CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
Te afli aici:  

Wellness.ro

 

Blog

>

2012

>

iulie

 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

Archive for iulie, 2012

 

Slaba dar totusi grasa Fenomenul “skinny-fat” Poti sa arati slaba la exterior dar totusi sa fii grasa. Termenul in engleza pentru acest fenomen este „skinny-fat”.

“Skinny-fat”. Suna ca un conflict intre termeni dar exista persoane care desi par sa nu aiba probleme de greutate, au de fapt un exces de grasime corporala. Si, desi este greu de crezut, aceste persoane pot intra la categoria persoanelor obeze. Este gresit sa crezi ca toate persoanele obeze sunt mari. Obezitatea inseamna ca o persoana are prea multa grasime in corp, indiferent de greutatea lor. Aceste persoane sunt grase dar slabe in acelasi timp. Chiar daca greutatea pare a fi normala, o persoana poate fi obeza.

Cu alte cuvinte, greutatea normala + exces de grasime corporala = “skinny-fat”.

Greutatea corpului nu merge intotdeauna mana in mana cu grasimea corporala. Cum nu poti presupune ca o persoana mai mare are prea multa grasime corporala, tot la fel nu poti presupune ca o persoana care pare sa aiba o greutate normala nu are un exces de grasime in corp.

Singura modalitate de a rezolva aceasta problema este analiza compozitiei corpului – determinarea procentului de grasime si masa musculara. Procentul de grasime corporala poate fi comparat cu o medie preconizata – 15-20% pentru barbatii tineri si 22-25% pentru femeile tinere (procentul de grasime corporala mediu creste putin odata cu varsta).

Citeste mai departe…

 
marți,24 iulie, 2012

Sfaturi de vacanta

Vacanta reprezinta un motiv de bucurie, inseamna relaxare si distractie alaturi de cei dragi, familie sau prieteni. Reprezinta ocazia sa ne reincarcam bateriile si sa ne refacem fortele pentru perioada ce urmeaza.

Pentru a ne bucura la maximum de ceea ce ne poate oferi vacanta trebuie sa tinem cont de cateva recomandari importante, care sa faca aceasta experienta una cu adevarat relaxanta si care sa ne tina departe de eventualele probleme.

Apa este carburantul nostru pe timp de vara asa ca regula de baza in aceasta perioada este: hidratare, hidratare, hidratare si apoi… si mai multa hidratare!

Apa este un element esential in corpul nostru, face parte din toate tesuturile si organele noastre, de aceea nu trebuie sa asteptam sa ni se faca sete pentru a consuma lichide. Senzatia de sete este asemenea unui sistem de alarma care porneste dupa ce deshidratarea s-a instalat.

Recomandarea generala este sa bem minim doi litri de lichide pe zi, dar pe timpul verii aceasta cantitate nu este suficienta. in plus, aceste lichide se refera la apa sau ceai neindulcit. Alte bauturi, in special cele dulci nu fac altceva decat sa ne deshidrateze si mai mult.

Citeste mai departe…

 

De ce barbatii slabesc mai usor decat femeile

Unele femei au observat ca slabesc mai putin decat partenerii lor.  Ai putea sa auzi de la ele  urmatoarele cuvinte cu multa convingere :

“Fac exercitii fizice din greu! Urmez dieta intocmai si este o batalie sa pierd cateva kilograme intr-o luna. Dar iubitul meu – chiar daca nu urmeaza dieta intocmai – tot reuseste sa slabeasca cateva kilograme intr-o saptamana. Nu este corect!”

Corect sau nu, asa functioneaza lucrurile. Dar de ce? De ce reusesc barbatii sa slabeasca mai usor decat femeile?

Multe femei cred ca “nu isi dau suficient silinta”. Dar, de obicei nu este asta motivul. Totul se reduce la faptul ca barbatii si femeile sunt diferiti – iar aceste diferente au un impact mare asupra procesului de slabire.

Numarul de calorii de care corpul tau are nevoie – doar pentru a indeplini functiile de baza – este determinat de o serie de factori. Pentru inceput, de dimensiunea totala a corpului – este nevoie de mai multe calorii pentru a alimenta un corp mare decat este nevoie pentru un corp mic. Majoritatea barbatilor sunt mai mari decat femeile iar asta le aduce barbatilor un punct in plus.

Citeste mai departe…

 

Cum sa mentii greutatea dupa ce ai slabit

Ai slabit?  Acum ce urmeaza?

Trebuie sa stii ca, dupa ce ti-ai atins obiectivul de a slabi, exista in continuare multa munca de facut. Doar aproximativ 1 persoana din 6 nu are probleme in a-si pastra greutatea dupa ce a slabit, pe o perioada de 1 an.

Acest fenomen scoate in evidenta faptul ca mentinerea greutatii dupa un program de slabire este o provocare imensa pentru multe persoane.

Daca nu vrei sa revii la greutatea initiala, nu poti sa te lasi in voia sortii. Cand vine vorba despre ce trebuie sa faci pentru a pierde in greutate sau pentru a o mentine, lucrurile sunt foarte asemanatoare.

Ce trebuie sa faci pentru a mentine greutatea dupa ce ai slabit?

Aminteste-ti ce te-a facut sa iei in greutate de la bun inceput. Ai mancat prea mult fast-food? Ai mancat cand erai stresat(a)? Prea multe dulciuri? Te cunosti foarte bine si iti poti da seama cand revii la vechile obiceiuri. Asa ca incearca sa te opresti sa mananci gresit inainte sa incepi sa iei in greutate.

Citeste mai departe…

 
vineri,6 iulie, 2012

Ce sunt caloriile?
Caloriile. Le numaram. Le dispretuim.
Daca rogi o persoana obisnuita sa defineasca ce sunt caloriile, vei primi un raspuns de genul “sunt anumite lucruri in mancare de la care te poti ingrasa in cazul in care mananci prea mult”. Chiar daca aproape toti gandim asa, caloriile nu sunt chiar “lucruri” in mancare – nu le poti vedea, atinge, nu le poti scoate sau impinge catre marginea farfuriei.

Caloria reprezinta de fapt unitatea de masura a energiei din mancarea ta. Indiferent de ce activitate desfasoara corpul tau, fie ca pompeaza sange sau depune efort, are nevoie de energie sub forma de calorii pentru ca asta sa se intample.

Probabil te gandesti ca mancarea este un anumit fel de combustibil – ceea ce este adevarat – dar energia de care corpul tau are nevoie – sub forma de calorii – se gaseste in proteinele, grasimile si carbohidratii pe care ii contine mancarea pe care tu alegi sa o mananci.

Citeste mai departe…

 
luni,2 iulie, 2012

3 mese pe zi sau 6: conteaza?Toata lumea mananca. Acesta este motivul pentru care devenim brusc interesati cand vine vorba de nutritie. O problema spinoasa este cea a controlului greutatii si cea a frecventei meselor pe parcursul unei zile. Multi spun ca nu ar trebui sa existe gustari intre mese – cei care se limiteaza la 3 mese pe zi. In opinia lor, gustarile sunt un obicei prost care poate adauga multe kilograme. In coltul opus, sunt cei care sustin ca mesele mici dar frecvente vor ajuta la controlul foamei, asa ca este bine sa mananci de cinci sau chiar sase ori pe zi.

Este una din strategii mai buna decat cealalta? Cercetarile ar trebui sa ne dea un raspuns definitiv care sa ne duca la concluzia ca fie mananci de trei sau de sase ori pe zi, intrebarea daca ne aduce un beneficiu de sanatate… va depinde in ultima instanta de cata energie se consuma, si nu de cat de des sau cat de regulat mananca cineva. Cu alte cuvinte, daca obiectivul tau este sa slabesti, este important sa mentii aportul de calorii sub control. A lua gustari nu este un obicei neaparat prost, decat daca aportul de calorii trece de punctul critic.

Citeste mai departe…

 
Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

  2012  

iulie

 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .