CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Surse de proteine ce nu provin din carne

 

Surse de proteine ce nu provin din carnePoate ca ai decis sa urmezi o dieta din care sa lipseasca carnea – poate din cauza problemelor de sanatate, datorita mediului sau poate doresti sa economisesti cativa banuti. Chiar daca renunti la carne doar ocazional, mesele tale vor fi mult mai satisfacatoare si vei obtine si o doza buna de proteine. Produsele lactate si ouale contin proteine, desigur, dar daca doresti sa procuri proteinele doar din plante, s-ar putea sa fie foarte greu sa te gandesti la ceva dincolo de orez sau fasole. Iata o trecere in revista a unor plante mai putin cunoscute, care contin proteine.

Multi oameni sunt familiarizari cu tofu – practic este branza facuta din lapte de soia, disponibila in diferite texturi, variind de la foarte moi (texturi matasoase) la foarte ferme (texturi mai tari) . Tofu moale este excelent in piureuri pe cand tofu ferm poate fi marinat si prajit ca substitut gustos pentru carne. Il poti ingheta deasemenea. Cand il dezgheti, lichidul din interior se scurge. Aceasta varianta de tofu are continutul cel mai scazut de lichid, avand consistenta carnii gatite. Caloriile si continutul de proteine variaza – in general vorbind, cu cat mai ferma este textura, cu atat mai mare este continutul de proteine. 170 de grame de tofu cu textura extra-ferma are aprovimativ 90 de calorii si 12 grame de proteine.

Exista o alta varietate de tofu cu care este posibil sa nu fiti familiarizati, si anume, foile de tofu sau yuba. Yuba este produs prin fierberea laptelui de soia si colectarea filmului depus la suprafata, urmata de uscare sub forma de foi. Aceste foi subtiri se pot taia fasii si se pot adauga ca taitei la supe sau se pot amesteca cu cartofi prajiti. 85 de grame de yuba are aproximativ 150 de calorii si 21 de grame de proteine.

Tempeh este similar cu tofu in masura in care este fabricat din soia – dar este facut din boabe intregi, nu doar din lapte de soia, care ii da o textura mai ferma. Boabele de soia sunt fermentate, ceea ce da acestei varietati o aroma ce poate fi descrisa ca fiind asemanatoarea aromei de alune sau ciuperci. Fermentatia reduce balonarea care de multe ori vine cu consumul de soia. Tempeh poate fi inghetat, il poti praji pe gratar sau il poti folosi la mancarurile care cer consum de carne solida.85 de grame de Tempeh are aproximativ 16 grame de proteine si 170 de calorii.

Daca ai mancat pana acum la un restaurant asiatic si ai vazut in meniu denumirea “ imitatie de rata “ trebuie sa stii ca se refera la seitan , sau “carnea de grau“ – astfel numita datorita faptului ca seitan este facut din gluten de grau. Seitan se gaseste de obicei in magazinele alimentare sub forma unor cuburi inghetate care se taie felii sau cubulete inainte de preparare. Seitan poate fi copt, pregatit la aburi, prajit sau fiert la foc mic intr-o supa sau o tocana, si din moment ce are o aroma slaba, preia gustul alimentelor cu care este gatit. 85 de grame de seitan are 90 de calorii si aproximativ 18 grame de proteine. Daca esti sinsibil la gluten va trebui sa iti iei proteinele din alte alimente si nu din seitan.

Poate nu esti familiarizat cu termenul microproteina, care deriva din o microciuperca ce este cultivata si crescuta in cuve mari – spre deosebire de drojdie (care este deasemenea o ciuperca) care este cultivata pentru a produce produsul cu care suntem atat de familiarizati si pe care il folosim pentru a coace. Microproteinele sunt incorporate apoi in tot felul de alternative de carne care au o textura asemanatoare cu carnea de pui dar cu o aroma usoara de ciuperci. Cele mai multe ofera cel putin 10 grame de proteine per portie iar caloriile pot varia de la 90 la 200 in functie de element. Daca esti vegetarian, citeste cu atentie etichetele – unele produse cu microproteine contin albus de ou ca liant.

 

Etichete:

Adauga un comentariu pentru Surse de proteine ce nu provin din carne 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Surse de proteine ce nu provin din carne
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .