CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Reteta de supa de linte

 

supa de linte
Reteta pentru supa de linte este simpla, sanatoasa si consistenta, excelenta pentru digestie si ficat. Iata o reteta de post bogata in proteine care nu ingrasa. Este usor de facut.

Preparare 10 minute

Gatire 40 minute

Portii 6

Calorii 338 Kcal

Ingrediente

1 lingura ulei de avocado

1 ceapa tocata

1 telina tocata

1 cartof tocat

2 cartofi dulci tocati

2 catei de usturoi tocati

1 lingurita sare de mare

1 lingurita piper negru

1 lingurita de cimbru uscat

1 cupa de linte verde

1 cupa de linte portocalie

1-2 linguri de turmeric

1 lingurita ghimbir

1 lingurita de chimen

1 morcov

1 telina

1 cana de bulion

2 cani de apa

1 cana lapte de migdale

1 cupa de spanac

1 cana de ierburi propaspete ( patrunjel, marar)

1 lingurita suc de lamaie

1/2 lingurita de boia de ardei rosu

Mod de preparare

Incalzeste uleiul intr-un vas mare. Se adauga ceapa, telina, cartoful si usturoiul, se calesc aproximativ 5 minute pana cand totul se inmoaie usor. Adauga sarea, piperul si cimbrul si mai lasa totul la gatit 2 minute. Se adauga lintea, ghimbirul si chimenul si se soteazai 1-2 minute, apoi adauga bulionul si apa. Se lasa la fiert timp de 30 de minute. Se ia de pe foc si se amesteca laptele de migdale, spanacul, ierburile, zeama de lamaie si piperul pana cand se inmoiae spanacul. Pofta buna!

Clorii 338 kcal; Carbohidrati 60g; Proteine 18g; Grasimi 4g; Grasimi saturate 1g; Sodiu 444mg; Fibra 11g; Zahar 6g

In continuarea articolului o sa gasesti cateva beneficii a supei de linte si a alimentelor care se gasesc in aceasta reteta delicioasa.

Rasfata-ti organismul cu o reteta delicioasa de supa de linte. Este o masa simpla, sanatoasa si consistenta, excelenta pentru digestie si ficat. Este usor de facut. Rezultatul va fi unul bogat in proteine, cu un gust delicios. In zilele friguroase de iarna supele calde savurate acasa sau la birou sunt o buna alegere pentru mentinerea imunitatii.

Desi multe persoane prefera cu siguranta sa fie cald si insorit, sunt si cei care prefera zilele reci, in special cei care practica sporturi de iarna, deoarece au scuza perfecta pentru a testa noi retete. Un exemplu sunt clatitele cu unt de arahide care sunt foarte bune, pizza neobisnuit de delicioasa, care te fac sa te simti excelent datorita gustului.

Termenul detoxifiere nu este pe placul specialistilor din domeniul ocrotirii sanatatii, dar nu dorim sa folosim termeni stiintifici in acest articol si poti numi supa de linte o supa prietenosa pentru sanatate, deoarece este plina de ingrediente care sustin sitemul natural de detoxifiere, curatare a organismului. Vezi, corpurile noastre sunt destul de dragute. Exista in corpul fiecarui om, un sistem care elimina in mod natural rezidurile. Corpul uman stie ce face dar asta nu inseamna sa nu il poti ajuta sa isi faca treaba si mai bine nu?

Este bine sa iti sustii corpul cu alimente sanatoase, bogate in nutrienti, care te vor face sa te simti uimitor.

Lintea este bogata in proteine ( 11g pe portie), bogata in fibre, lucru foarte important pentru sistemul digestiv al fiecarui om, ( spre deosebire de fasole, lintea nu provoaca gaze). Sistemul digestiv este responsabil pentru absorbtia nutrientilor buni din alimentele folosite zilnic si pentru a scapa de deseurile nedorite, asa ca atunci cand mananci alimente ( cum ar fi lintea), ajuti sistemul digestiv sa isi faca treaba mai eficient.

Turmericul componenta activa din curcuma care este atat de buna pentru detoxifiere ( si ii confera acea culoare aurie uimitoare) este curcumina. S-a dovedit ca nu ajuta doar la reducerea inflamatiei, ci si la sustinerea si chiar la la imbunatatirea productiei de bila in vezica biliara. Bila nu numai ca ajuta ficatul sa elimine toxinele, ci si intinereste celulele hepatice!

Cartoful dulce unul din lucrurile placute la cartoful dulce, in afara de aroma lor, este foarte bogat in fibre. Din nou, acest lucru sprijina sistemul digestiv , dar fibrele sunt, de asemenea, cheie pentru ficat. Inca un motiv pentru a iubi cartoful dulce este faptul ca are un continut ridicat de antoxidanti, ceea ce ajuta ficatul sa isi faca treaba si mai bine

Usturoiul aceste mici cuisoare de bunatate nu sunt doar pentru a da aroma mancarii. Usturoiul s-a dovedit, de asemenea, ca are propietati curative, inclusiv sustinerea unui sistem imunitar sanatos. Dar, in ceea ce priveste detoxifierea, usturoiul are un continut ridicat de vitamina C, si antoxidanti, ambii ajutand la sustinerea ficatului si a rinichilor, deoarece lucreaza la eliminarea toxinelor din corp.

Dupa ce vei citi despre beneficiile acestei supe vei fi nerbadatoare sa ti-o prepari. Nu numai ca este confortabila si consistenta, dar este si foarte bogata in proteine si fibre si are o culoare galbena superba. Este, de asemenea perfecta pentru multa lume in special pentru cei care tin post. Pote fi folosita pentru a pregati mese sanatoase la pranz si cina. Daca ingheti aceasta supa, rezista la frigider timp de cel putin 4-5 zile si are un gust uimitor. Ca sa nu mai vorbim ca este…fara gluten, fara lactate si este un produs foarte bun pentru vegetarieni si nu numai. Poti alege pe langa supa de linte sa consumi si un delicios Shake nutritiv Formula 1 fara alergeni din gama de produse Herbalife.

Deci, indiferent daca vrei ceva cald si bun la gust sau simti ca vrei sa ii dai o pauza sistemului digestiv alege sa mananci linte.

Pentru ati prepara o supa usor la locul de munca, alege din gama produselor Herbalife, supa de rosii. Este o gustare sanatoasa si satioasa, poate fi servita rece sau calda. O portie are doar 104 Kcal.

Pentru a avea un numar mare de proteine in reteta de supa de linte, poti adauga din gama de produse Herbalife 1-2 linguri de Pudra Proteica, care este o sursa bogata de proteine din zer si soia, ajuta la cresterea masei musculare slabe si la pastrarea sanatatii oaselor.

Lintea are rolul de a proteja inima, actioneaza asupra constipatiei, regleaza nivelul zaharului din sange si protejeaza impotriva cancerului.

Iata 10 motive pentru care sa consumi linte

Este o sursa fabuloasa de proteine vegetale, o portie contine 11g

In combinatie cu fibrele se ajunge la 19 g de proteine pe portie

Este foarta bogata in fier

Se gasesc in alti micronutrienti, acidul folic, tiamina si fosforul.

Se gatesc usor, spre deosebire de majoritatea boabelor si pot fi preparate in mai putin de 20 de minute

Sunt un inlocuitor excelent al carnii-pur si simplu incearca sa pui in hamburger.

Poti sa combini lintea cu mai multe alimente.

Este folosita peste tot in lume, din Etiopia pana in Franta, pana in Iran si are un pret decent.

Poti face o masa vegana usoara, in 30 de minute

Reteta supa de linte este usor de facut si ofera foarte multe beneficii organismului tau.
supa de linte

Distreaza-te si gateste cu pasiune mancare bogata in proteine, incearca retete cu produse Herbalife Nutrition. Cumpara aici Cartea Herbalife de Bucate

 

Etichete: , ,

Adauga un comentariu pentru Reteta de supa de linte 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Reteta de supa de linte
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .