CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
Te afli aici:  

Wellness.ro

 

Blog

>

2011

>

octombrie

 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

Archive for octombrie, 2011

 
marți,25 octombrie, 2011

De ce cumparam alimente de la piata Pietele in care producatorii agricoli isi aduc recoltele te ajuta sa marchezi schimbarea anotimpurilor, cu produse proaspete, locale.

Este mult mai simplu sa iti cumperi toate produsele de care ai nevoie dintr-un singur loc de la supermarket. Dar supermarketul nu iti poate oferi sentimentul ca mananci produse naturale sanatoase asa cum o face piata agroalimentara.

In ziua de azi, nu este atat de usor sa identifici un anotimp. La baza, avem 2 sezoane – sezonul cald si cel rece – dar nu inseamna neaparat ca unul dintre ele este urmat de celalalt. Poate fi foarte frig in iunie sau foarte cald in octombrie, de aceea delimitarea sezoanelor o facem dupa calendar si nu dupa vreme.

Putem delimita sezoanele in functie de alimentele disponibile pe tarabe si in functie de subtilele schimbari ale ofertelor de la o saptamana la alta. Este minunat sa gasesti legume si fructe de sezon pe care sa le incerci. Si este un mod fantastic de a introduce mai multe fructe si legume in dieta zilnica.

Daca nu mergi la piata periodic, incepe acum! Mergi la piata si cumpara alimente proaspete de sezon. Apoi, fii recunoscator producatorilor agricoli care ti-au pus la dispozitie alimente pe care le-au crescut in mod natural si pentru ca au un gust nemaipomenit.

 

Numaratorul de muscaturi – o noua ustensila ce te poate ajuta sa slabestiDaca tii regim periodic, probabil esti foarte priceput cand vine vorba de numarat calorii. In efortul de a-ti tine greutatea sub control, probabil ai numarat totul, de la calorii la carbohidrati, de la gramele de grasime pana la cantitatea de lichide. Folosesti pedometrul pentru a numara pana si pasii pe care ii faci zilnic. Daca simti ca nu mai ai ce numara, stai linistit. Cercetatorii de la Universitatea Clemson din Carolina de Sud au dezvoltat un intrument pentru tine – si anume numaratorul de muscaturi „bite counter”.

Asa cum un pedometru inregistreaza miscarea specifica miscarii care se refera la mers, numaratorul de muscaturi este un dispozitiv de dimensiuni mici, purtat la incheietura mainii, ca un ceas de mana, creat pentru a detecta miscarile specifice atunci cand tu transferi alimentele din mana in gura. Ca un pedometru care numara pasii zilnici, bite counter-ul inregistreaza numarul total de muscaturi pe care le-ai luat de-a lungul zilei.

Cercetatorii care l-au dezvoltat – un psiholog si un inginer IT – spun ca numaratorul de muscaturi este aproximativ 90% corect in numararea miscarilor specifice actiunii de a manca, caracteristice incheieturii – miscare care, in majoritatea cazurilor poate fi diferentiata de alte miscari, de exemplu acelea in care gesticulezi. Daca stii cate inghitituri iei in mod normal intr-o zi dar vrei sa reduci numarul acestora, poti stabili o limita – iar bite counter-ul te va anunta cand depasesti numarul permis.

Bite counter-ul scoate la iveala mai multe intrebari decat raspunsuri. Cum poti numara caloriile din cantitatea de lichide consumata? Sau cum poti numara cat mananca cei care isi folosesc ambele maini, de exemplu unii mananca un burger cu ajutorul unei maini iar cartofii prajiti cu ajutorul celeilalte? Cine pune un sandwish inapoi pe farfurie inainte de a lua o noua muscatura? Si cum se poate tine cont de dimensiunea furculitei sau a lingurii? Poti trisa utilizand tacamuri mai mari?

Cercetatorii spun ca lucreaza la o formula similara cu cea utilizata la echipamentele de fitness pentru a oferi o estimare pentru cate calorii mananci. Si in timp ce ei recunosc ca produsele au diferite calorii per muscatura, au descoperit ca intr-o masa tipica, caloriile dintr-o muscatura variaza intre 20 si 25. Asta ar inseamna ca oamenii sa manance aproximativ aceleasi alimente zilnic iar aceasta medie nu este suficient de precisa pentru majoritatea oamenilor.

Bite Counter

Bite Counter

Numaratorul de muscaturi aminteste de un alt dispozitiv care a fost cat de cat popular in SUA 20 de ani in urma – o furculiuta cu lumina rosie – verde care era menita sa controleze rata de a manca. Doua puncte mici de lumina de pe manerul furculitei fie iti dadeau dreptul de a manca, fie te opreau – trebuia sa mananci cand lumina era verde sau sa te opresti cand lumina era rosie. Dar aparatul nu a avut succes. Se spune ca oamenii nu au pierdut in greutate pentru ca de indata ce se aprindea lumina verde, se indopau cu cat de multa mancare puteau.

Unele instrumente sunt nemaipomenite – feedback-ul ce il primesti de la un pedometru de exemplu, este de ajutor – te ajuta la stabilirea unor noi obiective, pentru a-ti dezvolta activitatea. Numaratul caloriilor te tine pe calea cea buna si te ajuta sa consumi calorii in mod intelept pentru a obtine cele mai bune valori nutritionale.

Un bite counter te poate ajuta sa mananci mai putin dar daca nu iti imbunatatesti calitatea dietei, inseamna ca nu intelegi care este de fapt ideea. Nu este vorba de cate muscaturi iei – ceea ce conteaza cu adevarat este ce alimente alegi sa consumi. Numaratorul de muscaturi nu poate faca ceva – nu poate sa faca alegerile alimentare corecte in locul tau. Aceste alegeri trebuie sa le faci tu!

 
miercuri,12 octombrie, 2011

O nutritie mai buna in fiecare masaCumparatorii inteligenti, de obicei, se ghideaza dupa valoare – fie ca vor sa cumpere o masina sau un computer, vor sa obtina cele mai bune oferte pentru banii lor. Aceeasi regula ar trebui sa se aplice si in cazul produselor alimentare. Atunci cand monezile inseamna calorii, istet ar fi sa cheltuiesti cu intelepciune.

Conceptul de densitate a nutrientilor este destul de simplu. Acesta se refera la obtinerea a cat mai multa valoare nutritiva pentru aportul de calorii consumat. Alimentele bogate in proteine iti ofera o abundenta de elemente nutritive, in schimbul unei cantitati relativ mici de calorii.

O alimentatie sanatoasa face mai mult decat sa tina caloriile sub control. Daca greutatea corporala ar fi fost singurul lucru care ar conta, ti-ai putea mentine greutatea constanta cu cartofi prajiti si tort de ciocolata, atata timp cat nu ai manca mai multe calorii decat ai arde. Dar, desigur, avem nevoie de o gama complexa de proteine, carbohidrati, grasimi, vitamine, minerale si fitonutrienti din plante care sa ne mentina sanatosi si plini de viata.

Fie ca ai auzit de acest termen sau nu, daca incerci sa mananci bine, probabil deja ai o dieta bogata in nutrienti. Cei mai multi oameni stiu ce alimente fac parte dintr-un plan de alimentatie sanatoasa: fructe, legume, proteine slabe, produse lactate cu continut redus de grasime si cereale integrale – iar acestea sunt doar unele dintre alimentele cu valoare nutritionala ridicata.

O parte din raportul dintre cantitatea ridicata de nutrienti si numarul scazut de calorii din aceste alimente, este continutul de grasime. Deoarece apa nu are calorii, alimentele apoase cum ar fi fructele si legumele, au cele mai putine calorii – dar acestea sunt incarcate cu nutrienti, ceea ce le face unele dintre cele mai bune alimente pe care le poti manca.

O singura portocala furnizeaza necesarul zilnic de vitamina C dar si o serie de alte elemente nutritive, in doar 70 de calorii. Daca ai incerca sa iti iei necesarul de vitamina C din cartofi prajiti, ai avea nevoie de aproximativ 800 de calorii. Grasimile si zaharurile adaugate scad densitatea de nutrienti. Ele ambaleaza calorii in abundenta, dar nimic altceva. Acesta este motivul pentru care le numim „densitate de calorii”.

Consuma 100g de peste la gratar seara la cina si vei obtine aproximativ 25 de grame de proteine, alaturi de minerale, precum fier, zinc si magneziu, toate pentru aproximativ 120 de calorii – un adevarat chilipir de calorii. Sigur, poti obtine 25 de grame de proteine de la un burger, dar acesta te va costa un plus de aproximativ 400 de calorii.

Toata lumea ar trebui sa incerce sa aiba o alimentatie bogata in nutrienti, dar este deosebit de important mai ales pentru cei care trebuie sa consume o cantitate mica de calorii. Unei femei de varsta mijlocie care are nevoie de doar 1400 de calorii pentru a-si mentine greutatea, ii va fi foarte greu sa includa toate nevoile nutritive in mese cu aport mic de calorii pentru ca pur si simplu nu isi poate permite o masa bogata in calorii.

Desigur, este intelept sa mananci cat mai multe alimente bogate in nutrienti, dar nu e nimic in neregula cu un consum bogat in calorii din cand in cand. Concentreaza-te pe calitatea alimentatiei per ansamblu. Atata timp cat dieta ta are o valoare nutritiva ridicata, continua sa fie o cheltuiala inteligenta.

 

Pune-ti la punct dieta pentru a avea un ten curatAu loc atat de multe schimbari cand copiii trec de la copilarie la adolescenta incat este greu sa tina pasul. Dietele lor – pe care le-ai fi avut sub control cand acestia erau mai mici – acum lasa de dorit, lucru care duce la aparitia inesteticelor cosuri.

Cosurile si acneea se formeaza in mare parte datorita schimbarilor hormonale dar si dieta joaca un rol foarte important. Cele mai recente studii arata ca exista o legatura, dar una mai complicata decat credem. Am aratat cu degetul catre mancarurile grase, prajite, mancaruri nelipsite din dieta unui adolescent, cum ar fi ciocolata, pizza sau cartofii prajiti. Dar cand vine vorba de crearea unei conexiuni intre aceste alimente si acnee, studiile nu demonstreaza mare lucru.

Atentia s-a mutat asupra caliitatii, in ansamblu, a dietei zilnice – in particular, pe relatia dintre eruptiile cutanate si dieta bogata in carbohidrati rafinati si zaharuri. O dieta bogata in carbohidrati nu este indicata. Alimentele “albe” cum sunt painea alba, pastele, cartofii, orezul alb si dulciurile, trebuie evitate.

Daca dieta este supraincarcata cu carbohidrati rafinati, aceasta poate duce la o stare de inflamatie persistenta – un fel de foc care arde incet in organism, legat de tot felul de probleme, inclusiv de cosuri sau acnee.

Deci nu doar cartofii prajiti sunt problema – sunt cartofii prajiti in combinatie cu burgerul, chifla din paine alba, sucurile dulci, care conduc la un sistem impovarat datorita carbohidratilor.

Sa domolesti focul este destul de usor – este nevoie doar de o buna nutritie. Accentul trebuie pus pe doua lucruri – glucide sanatoase si grasimi omega-3.

Incearca sa consumi cat mai putini carbohidrati rafinati. Desertul poate fi consumat ocazional, dar incurajeaza-ti copiii sa reduca cantitatea de dulciuri consumata, sa renunte in special la sucurile care introduc in organism linguri de zahar, printr-o singura inghititura. Pastreaza in jurul tau mai multi carbohidrati “buni” – cum ar fi carbohidratii din fructele proaspete, din legume sau din painea din cereale integrale.

Copiii pot obtine grasimile omega-3 din ton – singurul peste pe care multi dintre ei prefera sa il manance.

 
marți,4 octombrie, 2011

6 Sfaturi utile in restaurantIn unele restaurante meniurile sunt foarte tentante, portiile de mancare sunt uriase si nu e nicio cale de a afla cate calorii mananci. In aceasta situatie simti de cele mai multe ori, ca e mult mai simplu sa ramai acasa sa mananci.

A iesi in oras la masa cu prietenii este o placere si putem sa intelegem persoanele care nu vor sa renunte la acest privilegiu. A invata cum sa cinezi “in mod responsabil” este o aptitudine ce merita sa fie stapanita.

Daca mananci in oras de cateva ori pe an, poti sa iesi si sa te simti bine fara griji. Dar daca mananci aproximativ o treime din mese la restaurant  merita sa acorzi atentie unor anumite capcane ale dietei cu care te poti confrunta in restaurante.

1. Nu te abate de la planul obisnuit de masa. Ar trebui sa ai un plan pregatit, pentru a putea sa continui sa comanzi ceea ce mananci de obicei. Daca in mod normal mananci o combinatie de proteine, legume sau salata la pranz, cauta ceva similar in meniu si nu-ti lasa privirea sa ajunga la sandwich-uri sau paste.
2. Ai grija la mancarurile care par a fi mai sanatoase decat sunt. Sandwich-urile pot fi sanatoase daca sunt facute cu carne slaba, legume si paine din cereale integrale – dar caloriile pot creste rapid daca adaugi branza sau maioneza sau daca sandwich-ul este prea mare. In cazul salatelor se intampla acelasi lucru. O salata chinezeasca de pui poate contine mai mult de 1000 de calorii datorita taiteilor crocanti prajiti si a sosului.

3. Evita ofertele speciale. Poti vedea descrieri ale ofertelor speciale ce iti lasa gura apa asa ca ai grija. De cele mai multe ori, ofertele speciale nu pot fi modificate ceea ce inseamna ca este posibil sa nu poti sari peste sos sau sa nu poti alege sa ti se pregateasca pe gratar pestele si nu prajit in tigaie. Daca oferta se incadreaza in dieta ta, atunci este minunat, daca nu alege ce vrei sa mananci din meniul obisnuit.

4. Sa nu cazi in capcana portiilor mari. Trebuie sa fii ferm cand ti se ofera mai multa mancare decat iti doresti – chiar daca suna ca o afacere buna. Cand auzi “ pentru doar un dolar in plus, vei primi o portie de cartofi “, trebuie sa te gandesti ca “ pentru un dolar vei adauga 600 de calorii in plus dietei tale si inca 40 de grame de grasime”.

5. Citeste cu atentie in meniu, continutul de calorii. Un studiu recent a demonstrat ca mancarurile din meniurile restaurantelor contin si cu pana la 20 % mai multe calorii decat este specificat in meniu. Deasemenea, caloriile sunt listate pentru fiecare aliment in parte nu pentru intreaga portie asa cum este servita. Asa ca, in timp ce iei in considerare caloriile pentru antreu, nu uita sa numeri si caloriile pentru garnitura.

6. In sfarsit, desi s-a mai spus, merita sa repetam – portiile din restaurante pot fi imense. Imparte antreul cu partenerul si comanda o portie extra de legume. Cand vine vorba de portii mari, restaurantele isi permit sa exagereze – tu nu poti!

 
Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

  2011  

octombrie

 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .