CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Forma buna

Cum sa mananci in vacanta All Inclusive

 

Ce poti sa mananci sau ce trebuie sa mananci?Imagineaza-ti ca esti intr-o vacanta all inclusive. La un moment dat vezi bufetul incarcat cu bunatati. Ramai cu fata la el sau te intorci brusc? Mananci in separeu sau la masa? Faci turul intregului bufet pentru a te decide ce vrei sa mananci sau te afunzi in primele bucate care-ti ies in cale? Felul in care te comporti intr-o asemenea situatie poate spune multe lucruri despre tine.

Cativa ani in urma, un ziar a publicat un articol in care au dezvaluit cateva lucruri interesante ce le-au descoperit intr-un studiu. Un grup de 22 de observatori instruiti au fost risipiti in 11 hoteluri cu servicii all inclusive unde au urmarit cu grija mai mult de 200 de persoane care luau masa, zilnic.

Acesti observatori au fost instruiti sa estimeze cu acuratete greutatea si inaltimea clientilor, apoi sa foloseasca informatia pentru a le estima indicele de masa corporala ( IMC ) care este cea mai simpla modalitate de a exprima greutatea unei persoane in relatie cu inaltimea. Dupa ce au aflat indicele de masa corporal, s-au retras, au privit si au inregistrat tot ce au vazut – iar rezultatele au fost remarcabile.

Au existat diferente observabile in comportamentul persoanelor cu greutate normala si comportamentul persoanelor cu probleme de greutate. Persoanele cu indicele de masa corporala in limite normale au ales sa stea in separeu pe cand persoanele cu IMC ridicat, au ales sa stea la masa. Majoritatea persoanelor cu probleme de greutate au ales sa sa aseze astfel incat sa admire privelistea decat sa stea cu spatele la ea.

S-a mai observat si faptul ca persoanele cu greutate normala tind sa faca turul intregului bufet inainte de a se decide ce sa manance, iar alegerile finale au ales sa le puna pe farfurii medii. Cei cu probleme de greutate au folosit farfuriile mari pentru a aseza alimentele pe care le-au ales inca din capul mesei.

Acum, oricine incearca sa slabeasca, stie faptul ca sunt multe sfaturi pentru modificarea comportamentului la masa – trebuie sa mancati incet, nu pastrati alimentele tentante la vedere, controlati marimea portiilor si planificati-va din timp mesele. Ceea ce a facut acest studiu atat de interesant a fost observarea acestor principii asupra lumii reale.

Cand mancarea este usor de obtinut si de mancat, tindem sa consumam mai mult. Preferam sa folosim furculita pentru a ne indopa cu mancare asa ca nu este surprinzator faptul ca persoanele cu probleme de greutate favorizeaza aceasta metoda, din moment ce este cea mai usoara si mai rapida cale de a termina tot din farfurie. Este, deasemenea, mult mai usor si mai rapid sa te ridici de pe scaun, mai degraba decat sa iesi dintr-un separeu, pentru a te intoarce la bufet.

A face un tur in jurul bufetului inainte – asa cum fac oamenii cu IMC normal – da de inteles faptul ca iti planifici ceea ce vei manca. Persoanele cu probleme de greutate par sa aiba un singur plan – sa manance, sa manance si sa manance mult. Sa pastrezi alimentele tentante afara din aria vizuala? Destul de greu de realizat atunci cand alegi sa stai cu fata spre bufetul plin de bunatati.

Trebuie sa luati in considerare valoarea nutritiva a mesei voastre nu cantitatea de produse alimentare pe care ati primit-o pentru banii cheltuiti. Doar pentru ca puteti manca oricat, nu inseamna ca asta trebuie sa faceti.

 

Etichete:

Adauga un comentariu pentru Cum sa mananci in vacanta All Inclusive 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Forma buna

 Cum sa mananci in vacanta All Inclusive
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .