituri, datorita substitutilor fainii de grau traditionale in majoritatea cazurilor, cum ar fi orezul rafinat, amidonul de porumb sau amidonul din cartofi. Amidonul este amidon – trebuie sa fii atent la calorii!

Comparati etichetele de la prajiturile fara gluten cu cele ale celor cu gluten si va veti da seama despre ce este vorba – aceleasi cantitati, aceleasi calorii. O briosa fara gluten – cu 20g de grasime si 450 calorii, nu se incadreaza in categoria produselor de dieta.
Nu conteaza care sunt motivele voastre sa evitati glutenul, tot va trebui sa fiti atenti la calorii! Daca sunteti atenti doar la cantitatea de gluten, va veti incarca dieta cu produse fara gluten dar bogate in calorii, care ar putea transforma dieta de pierdere in greutate intr-o dieta de ingrasare.

 
5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre apaCorpul uman este format din aproximativ 70% apa asa ca nu este de mirare ca avem nevoie sa fim in permanenta bine-hidratati pentru a ramane sanatosi. Avem nevoie de apa pentru transportul nutrientilor la nivelul celulelor si pentru a elimina toxinele.

Apa ajuta la reglarea temperaturii corpului si functioneaza ca lubrifiant pentru articulatii, organe si tesuturi. Majoritatea reactiilor chimice din organism au loc in apa, de asemenea.

Apa este cea mai naturala bautura de pe pamant – oamenii, inainte de toate, au baut apa cu mult inainte de a descoperi ceaiul, berea sau vinul. Deci, chiar daca a bea un pahar de apa nu ar trebui sa solicite un al doilea gand, am intalnit oameni care au intrebari si neintelegeri cu privire la cea mai veche bautura din lume.

Cele 5 lucruri care ar trebui sa le cunosti despre apa, sunt:

  1. Majoritatea oamenilor au nevoie de 8 pana la 12 cani de apa pe zi ( aproximativ 2-3 litri ). Nevoile variaza, desigur, in functie de varsta, gen si de cat de activ esti. In general, pentru fiecare 50 de kilograme de greutate corporala, aveti nevoie de aproximativ doi litri de apa in fiecare zi ( sau un litru pentru fiecare 25 de kg de greutate corporala) . Pentru majoritatea oamenilor sunt suficiente cel putin 8 pahare de apa pe zi.
  2. Temperatura apei pe care o consumati nu conteaza. In ceea ce priveste hidratarea, nu conteaza daca consumati lichide calde, reci sau foarte reci. Aceste lichide te vor hidrata in mod egal, doar temperatura acestora vor afecta rata la care le veti consuma. Unii oameni cred ca apa rece ca gheata ajuta la pierderea in greutate, crezand ca se consuma mai multe calorii pentru a aduce lichidul la temperatura corpului. In teorie se consuma mai multe calorii dar cantitatea de calorii este atat de mica incat este aproape nesemnificativa – pe langa asta va trebui sa suporti sa iti “inghete” creierul.
  3. Fructele si legumele pot asigura 20% sau mai mult din necesarul de apa. Daca mesele voastre contin multe fructe si legume, si consumati lichide in timpul mesei, probabil va satistaceti nevoia de apa. Sunt aproximativ 3 cani de apa la o masa care contine o salata, broccoli, orez brun si pepene rosu la desert. De cealalta parte, multi oameni au o dieta uscata, din alimente procesate – un pranz format dintr-un cheeseburger si o punga de cartofi prajiti contine mai putin de jumatate de ceasca de lichide.
  4. Consumul de apa in timpul mesei nu afecteaza digestia. Unii oameni prefera sa consume apa in timpul mesei, altii nu. Consumul de lichide in timpul mesei este bun – apa nu dilueaza sucurile digestive si nu afecteaza digestia in niciun fel. Nu conteaza in ce moment al zilei consumati apa atata timp cat obtineti ceea ce aveti nevoie pe parcursul zilei.
  5. Apa imbuteliata nu este neaparat mai curata sau mai sanatoasa decat apa de la robinet. Decizia de a consuma apa de la robinet sau apa imbuteliata este una personala. Standardele de apa de la robinet sunt stabilite de catre Agentia pentru Protectia Mediului. Apa este testata cu regularitate, iar consumatorii primesc rapoarte anuale privind calitatea apei.  Apa imbuteliata trebuie sa indeplineasca aceleasi standarde de siguranta ca apa de la robinet. 25 % din apa imbuteliata este pur si simplu apa de la robinet imbuteliata – apa care nu este neaparat tratata suplimentar inainte de imbuteliare.  Puteti sa folositi un filtru performant pentru apa de la robinet.

             
            miercuri,22 iunie, 2011

            De este important sa faci miscareActivitatea fizica are multe beneficii. Reduce stresul, ajuta la mentinerea greutatii la valori normale si scade riscul de a dezvolta boli cronice majore. In plus, activitatea fizica iti mentine nivelul de energie ridicat, iti intareste musculatura si oasele, iti imbunatateste calitatea somnului si forma corpului, iti da un impuls pentru bunastarea mentala si iti schimba modul in care privesti viata.

            Citeste sfaturile simple de mai jos:

            1. Reinnoieste-ti angajamentul fata de un stil de viata cat mai sanatos! Gandeste-te la cresterea numarului de activitati care au un efect pozitiv asupra ta in functie de stilul tau de viata si care pot fi usor incorporate intr-o zi obisnuita. Citeste stiri si informatii despre fitness, cum ar fi acest articol despre activitatea fizica. Pune-ti planul de fitness in actiune inca de astazi!

            2. Exercitiile aerobice sunt importante pentru sistemul cardiovascular. Aceste exercitii sunt definite de miscari repetitive, cum ar fi alergatul, inotul sau mersul pe bicicleta. Acest tip de exercitiu fizic tonifiaza musculatura. Incorporand putin din fiecare, din exercitiile aerobice si cele de rezistenta, iti poti forma exercitiile de rutina zilnice.

            3. Stabileste-ti obiective mici, pe care le poti indeplini (cum ar fi pierderea a 5 kg intr-o luna sau sa faci exercitii fizice de trei ori pe saptamana, etc) . Bea ceai verde! Te poate ajuta in procesul de pierdere al greutatii. In timpul zilei, consuma ca gustare, fructe si legume proaspete!

            4. Exercitiile de rezistenta sunt importante pentru a avea oase si muschi sanatosi. Aceste exercitii ajuta si la cresterea puterii. Exercitiile de rezistenta sunt definite ca fiind activitati cu rafale scurte de energie, cum ar fi ridicatul greutatilor, practicarea anumitor sporturi sau chiar impinsul masinii de tuns gazonul. Aveti nevoie atat de exercitii fizice de rezistenta cat si de exercitii aerobice pentru ca organismul sa functioneze perfect.

            5. Foloseste cai simple de a-ti reintra in forma – nu este nevoie sa te inscrii la o sala de sport. Daca devii mai activ in viata de zi cu zi – cum ar fi sa-ti parchezi masina la o distanta mai mare pentru a merge pe jos mai mult, sa urci pe scari in loc sa iei liftul sau sa mergi pana la biroul unui coleg in loc sa ii trimiti mail – iti vei intra in forma mult mai rapid.

            6. Metabolismul tau nu incetineste odata cu varsta. Problema este ca oamenii, pe masura ce inainteaza in varsta, nu mai desfasoara activitati fizice de rezistenta si astfel pierd din masa musculara. Cu cat mai multa masa musculara ai, cu atat mai rapid este metabolismul tau iar in acelasi timp, cu atat mai repede vei reusi sa pierzi in greutate. Mentine-ti activitatea fizica la un nivel ridicat si simultan iti vei mentine tonusul muscular, iti vei mentine metabolismul si vei pierde in greutate sanatos!

            7. Cel putin 30 de minute de activitate fizica de intensitate moderata, de cel putin cinci ori pe saptamana, te vor mentine activ din punct de vedere fizic. Poti imparti fiecare jumatate de ora in trei sedinte a cate 10 minute. Daca 30 de minute ti se par prea mult, incepe cu o perioada mai mica, ca apoi sa adaugi treptat mai multe minute la sedinta de exercitii fizice.

            8. Mentine-te hidratat consumand cel putin 2 litri de apa pe zi! Este foarte important sa consumi lichide atat inainte, in timpul, cat si dupa ce ai depus efort fizic. Chiar si exercitiile de joasa intensitate necesita o buna hidratare.

            9. Odihna este importanta! Odihneste-te intre sedintele de exercitii fizice pentru a-i permite corpului sa se refaca.

             
            luni,20 iunie, 2011
            Cum gatesti gratar sanatosMulti dintre noi folosesc gratarul pe tot parcurscul anului, dar pentru multi abia aparitia zilelor calduroase este un semn ca trebuie sa stearga gratarul de praf si sa-l foloseasca.

            A iesi la gratar este minunat! Este usor, rapid, nu ai mult de curatat dupa si este o modalitate distractiva de a-ti petrece timpul cu familia si prietenii apropiati. Daca experienta in ale gratarului nu te-a dus mai departe de carnea de pui sau carnea de porc, este momentul sa incerci ceva nou.

            Nu este nicio indoiala ca puiul si carnea de porc au un gust nemaipomenit dupa ce sunt pregatite pe gratar, trucul constand in a mentine gratarul la o temperatura moderata. Daca gratarul este prea incins, risti sa arzi carnea pe dinafara, lasand-o cruda in interior. Daca lasi carnea la temperatura ridicata un timp mai mare pentru a te asigura ca este coapta in totalitate, atunci te vei trezi ca aceasta devine tare si uscata.

            O tehnica care functioneaza foarte bine in cazul carnii de pui, este sa o coci putin inainte, la microunde.
            Indeparteaza pielea, apoi unge bucatile de carne cu ulei de masline si condimentele preferate. Introdu carnea la cuptorul cu microunde pentru 15 min apoi tranfera carnea pe gratarul incins pentru a coace carnea de pui complet, intorcand-o de pe o parte pe alta frecvent. Vei reduce timpul de coacere la jumatate iar puiul va fi mai fraged si mai gustos.

            Pestele este destul de dificil de pregatit pe gratar pentru ca exista riscul de a se rupe in bucatele mici. Cel mai indicat este ca pestele sa fie folosit pentru a pregati kebab. Poti folosi bucati de ton sau chiar creveti decorticati. Poti pregati pe gratar pestele intreg sau file pe o foaie de aluminiu. Pestele nu are nevoie sa il coci inainte pentru ca se coace foarte usor.

            Cat timp gratarul este incins, poti profita pentru a pregati si garnitura. Poti pregati pe gratar aproape orice leguma, dar feliile subtiri de vinete, dovlecei sau ceapa sunt in special foarte gustoase, la fel sunt si sparanghelul sau cartofii taiati felii. Stropeste legumele si cartofii cu putin dressing italian si aseaza-le pe marginea gratarului, unde este mai putina caldura iar riscul de a se arde este mai mic si intoarce-le de pe o parte pe alta pana se coc.

            Daca nu ai copt pe gratar porumb proaspat, acum ai ocazia! Spala bine porumbul, stropeste-l cu putin ulei de masline, sare si piper, pune-l pe gratar, intoarce-l de pe o parte pe alta frecvent, si va fi gata in aproximativ 15 minute.

            Iti poti pregati pe gratar chiar si desertul! Mere, piersici, nectarine, ananas, banane, toate au gust bun pe gratar si sunt usor de pregatit. Poti decoji ananasul, il poti taia rondele pentru a-l praji pe gratar sau poti folosi ananas din conserva. Merele, piersicile si nectarinele le poti gati pe gratar cu tot cu coaja, pana ce zaharul continut de acestea incepe sa se caramelizeze iar fructul incepe sa se inmoaie. Aceste fructe sunt delicioase dar le poti stropi cu putina zeama de lamaie si scortisoara, ca apoi sa le servesti cu iaurt rece.

            Alimentele pregatite pe gratar inseamna mai mult decat carne de porc sau pui. Incearca alimente sanatoase ca pestele, legume si fructe. Respecta aceste informatii pentru ca experienta in gatitul cu ajutorul gratarului sa devina sanatoasa si delicioasa!

             
             
            Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
            Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .