CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Ce sunt caloriile?

 

Ce sunt caloriile?
Caloriile. Le numaram. Le dispretuim.
Daca rogi o persoana obisnuita sa defineasca ce sunt caloriile, vei primi un raspuns de genul “sunt anumite lucruri in mancare de la care te poti ingrasa in cazul in care mananci prea mult”. Chiar daca aproape toti gandim asa, caloriile nu sunt chiar “lucruri” in mancare – nu le poti vedea, atinge, nu le poti scoate sau impinge catre marginea farfuriei.

Caloria reprezinta de fapt unitatea de masura a energiei din mancarea ta. Indiferent de ce activitate desfasoara corpul tau, fie ca pompeaza sange sau depune efort, are nevoie de energie sub forma de calorii pentru ca asta sa se intample.

Probabil te gandesti ca mancarea este un anumit fel de combustibil – ceea ce este adevarat – dar energia de care corpul tau are nevoie – sub forma de calorii – se gaseste in proteinele, grasimile si carbohidratii pe care ii contine mancarea pe care tu alegi sa o mananci.

Energia se elibereaza abia dupa ce mancarea este procesata, aceasta energie fiind folosita la fiecare activitate, de fiecare celula a corpului tau. Caloria este pur si simplu un mod de a exprima cantitatea de energie care poate fi eliberata din alimentele pe care le mananci.

Cand mananci este ca atunci cand iti alimentezi masina cu benzina. Faptul ca rezervorul este plin nu va face masina sa plece din loc. Combustibilul trebuie sa ajunga la motor si sa se aprinda, fenomen care elibereaza energia care ii permite masinii sa se miste. Aproximativ la fel functioneaza si sistemul digestiv – proceseaza si elibereaza energia din alimente – corpul tau foloseste aceasta energie pentru a efectua practic orice activitate in care se angajeaza.

Cantitatea de energie (calorii) dintr-un anumit aliment, depinde de cat de multe proteine, grasimi si carbohidrati contine. Fiecare gram de proteine sau carbohidrati ofera 4 calorii de energie corpului tau. Grasimile ofera mai mult de dublul acestei valori – 9 calorii pe gram – de aceea, alimentele bogate in grasimi ofera mai multa energie.

Daca te gandesti la calorii ca energie, poti intelege mai usor modul in care echilibrul caloriilor afecteaza greutatea corpului. Daca energia disponibila pentru corpul tau (de la alimentele pe care le consumi) este aceeasi cu energia pe care corpul tau o consuma pentru a indeplini toate functiile sale, atunci greutatea ta ar trebui sa fie constanta.

Dar, daca exista energie disponibila iar corpul nu o foloseste, aceasta va fi depozitata sub forma de grasime pe solduri, abdomen sau coapse. In acest mod te ingrasi.

Daca energia disponibila pentru corpul tau (de la alimentele pe care le consumi) este mai mica decat energia pe care corpul tau o consuma pentru a indeplini toate functiile sale, atunci greutatea ta scade.

 

Etichete:

Un comentariu pentru “Ce sunt caloriile?”  

  1. g spune:

    Caloriile sunt niste chestii in plus care trebuiesc arse

Adauga un comentariu pentru Ce sunt caloriile? 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Ce sunt caloriile?
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .