Dieta femeii la 20 de ani, la 30 de ani, la 40 de ani, la 50 de ani, peste 60 de ani este bazata pe o alimentatie sanatoasa si un stil de viata activ.
In adolescenta putem supravietui cu o felie de pizza, chipsuri si fast food, fara sa ne batem prea mult capul de unghii fragile, caderea parului, celulita, slabire sau ingrasare. Apoi, pe masura ce crestem si ne maturizam, incepand cu facultatea, alimentatia devine extrem de importanta pentru felul in care aratam si ne simtim. Avand foarte mult de invatat, corpul trebuie sa primeasca o alimentatie adecvata. Este foarte important sa ai si un program de somn regulat. Cel mai indicat interval este 22:00-06:00.
Iata cateva informatii cheie si sfaturi alimentare pentru a ramane sanatoase la 20 de ani, la 30 de ani, la 40 de ani, la 50 de ani, peste 60 ani.
Alimentatia femeii la 20 de ani
Hidrateaza-te
Atunci cand alergi intre facultate, munca si activitati sociale, poti sa uiti usor de hidratare. Poarta la tine mereu o sticla mare de apa, si incearca sa bei cel putin 2 litri de apa pe zi.
Pregateste gustari inteligente
Conform Centrului pentru prevenirea si controlul bolilor (CDC), adulti cu varsta intre 20-39 de ani consuma aproximativ 15% din calorii care provin din mancare de tip fast food. In loc sa consumi calorii goale, consuma mai bine mancaruri sanatoase, pe care le poti prepara usor. Este si mai bine daca iti poti lua cu tine gustari pentru toata ziua.
Cativa nutrienti esentiali: Calciul si acidul folic
La 20 de ani oasele tale sunt inca in crestere. Pastreaza-le puternice cu cel putin 1000mg de calciu zilnic. Printre sursele bune se numara, produsele lactate, bautura vegetala fortificata, tofu si sardinele. Consuma suplimente alimentare pe baza de calciu. Xtra-Cal Herbalife este foarte bun pentru dezvoltarea oaselor si sanatatea dintilor.
Alimentatia femeii la 30 de ani
Fii atenta la calorii
Nu-ti mai poti mentine greutatea mancand ca in adolescenta. Cauti informatii despre slabire, incerci o cura de slabire. Pe masura ce femeile pierd masa musculara, metabolismul incetineste. Inlocuieste carbohidrati rafinati (paine alba, produsele de patiserie) si bauturile pe baza de zahar, cu cereale integrale, produse proaspete, apa si sucuri preparate din fructe.
Nutrienti esentiali: Acidul folic si proteinele
Conform raportului CDC, din ce in ce mai multe femei, asteapta si fac primul copil dupa varsta de 30 de ani. Daca si tu esti printre ele, asigura-ti aportul necesar de acid folic.
De la 30 de ani, masa musculara scade cu aproximativ 5% la fiecare 10 ani. Pentru a o pastra, include in rutina ta antrenamentele de forta si consuma cantitati corespunzatoare de proteine, pentru a contracara pierderea mesei musculare. Poti consuma un produs Herbalife care contine, proteine si acid folic Formula 1 Shake Inlocuitor de masa Herbalife.
Alimentatia femeii la 40 de ani
Protejeaza-ti inima
Nivelul colesterolului si tensiunea arteriala pot creste pe masura ce imbatranesti si esti stresata. Protejeaza-ti inima facand miscare in mod regulat si consumand alimente sanatoase. Alegerile alimentare bune includ legumele cu frunze de culoare verde inchis, rosiile, dar si alte fructe si legume. Consuma alcool cu moderatie ( maxim un pahar pe zi pentru femei) si elimina *grasimile de tip trans care se gasesc in mancarurile procesate si in prajeli.
*Grasimile de tip trans mai sunt numite si acizi grasi trans. Sunt concepute prin adaugarea hidrogenului in ulei vegetal. Ele sunt folosite in industria alimentara la prepararea alimentelor procesate, ajuta la prelungirea prospetimii acestora, a termenului de valabilitate si a aspectului atragator in rafturile din magazine.
Nutrienti esentiali: Vitamina D si antioxidanti
Consuma Vitamina D, care ajuta corpul sa absoarba calciul. De asemenea, ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic , creste nivelul de energie si te protejeaza impotriva cancerului de san si a celui de colon. Depozitele de vitamina D scad pe masura ce femeile ating varsta de 40 de ani.
Antioxidanti precum Vitaminele A, C si E previn sau amana deteriorarea celulelor, care duce la imbatranire. Printre sursele bune se numara ardeii, rosiile, citricele, fructele de padure, cartofi dulci si alunele.
Alimentatia femeii la 50 de ani
Consuma mai multe fibre
Conform Institutului national pentru sanatate, plamani si sange, riscul afectiunilor cardiace creste la femei dupa varsta de 55 de ani. Fibrele sunt cunoscute pentru ca stimuleaza tranzitul alimentelor prin sistemul digestiv, ajutand la eliminarea reziduurilor si a toxinelor. Alege legume bogate in fibre sau suplimente alimentare cu fibre, incearca Herbalife Tablete Fibre si Plante aromate
Nutrienti esentiali Omega 3 si B12
Studiile indica ca 10-30% din persoanele cu varsta de peste 50 de ani au o capacitate redusa de a absorbi Vitamina B12 din alimente.
Creste-ti aportul de acizi grasi Omega 3. Ii poti obtine din peste gras, precum somonul, bogat in acizi grasi de tip Omega 3, in special EPA ( acid eicosapentaeonic) si DHA (acid docosahexaeonic). Nucile si semintele de in sunt bogate in acid alfa-linolenic.Cercetatorii au descoperit ca acizii grasi Omega-3 ajuta la reducerea concentratiei inalte de trigliceride din sange, scazand astfel pericolul infarctului miocardic. Acizii grasi Omega-3 nu sunt produsi in organismul nostru si necesita aport zilnic prin alimentatie. Asadar ia in calcul un supliment de Omega 3, produsul Herbalifeline Max.
Aportul zilnic recomandat de fibre este de 25g. Suplimentele te ajuta foarte mult, consuma Beta Heart Herbalife.
Alimentatia femeii peste 60 de ani
Fa miscare
Lipsa activitatilor de pana acum si solicitarile mai reduse de munca iti lasa la dispozitie mai mult timp pentru a te bucura de viata. Foloseste acest timp pentru a invata o noua limba, mergi la cursuri de dans sau iesi la mai multe intalniri cu partenerul tau. Indiferent de ce situatie, fa miscare in mod regulat si consulta-ti medicul daca ai in vedere un antrenament de forta sau cadio mai intens, tinand cont ca esti la menopauza.
Mananci suficient?
Medicamentele, metabolismul incetinit, modificarea gustului, probleme cu dantura si alti factori pot contribui la pierderea apetitului incepand cu de 60 de ani. Este important sa te concentrezi pe o nutritie buna si de cum poti experimenta cu o gama mai larga de alimente. De ce nu imparti mesele cu prieteni? Daca este necesar, introdu in alimentatie, bauturile de tip inlocuitor de masa.
Nutrienti esentiali
Toate cele de mai sus, plus probioticele. Sanatatea sistemului digestiv se poate schimba, pe masura ce avansam in varsta. Numarul bacteriilor prietenoase scade, si intestinul subtire nu mai absoarbe nutrienti la fel ca inainte. Completeaza-ti dieta cu probiotice, pentru a incuraja dezvolatarea bacteriilor prietenoase, cum ar fi iaurtul si alimentele fermentate.
Dieta femeii la 20 de ani, la 30 de ani, la 40 de ani, la 50 de ani, de la 60 de ani, trebuie sa fie bogata in proteine de calitate, surse bune de carbohidrati ( fructe, legume, cereale integrale) si o cantitate moderata de grasimi benefice.
Etichete: alimentatia femeii, alimentatie sanatosa, dieta femeii, dieta sanatoasa, menopauza, produse Herbalife, proteine
Buna, am 60 ani si am 1,62 înaltime, am 70 kg, as dori sa slabesc pana la 8 sau 10 kg. Ce imi recomandati? Va multumesc.
Va recomand un program avansat Herbalife pentru slabire pentru ca are suplimente care ajuta ficatul, maresc vitalitatea, imbunatatesc memoria si starea psihica, reduc apetitul, ajuta la indepartarea stresului, intaresc imunitatea si sistemul respirator, accelereaza metabolismul, sporesc arderea grasimilor:
De 2-3 ori pezi consumati tablete din plante.
De 2 ori pe zi inlocuiti 2 mese cu un cocteil proteic delicios disponibil in mai multe arome:
Cafe Latte, Fursecuri si Frisca, Vanilie, Ciocolata, Capsuni, Fructe de padure, Banane, Mar, Menta cu ciocolata.
O masa slab calorica pe zi (la pranz sau seara) cu alimente sanatoase.
https://www.wellness.ro/Herbalife-Program-Slabire-Avansat-p-16230-c-24-p.html
Daca aveti nelamuriri, va rog sa ma sunati la tel: 0723508026