CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Stil de viata

Nu compensa miscarea cu mai multa mancare sau mai multa odihna

 

Nu compensa miscarea cu mai multa mancare sau mai multa odihnaPoate ti s-a intamplat si tie – dupa o zi grea de munca, mai grea decat in mod normal, te regasesti in postura in care te gandesti ca meriti un cheeseburger, cartofi prajiti, o ciocolata sau o prajitura, pentru efortul depus. Aceasta gandire se numeste compensarea caloriilor. De multe ori, dupa exercitii fizice, ajungem sa ne supraalimentam – convinsi ca am ars mai multe calorii decat avem in farfurie. Dar supraalimentarea nu este singura cale prin care noi incercam sa compensam. Dupa cateva ore de activitate, tindem sa devenim mai putin activi.

Se spune ca ne-am nascut cu un mecanism biologic care ne pastreaza energia zilnica constanta. Ideea este ca, de fiecare data cand ne angajam intr-o activitate solicitanta, “termostatul intern” va avea grija sa ne revansam – crescand nivelul inactivitatii noastre.

Acest mecanism a fost pus la indoiala. Daca aceasta reglare interna a energiei noastre ar exista, ar trebui sa persiste pe tot parcursul vietii noastre. Dar nu pare a fi cazul.

Studiile au descoperit ca, copiii mici, precum si oamenii in varsta de peste 60 de ani, nu au tendinta de a compensa – ei balanseaza efortul depus cu inactivitatea astfel incat consumul zilnic de energie al acestora ramane constant zi dupa zi. Dar, la adultii tineri, efortul fizic nu declanseaza aceeasi ajustare nivelului de activitate pentru restul zilei – ajung sa arda mai multe calorii decat de obicei.

Chiar daca acest mecanism biologic ar exista, la locul de munca exista factori psihologici care afecteaza echilibrul nostru energetic – care influenteaza nu numai cat efort depunem dar si decizia de a “compensa“ ( sau nu ) prin inactivitate sau prin recompensarea cu alimente.

De multe ori nu tinem cont de comenzile biologice care regleaza aportul nostru de alimente si luam decizii constiente in legatura cu cat de mult (sau cat de putin) vom manca. Similar, cantitatea de energie pe care o consumam zilnic poate fi controlata. Putem fi determinati sa avem o activitate fizica permanenta – si putem gasi instrumente (cum ar fi pedometrul sau aplicatiile pentru telefon) care sa ne ajute sa ne indeplinim obiectivele si sa tinem greutatea sub control.

De asemenea ne poate ajuta sa tinem sub control atat caloriile care intra cat si cele pe care le ardem. Majoritatea oamenilor estimeaza ca ard de 2-3 ori mai multe calorii decat ard de fapt si subestimeaza numarul de calorii pe care le mananca cu aproximativ 20-40%. O plimbare prin parc nu justifica un pui de somn si nici faptul ca ai mancat un cheeseburger.

 

Etichete:

Adauga un comentariu pentru Nu compensa miscarea cu mai multa mancare sau mai multa odihna 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Stil de viata

 Nu compensa miscarea cu mai multa mancare sau mai multa odihna
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .