CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
Te afli aici:  

Wellness.ro

 

Blog

>

2011

>

iunie

 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

Archive for iunie, 2011

 
5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre apaCorpul uman este format din aproximativ 70% apa asa ca nu este de mirare ca avem nevoie sa fim in permanenta bine-hidratati pentru a ramane sanatosi. Avem nevoie de apa pentru transportul nutrientilor la nivelul celulelor si pentru a elimina toxinele.

Apa ajuta la reglarea temperaturii corpului si functioneaza ca lubrifiant pentru articulatii, organe si tesuturi. Majoritatea reactiilor chimice din organism au loc in apa, de asemenea.

Apa este cea mai naturala bautura de pe pamant – oamenii, inainte de toate, au baut apa cu mult inainte de a descoperi ceaiul, berea sau vinul. Deci, chiar daca a bea un pahar de apa nu ar trebui sa solicite un al doilea gand, am intalnit oameni care au intrebari si neintelegeri cu privire la cea mai veche bautura din lume.

Cele 5 lucruri care ar trebui sa le cunosti despre apa, sunt:

  1. Majoritatea oamenilor au nevoie de 8 pana la 12 cani de apa pe zi ( aproximativ 2-3 litri ). Nevoile variaza, desigur, in functie de varsta, gen si de cat de activ esti. In general, pentru fiecare 50 de kilograme de greutate corporala, aveti nevoie de aproximativ doi litri de apa in fiecare zi ( sau un litru pentru fiecare 25 de kg de greutate corporala) . Pentru majoritatea oamenilor sunt suficiente cel putin 8 pahare de apa pe zi.
  2. Temperatura apei pe care o consumati nu conteaza. In ceea ce priveste hidratarea, nu conteaza daca consumati lichide calde, reci sau foarte reci. Aceste lichide te vor hidrata in mod egal, doar temperatura acestora vor afecta rata la care le veti consuma. Unii oameni cred ca apa rece ca gheata ajuta la pierderea in greutate, crezand ca se consuma mai multe calorii pentru a aduce lichidul la temperatura corpului. In teorie se consuma mai multe calorii dar cantitatea de calorii este atat de mica incat este aproape nesemnificativa – pe langa asta va trebui sa suporti sa iti “inghete” creierul.
  3. Fructele si legumele pot asigura 20% sau mai mult din necesarul de apa. Daca mesele voastre contin multe fructe si legume, si consumati lichide in timpul mesei, probabil va satistaceti nevoia de apa. Sunt aproximativ 3 cani de apa la o masa care contine o salata, broccoli, orez brun si pepene rosu la desert. De cealalta parte, multi oameni au o dieta uscata, din alimente procesate – un pranz format dintr-un cheeseburger si o punga de cartofi prajiti contine mai putin de jumatate de ceasca de lichide.
  4. Consumul de apa in timpul mesei nu afecteaza digestia. Unii oameni prefera sa consume apa in timpul mesei, altii nu. Consumul de lichide in timpul mesei este bun – apa nu dilueaza sucurile digestive si nu afecteaza digestia in niciun fel. Nu conteaza in ce moment al zilei consumati apa atata timp cat obtineti ceea ce aveti nevoie pe parcursul zilei.
  5. Apa imbuteliata nu este neaparat mai curata sau mai sanatoasa decat apa de la robinet. Decizia de a consuma apa de la robinet sau apa imbuteliata este una personala. Standardele de apa de la robinet sunt stabilite de catre Agentia pentru Protectia Mediului. Apa este testata cu regularitate, iar consumatorii primesc rapoarte anuale privind calitatea apei.  Apa imbuteliata trebuie sa indeplineasca aceleasi standarde de siguranta ca apa de la robinet. 25 % din apa imbuteliata este pur si simplu apa de la robinet imbuteliata – apa care nu este neaparat tratata suplimentar inainte de imbuteliare.  Puteti sa folositi un filtru performant pentru apa de la robinet.

             
            miercuri,22 iunie, 2011

            De este important sa faci miscareActivitatea fizica are multe beneficii. Reduce stresul, ajuta la mentinerea greutatii la valori normale si scade riscul de a dezvolta boli cronice majore. In plus, activitatea fizica iti mentine nivelul de energie ridicat, iti intareste musculatura si oasele, iti imbunatateste calitatea somnului si forma corpului, iti da un impuls pentru bunastarea mentala si iti schimba modul in care privesti viata.

            Citeste sfaturile simple de mai jos:

            1. Reinnoieste-ti angajamentul fata de un stil de viata cat mai sanatos! Gandeste-te la cresterea numarului de activitati care au un efect pozitiv asupra ta in functie de stilul tau de viata si care pot fi usor incorporate intr-o zi obisnuita. Citeste stiri si informatii despre fitness, cum ar fi acest articol despre activitatea fizica. Pune-ti planul de fitness in actiune inca de astazi!

            2. Exercitiile aerobice sunt importante pentru sistemul cardiovascular. Aceste exercitii sunt definite de miscari repetitive, cum ar fi alergatul, inotul sau mersul pe bicicleta. Acest tip de exercitiu fizic tonifiaza musculatura. Incorporand putin din fiecare, din exercitiile aerobice si cele de rezistenta, iti poti forma exercitiile de rutina zilnice.

            3. Stabileste-ti obiective mici, pe care le poti indeplini (cum ar fi pierderea a 5 kg intr-o luna sau sa faci exercitii fizice de trei ori pe saptamana, etc) . Bea ceai verde! Te poate ajuta in procesul de pierdere al greutatii. In timpul zilei, consuma ca gustare, fructe si legume proaspete!

            4. Exercitiile de rezistenta sunt importante pentru a avea oase si muschi sanatosi. Aceste exercitii ajuta si la cresterea puterii. Exercitiile de rezistenta sunt definite ca fiind activitati cu rafale scurte de energie, cum ar fi ridicatul greutatilor, practicarea anumitor sporturi sau chiar impinsul masinii de tuns gazonul. Aveti nevoie atat de exercitii fizice de rezistenta cat si de exercitii aerobice pentru ca organismul sa functioneze perfect.

            5. Foloseste cai simple de a-ti reintra in forma – nu este nevoie sa te inscrii la o sala de sport. Daca devii mai activ in viata de zi cu zi – cum ar fi sa-ti parchezi masina la o distanta mai mare pentru a merge pe jos mai mult, sa urci pe scari in loc sa iei liftul sau sa mergi pana la biroul unui coleg in loc sa ii trimiti mail – iti vei intra in forma mult mai rapid.

            6. Metabolismul tau nu incetineste odata cu varsta. Problema este ca oamenii, pe masura ce inainteaza in varsta, nu mai desfasoara activitati fizice de rezistenta si astfel pierd din masa musculara. Cu cat mai multa masa musculara ai, cu atat mai rapid este metabolismul tau iar in acelasi timp, cu atat mai repede vei reusi sa pierzi in greutate. Mentine-ti activitatea fizica la un nivel ridicat si simultan iti vei mentine tonusul muscular, iti vei mentine metabolismul si vei pierde in greutate sanatos!

            7. Cel putin 30 de minute de activitate fizica de intensitate moderata, de cel putin cinci ori pe saptamana, te vor mentine activ din punct de vedere fizic. Poti imparti fiecare jumatate de ora in trei sedinte a cate 10 minute. Daca 30 de minute ti se par prea mult, incepe cu o perioada mai mica, ca apoi sa adaugi treptat mai multe minute la sedinta de exercitii fizice.

            8. Mentine-te hidratat consumand cel putin 2 litri de apa pe zi! Este foarte important sa consumi lichide atat inainte, in timpul, cat si dupa ce ai depus efort fizic. Chiar si exercitiile de joasa intensitate necesita o buna hidratare.

            9. Odihna este importanta! Odihneste-te intre sedintele de exercitii fizice pentru a-i permite corpului sa se refaca.

             
            luni,20 iunie, 2011
            Cum gatesti gratar sanatosMulti dintre noi folosesc gratarul pe tot parcurscul anului, dar pentru multi abia aparitia zilelor calduroase este un semn ca trebuie sa stearga gratarul de praf si sa-l foloseasca.

            A iesi la gratar este minunat! Este usor, rapid, nu ai mult de curatat dupa si este o modalitate distractiva de a-ti petrece timpul cu familia si prietenii apropiati. Daca experienta in ale gratarului nu te-a dus mai departe de carnea de pui sau carnea de porc, este momentul sa incerci ceva nou.

            Nu este nicio indoiala ca puiul si carnea de porc au un gust nemaipomenit dupa ce sunt pregatite pe gratar, trucul constand in a mentine gratarul la o temperatura moderata. Daca gratarul este prea incins, risti sa arzi carnea pe dinafara, lasand-o cruda in interior. Daca lasi carnea la temperatura ridicata un timp mai mare pentru a te asigura ca este coapta in totalitate, atunci te vei trezi ca aceasta devine tare si uscata.

            O tehnica care functioneaza foarte bine in cazul carnii de pui, este sa o coci putin inainte, la microunde.
            Indeparteaza pielea, apoi unge bucatile de carne cu ulei de masline si condimentele preferate. Introdu carnea la cuptorul cu microunde pentru 15 min apoi tranfera carnea pe gratarul incins pentru a coace carnea de pui complet, intorcand-o de pe o parte pe alta frecvent. Vei reduce timpul de coacere la jumatate iar puiul va fi mai fraged si mai gustos.

            Pestele este destul de dificil de pregatit pe gratar pentru ca exista riscul de a se rupe in bucatele mici. Cel mai indicat este ca pestele sa fie folosit pentru a pregati kebab. Poti folosi bucati de ton sau chiar creveti decorticati. Poti pregati pe gratar pestele intreg sau file pe o foaie de aluminiu. Pestele nu are nevoie sa il coci inainte pentru ca se coace foarte usor.

            Cat timp gratarul este incins, poti profita pentru a pregati si garnitura. Poti pregati pe gratar aproape orice leguma, dar feliile subtiri de vinete, dovlecei sau ceapa sunt in special foarte gustoase, la fel sunt si sparanghelul sau cartofii taiati felii. Stropeste legumele si cartofii cu putin dressing italian si aseaza-le pe marginea gratarului, unde este mai putina caldura iar riscul de a se arde este mai mic si intoarce-le de pe o parte pe alta pana se coc.

            Daca nu ai copt pe gratar porumb proaspat, acum ai ocazia! Spala bine porumbul, stropeste-l cu putin ulei de masline, sare si piper, pune-l pe gratar, intoarce-l de pe o parte pe alta frecvent, si va fi gata in aproximativ 15 minute.

            Iti poti pregati pe gratar chiar si desertul! Mere, piersici, nectarine, ananas, banane, toate au gust bun pe gratar si sunt usor de pregatit. Poti decoji ananasul, il poti taia rondele pentru a-l praji pe gratar sau poti folosi ananas din conserva. Merele, piersicile si nectarinele le poti gati pe gratar cu tot cu coaja, pana ce zaharul continut de acestea incepe sa se caramelizeze iar fructul incepe sa se inmoaie. Aceste fructe sunt delicioase dar le poti stropi cu putina zeama de lamaie si scortisoara, ca apoi sa le servesti cu iaurt rece.

            Alimentele pregatite pe gratar inseamna mai mult decat carne de porc sau pui. Incearca alimente sanatoase ca pestele, legume si fructe. Respecta aceste informatii pentru ca experienta in gatitul cu ajutorul gratarului sa devina sanatoasa si delicioasa!

             
            De ce sa consumi gustari bogate in proteineEste bine cunoscut faptul ca o persoana care mananca dezordonat si haotic consuma zilnic mai multe calorii decat are nevoie. Snacksurile pline de grasimi si zahar contribuie la cresterea numarului de calorii pe care acestea le contin.

            Batoanele proteice, bauturile, supele si nucile sunt superioare fata de alte gustari datorita diferentelor dintre proteine si zaharuri sau grasimi.

            In primul rand, proteinele sunt mai satisfacatoare decat ceilalti doi macronutrienti, datorita semnalelor specifice pe care le trimite la creier.

            Cand snacksurile noastre sunt bogate in proteine si nu in zaharuri sau grasimi, corpul se simte mai satul iar asta ne ajuta sa ne controlam apetitul intre mesele principale ale zilei si astfel reducem numarul de calorii si ne controlam greutatea. Un studiu recent a confirmat acest fenomen psihologic.

            Un al doilea motiv pentru care trebuie sa alegem sa consumam snacksuri proteice este si efectul termogenic al acestora. Acest efect se refera la taxa metabolica pe care un anumit tip de mancare o pune asupra corpului nostru de fiecare data dupa ce mancam.

            Aceasta taxa metabolica este mult mai mare in cazul proteinelor decat in cazul zaharului sau a grasimilor pentru ca este nevoie de o mai mare energie pentru ca digestia sa aiba loc. Asta inseamna ca atunci cand alegem sa consumam proteine si nu zaharuri sau grasimi, ardem mai multe calorii in timpul procesului de digestie.

            Este un lucru bun faptul ca aceasta taxa este mai mare pentru ca proteinele tind sa fie sarace in calorii iar asta inseamna ca metabolismul munceste mai mult la un numar scazut de calorii.

            Un al treilea motiv pentru care ar trebui sa alegem snacks-urile proteice inaintea snacksurilor cu zahar sau grasimi, este nevoia organismului de a reface tesutul muscular. Musculatura este foarte importanta pentru activitatile zilnice si pentru faptul ca ne determina metabolismul. Cu cat ne mentinem masa musculara sanatoasa, cu atat ne mentinem metabolismul.

            Data viitoare cand apelezi la snacksuri , alege un baton proteic, o bautura bogata in proteine sau o supa! Trebuie sa eviti chipsurile bogate in calorii, prajiturile, dulciurile si bomboanele. Acestea sunt in general bogate in calorii si ofera o mica valoare nutritiva pentru organism.

             
            YouTube Preview Image
             

            Cum sa iti pregatesti un sandwich sanatos

            Toti ne pricepem sa pregatim un sandwich: doua felii de paine, putina carne, un sos si gata, sandwich-ul e pregatit!

            Daca te gandesti la faptul ca folosesti putine ingrediente pentru acest sandwich, poti crea o varietate interminabila de sandwich-uri care nu doar vor sparge monotonia dar iti vor aduce beneficii si din punct de vedere nutritional.

            Sa incepem cu painea. Daca optezi pentru painea traditionala, atunci alege painea din 100% faina integrala care iti aduce beneficiul de a consuma fibre naturale. Daca nu esti fan al painii din anumite cereale integrale, exista pe piata mai multe tipuri de paine, cu aceleasi calitati nutritionale, cum ar fi painea graham sau cea de secara.

            Poti inlocui painea cu lipie sau poti folosi paine prajita, din faina integrala, sau tortilla din faina integrala. Pentru a schimba lucrurile, renunta la paine si foloseste biscuiti din cereale integrale. Aceasta optiune este in special indicata acelora dintre voi care au copii carora le place sa isi pregateasca singuri sandwishurile, din biscuiti, ton si salata.

            Sosurile folosite pot adauga gust si arome dar si grasimi si calorii sandwich-ului tau. Daca vrei sa adaugi maioneza in sandwich-ul tau, alege o varianta cu putine calorii si grasimi. Mustarul este o alegere minunata cand vrei sa adaugi o aroma deosebita iar humusul este foarte gustos si sanatos si poate fi folosit pentru a prepara sandwich-uri sanatoase. Pasta de avocado sau iaurtul cu usturoi sunt deasemenea alegeri intelepte.

            Cand vine vorba de principalul ingredient a unui sandwich, umplutura, exista o varietate de posibilitati, in afara obisnuitelor felii de cascaval, carne sau unt de arahide. Gandeste-te la sandwich-ul tau ca la o salata pe paine si adauga-i foarte multe legume. Este foarte usor sa iti pregatesti un sandwich la masa de pranz, din bucati de carne de pui si salata cu fasole boabe sau mazare.

            Spre exemplu un sandwich satios este facut din branza de vaca cu continut scazut de grasimi, amstecata cu mustar si parmezan. Este foarte bun alaturi de rosii proaspete taiate marunt. Poti agauga noi arome sandwich-ului adaugandu-i frunze proaspete de spanac, ardei, morcovi sau castraveti.

            Cand esti acasa si ai putin mai mult timp liber, poti incerca sa iti pregatesti un sandwich pe gratar. Prajeste sanwich-ul pe ambele parti pana devine crocant si gustos. Dureaza doar cateva minute dar este o schimbare placuta pe care o poti face pentru a schimba gustul sandwich-ului obisnuit, facandu-l putin mai special.

             

            Herbalife este alegerea Campionilor ! Dupa Inter Milan in 2010, Herbalife este sponsorul in nutritie al FC Barcelona si a ajutat-o sa castige Champions League !

            Felicitari Barcelona ! Felicitari Herbalife ! Alege si tu nutritia de top! Alege Herbalife !

            YouTube Preview Image
             

            sportivi1.Atletii trebuie sa isi refaca stocurile de energie dimineata, deoarece rezervele de energie scad foarte mult peste noapte. Antrenamentele ard multe calorii asa ca, incepand ziua cu o masa sanatoasa, echilibrata, cu carbohidrati, proteine, vitamine si minerale, se asigura o baza nutritionala solida pentru performante.

            2.Hidratarea este o nevoie esentiala pe care noi toti, o avem in comun. Hidratarea are un impact direct asupra performantei atletice, este chiar mai important pentru sportivi sa isi mentina nivelul fluidelor din corp la un nivel ridicat – in special in timpul unor evenimente atat de care necesita un nivel de efort ridicat, cum ar fi un tur de mai multe zile in care ciclistii pot pierde litri de lichide intr-o singura etapa. Hidratarea este esentiala, ca si electrolitii – saruri importante care sprijina functionarea corespunzatoare a muschilor si contribuie la reglarea temperaturii corpului. Este important sa te hidratezi in timpul unui eveniment de acest gen, dar, deasemenea, este important sa consumi lichide si pe parcursul zilei pentru a te rehidrata complet inainte de etapa urmatoare. Bauturile pentru sportivi nu asigura numai fluidele necesare dar furnizeaza corpului electrolitii care au fost pierduti prin transpiratie. Bauturile pentru sportivi contin si carbohidrati care ajuta la buna functionare a muschilor, in timpul evenimentului.

            3.Carbohidratii au un rol foarte important in timpul exercitiilor fizice, fiind esentiali pentru buna functionare a corpului. Intr-o cursa, caloriile fac legea si pentru a face performanta, trebuie sa te asiguri ca ai consumat o cantitate suficienta. Asigurandu-te ca corpul tau primeste suficienti carbohidrati inainte si in timpul cursei este cheia, iar nutritia adecvata ajuta la micsorarea timpului de recuperare care este foarte important intr-un eveniment de acest tip. In plus fata de carbohidrati, o cantitate mica de proteine in timpul exercitiilor poate grabi procesul de recuperare.

            4.Dupa o cursa, corpul are nevoie de o anumita cantitate de carbohidrati si proteine pentru a incepe recuperarea. Recuperarea are doua parti si necesita carbohidrati pentru inlocuirea glicogenului precum si de proteine pentru refacerea muschilor deteriorati.

            5.Suplimentele alimentare sunt esentiale pentru un sportiv pentru ca nevoile nutritive ale acestora sunt atat de extreme incat nu pot fi indeplinite numai cu ajutorul alimentelor. Este important sa se tina cont de faptul ca suplimentele alimentare sunt suplimente pentru o dieta sanatoasa. Fiecare atlet ar trebui sa obtina majoritatea caloriilor si a nutrientilor din alimente integrale, din surse sanatoase de carbohidrati sanatosi – cereale integrale, fructe si legume – si proteine din carne slaba, carne de pasare, peste, produse lactate cu continut scazut de grasimi si surse vegetale, cum ar fi soia.

             
            Te afli aici: 

            Wellness.ro

             

            Blog

              2011  

            iunie

             
            Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
            Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .