CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

3 mese pe zi sau 6: conteaza?

 

3 mese pe zi sau 6: conteaza?Toata lumea mananca. Acesta este motivul pentru care devenim brusc interesati cand vine vorba de nutritie. O problema spinoasa este cea a controlului greutatii si cea a frecventei meselor pe parcursul unei zile. Multi spun ca nu ar trebui sa existe gustari intre mese – cei care se limiteaza la 3 mese pe zi. In opinia lor, gustarile sunt un obicei prost care poate adauga multe kilograme. In coltul opus, sunt cei care sustin ca mesele mici dar frecvente vor ajuta la controlul foamei, asa ca este bine sa mananci de cinci sau chiar sase ori pe zi.

Este una din strategii mai buna decat cealalta? Cercetarile ar trebui sa ne dea un raspuns definitiv care sa ne duca la concluzia ca fie mananci de trei sau de sase ori pe zi, intrebarea daca ne aduce un beneficiu de sanatate… va depinde in ultima instanta de cata energie se consuma, si nu de cat de des sau cat de regulat mananca cineva. Cu alte cuvinte, daca obiectivul tau este sa slabesti, este important sa mentii aportul de calorii sub control. A lua gustari nu este un obicei neaparat prost, decat daca aportul de calorii trece de punctul critic.

Multe persoane considera gustarile ca fiind snacks-urile sarate, chipsurile, prajiturile sau bomboanele – este usor de inteles de ce unele persoane adopta abordarea “fara gustari intre mese“. Daca gustarile intre mese = junk food, atunci da, alimentele procesate, semipreparate, pot adauga foarte multe calorii dietei tale, in foarte scurt timp. Unele persoane evita gustarile pentru ca le este destul de greu sa reduca caloriile in timpul meselor principale. Daca le este greu sa controleze ceea ce mananca la micul dejun, pranz sau cina, sa aiba si gustari intre mese ar aduce numai prejudicii dietei zilnice.

Desigur, sunt foarte multe alimente sanatoase pe care le poti manca ca gustare – motiv pentru care se prefera  abordarea cu mese frecvente. Cu cat mananci mai des, cu atat mai mare este probabilitatea sa iti satisfaci nevoile nutritionale.

Sa presupunem ca incerci sa ai de la 7 la 10 portii de fructe si legume, cateva portii de produse lactate si proteine. Ar putea fi greu sa distribui toate aceste alimente la trei mese. Dar daca folosesti gustarile ca o oportunitate de a adauga mai multe fructe si legume dietei sau poate un iaurt bogat in calciu sau o portie suplimentara de proteine, ar fi mult mai usor sa iti atingi tintele nutritionale.

Persoanele care mananca mai rar se pot convinge singure ca “abia daca au mancat toata ziua” – dandu-si astfel dreptul de a manca mai mult seara. Sau, acestia presupun ca mancand mai mult – dar mai rar- mesele o sa le tina de foame mai mult timp. Asa ceva se intampla foarte rar. Vor sfarsi prin a avea si gustari intre mese oricum.

Mesele frecvente pot ajuta la controlul portiilor. Daca vei sti ca vei manca mai des, te poti invata sa fii satisfacut cu mai putin de fiecare data cand mananci, din moment ce stii ca vei manca din nou in cateva ore.

Aceasta este frumusetea de a manca sanatos. Fructele bogate in fibre, legumele si cerealele integrale au in mod normal putine calorii iar alimentele fara grasimi, bogate in proteine, te pot ajuta sa iti satisfaci foamea. Asta inseamna ca poti manca o data la cateva ore si vei avea atat cantitate cat si calitate – fara a avea un aport urias de calorii.

 

Etichete: ,

Un comentariu pentru “3 mese pe zi sau 6: conteaza?”  

  1. herbalife malaysia spune:

    Hi. Herbalife is really WORK and taste GREAT !

Adauga un comentariu pentru 3 mese pe zi sau 6: conteaza? 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 3 mese pe zi sau 6: conteaza?
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .