CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
Te afli aici:  

Wellness.ro

 

Blog

>

2011

>

aprilie

 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

Archive for aprilie, 2011

 
vineri,29 aprilie, 2011

Dulciurile la locul de muncaO alta zi de luni se apropie si te pregatesti de o alta runda de dieta. Verifici lista de actiuni care nu te ingrasa:

  • – Ai aruncat alimentele tentante din frigider? Verificat.
  • – Bol de fructe proaspete pe masa? Verificat.
  • – Legumele taiate sunt plasate in fata si in centru, in frigider? Verificat.

Cum ajungi la servici cu pranzul tau sanatos, te confrunti cu prajituri, gogosi, sandvisuri sau ciocolata ale colegilor care mananca la birou.

Multi dintre noi lucreaza in birouri unde se livreaza gogosi si produse de patiserie in fiecare zi. Poate ca nici nu iti plac gogosile dar este destul de greu sa rezisti sa nu iei macar o muscatura sau doua de fiecare data cand mergi sa bei cafea.
Intr-un studiu efectuat la locul de munca, Dr. Brian Wansink a aratat ce putere de convingere poate avea imaginea unor alimente. El a plasat boluri acoperite, pe biroul fiecarei secretare dintr-o cladire de birouri – jumatate dintre ele transparente, jumatate din portelan alb – le-a umplut cu bomboane de ciocolata, drept cadou pentru “ saptamana secretarului”. In fiecare noapte, timp de doua saptamani, a tinut cont de cat s-a mancat si a reumplut vasele cu bomboane. Vasele transparente au avut un impact clar: secretarele au mancat cu 71% mai multe bomboane din vasele transparente, adaugand 77 calorii la dieta zilnica. Daca ar face asta zi de zi timp de un an, s-ar alege cu 5 kg in plus.

Cantitatea de alimente pe care o consumam, este in stransa legatura cu gradul de dificultate al obtinerii ei. Intr-un alt studiu, realizat cu ajutorul unui alt grup de secretare, Wansink a pus la dispozitia fiecareia vase transparente pline de bomboane de ciocolata pe care le-a tot mutat de colo-colo pe parcursul studiului. Intr-o saptamana bolul cu bomboane era pe birou, apoi in sertar, in alta saptamana la cativa pasi, pe partea de sus a unui dulap. Dulciurile de pe birou erau usor de obtinut asa ca secretarele au luat, in medie, 9 bomboane pe zi. Cand a venit vremea sa depuna efort pentru a le obtine, s-au deplasat pana la dulap doar de 4 ori intr-o zi.

Dulciurile la locul de munca sunt doar o parte a problemei. Locul tau de munca poate fi un teren minat cu tentatii, asa ca trebuie sa ai o strategie ofensiva buna – asta inseamna ca trebuie sa tii mancarea in afara ariei vizuale (trebuie sa ti-o scoti si din minte) si trebuie sa te asiguri ca ai alternative sanatoase la indemana. O persoana dornica sa nu sa se ingrase ar pune chiar un mini-frigider in birou, pentru a-si depozita pranzul si gustarile sanatoase – astfel evita tentatia din sala de mese.

Automatele cu dulciuri au o modalitate de a te atrage – mai ales in jurul orelor 15-16.00 cand ti se face foame. Din nou, asigura-te ca acele produse sunt greu de obtinut. Poate daca nu ti-ai lua bani cu tine la servici sau daca ti-ai gasi o alta cale pentru a ajunge la toaleta, te-ar ajuta sa rezisti tentatiei de a-ti cumpara ceva de la automat. Ideal ar fi daca ti-ai aduce gustari sanatoase, la locul de munca – fructe proaspete, branza cu continut scazut de grasimi si cereale integrale sau iaurt.

Inca un lucru care poate ajuta: data viitoare cand te confrunti cu alimente de care stii ca nu ar trebui sa te atingi, intreaba-te : “ Daca aceasta ( gogoasa, pizza ) nu ar fi fost aici, m-as deplasa pentru a o procura?”

 

Pretul alimentelor creste, calitatea scadeDaca esti tipul de persoana care isi face cumparaturile de la magazinul alimentar, probabil iti planuiesti cateva mese in avans, faci o lista si apoi cumperi – mai mult sau mai putin – aceleasi produse alimentare saptamana dupa saptamana. Stii deja cat va fi de plata pentru mancare, asa ca probabil vei observa cresterile de pret la alimentele pe care le cumperi in mod normal. Dar ce nu vei observa este faptul ca, in timp ce preturile par sa se mentina, dimensiunea pachetelor se micsoreaza si calitatea la fel. In timp ce tu ai senzatia ca nu platesti nimic in plus, de fapt platesti pentru ca primesti mai putin decat in mod normal.

Intr-un articol recent din The New York Times s-a notat ca societatile din industria alimentara recurg la aceasta metoda din cand in cand, mai ales in perioada in care rata somajului este ridicata sau cand preturile alimentelor cresc – acestia micsoreaza continutul pachetelor pentru a evita majorarea preturilor. Se recurge la aceasta metoda pentru a pastra pacea cu consumatorii, care ar observa cu siguranta cand costurile alimentelor ar incepe sa creasca dar poate ca nu si-ar da seama daca pachetele ar fi putin mai mici. Cateva chipsuri sau cateva prajituri in minus probabil nu sunt evidente pentru majoritatea oamenilor. Iar tu probabil nu ai observat “gropita” din partea de jos a unui borcan cu unt de arahide pentru ca, in afara de acel mic loc care a folt lasat gol, dimensiunea borcanului a ramas aceeasi si arata normal pe raft. Conservele de ton au aceleasi dimensiuni ca si pana acum dar contin mai putin ton si mai mult ulei decat obisnuiau sa contina.

Daca faci un tur rapid prin propriul frigider si prin dulapuri si iata ca descoperi faptul ca borcanele cu alimente sunt mai mici decat inainte sau contin mai multa apa (ulei). Conserva de ton are doar 4 fasii de peste – nu e de mirare ca abia reusesti sa faci doua sandwish-uri cu ele. Si acea conserva de rosii pe care obisnuiesti sa o cumperi? Are mai putine rosii decat obisnuia sa aiba.

Ne indreptam catre magazinul alimentar din apropiere. Multe din pachete cu alimente au acum cu cateva grame mai putin. La fel se intampla si cu fasolea conservata si cu porumbul.

Aceasta micsorare a dimensiunilor este facuta in mod normal in liniste, dar unele dintre schimbarile din ultima vreme au fost atat de dramatice inca nu au putut sa treaca neobservate. Unele companii din industria alimentara incearca acum o noua abordare. Ne spun ca ar trebui sa ne simtim bine in legatura cu pachetele mai mici pentru ca contin mai putine calorii si datorita consumului mai mic de materiale pentru ambalare, se fabrica produse mai ecologice. Ei spun ca pachetele mici sunt mai usor de transportat iar alimentele tind sa se pastreze proaspete.

Cu cat de adevarate pot fi aceste declaratii, la fel de adevarat este si faptul ca suntem loviti acolo unde doare mai tare. In orice fel ai privi problema, cert este ca platim mai mult pentru mancare. Trebuie sa incepem sa dam importanta pretului alimentelor asa cum facem in cazul pretului benzinei – poate ca suntem asupriti, dar macar cunoastem pretul pe care il platim pe litru. Acorda mai multa atentie acelor mici autocolante de pe rafturile supermarketurilor, pe care scrie pretul produselor pe kilogram pentru ca, daca nu compari pretul pentru tot ceea ce cumperi e ca si cum ai compara merele cu portocalele.

 
vineri,22 aprilie, 2011
Esti dependent de mancarePana recent, comunitatea stiintifica a negat ca ar exista notiunea de dependenta de mancare. S-a sustinut ca mancatul in exces nu se califica intr-adevar in acea categorie, cum o face abuzul de substante. La urma urmei, dependentii de droguri au nevoie de cantitati din ce in ce mai mari pentru a ajunge la starea dorita si au simptome de sevraj daca nu o primesc. Oamenii care afirma ca sunt “dependenti de pizza”, nu prezinta simptome de sevraj daca nu o consuma. Majoritatea nu trebuie neaparat sa manance un numar mare de felii de pizza pentru a-si satisface pofta. Un studiu recent al Universitatii Yale a demonstrat ca la unii oameni, consumul de mancaruri bogate in grasimi si zaharuri conduc la schimbari chimice la nivelul creierului, care ii fac sa isi doreasca sa consume acele mancaruri iar si iar.
In unele moduri, toti suntem predispusi consumului excesiv de alimente – corpurile noastre sunt programate sa caute in mod constant alimente si creierele sunt strans legate de aceste nevoi, astfel incat suntem rasplatiti cand le gasim.
Oamenii au evoluat intr-un teren deficitar, cu lipsuri, asa ca acum, avand aceste sisteme de actiune si recompense se da un sens gasirii alimentelor care semnifica supravietuirea.
Stramosii nostri ravneau dupa alimente bogate in calorii si dupa placerea ce le-o oferea consumul acestora, lucru care i-a determinat sa le caute. Are sens ca dulciurile sau mancarurile grase ar fi unele dintre cele mai placute deoarece acestea sunt atat de bogate in calorii incat sunt percepute ca premii extrem de apreciate.
Astazi, desigur, avem multe produse alimentare la orice pas, dar creierul nostru functioneaza la fel – centrii de recompensare din creierul nostru sunt facuti pentru a se “aprinde” atunci cand vedem, mirosim sau mancam.
Cercetatorii de la Yale au sustinut ca procedeele de inalta tehnologie cu ajutorul carora au scanat creierul uman, i-au ajutat sa-i distinga pe asa numitii “dependenti de mancare” de oamenii obisnuiti. Primii participanti au completat un chestionar despre dependenta de mancare apoi li s-a scanat creierul in timp ce admirau poza unui milkshake.
Centrii de placere ai persoanelor care au obtinut punctaj ridicat la intrebarile din chestionar, s-au luminat ca un pom de Craciun la vederea milkshake-ului.
S-a demonstrat deasemenea ca atunci cand consumam alimente bogate in grasimi sau zahar, nivelul dopaminei din corpul nostru creste semnificativ, dopamina fiind o substanta neurochimica care stimuleaza centrii placerii din creier. La unele persoane, consumul mancarurilor grase sau bogate in zahar nu cresc nivelul dopaminei prea mult, astfel incat acestea asteapta cu nerabdare sa consume o cantitate din ce in ce mai mare din aceste alimente foarte gustoase in incercarea de a-si satisface pofta.
Se crede ca acest lucru se datoreaza, in parte, lipsei receptorilor dopaminei in creier – regiuni in care moleculele de dopamina trebuie mai intai sa formeze o legatura, pentru ca “magia” sa aiba loc. Se crede ca acest deficit de receptori – sau “deficit de recompensa” – conduce la un comportament de dependenta, ce implica drogurile sau alchoolul.
Nu exista nicio indoiala ca pentru multi dintre cei care lupta cu greutatea lor, problema principala este faptul ca au obiceiuri alimentare proaste care trebuie, si pot fi schimbate. Si cum psihologia celor care mananca in exces este destul de bine-cercetata, studiile asupra dependentei de alimente iau in considerare si diferentele fiziologice din modul in care oamenii raspund la mancare. Aceasta noua zona interesanta de cercetare ar putea sa ne ajute sa explicam de ce unii oameni sunt capabili sa isi controleze greutatea foarte usor si de ce ceilalti se simt complet neputinciosi cand vine vorba de controlul nevoii de a manca.
 

Rochia de petrecere este prea stramta? 5 pasi te ajuta sa slabesti repede si sigurOamenii nu isi supravegheaza greutatea permanent. Daca ar fi facut-o, ar fi observat ca kilogramele se tot aduna. Ati fi surprinsi sa aflati ca nu este ceva iesit din comun ca unii oameni sa ne sune la mijlocul lunii, panicati, pentru ca au realizat ca au un eveniment important la care trebuie sa participe si se intreaba oare cat de mult se poate slabi intr-un timp relativ scurt, de cateva saptamani. Bineinteles, acest lucru se intampla nu numai primavara, ci pe tot parcursul anului. Fie ca trebuie sa participe la o nunta, sa plece in croaziera sau trebuie sa arate bine la petrecerea de absolvire – toti pun intrebarea :

Cat de mult pot slabi in cateva saptamani?

Aceasta intrebare nu are un raspuns simplu care se aplica tuturor. Pentru inceput, depinde foarte mult de greutatea de la care se incepe programul de slabire. Cu cat sunt implicate mai multe kilograme in plus, cu atat mai multe calorii trebuie arse pentru ca rezultatele sa fie vizibile. Persoanele cu mai multe kilograme in plus, trebuie sa taie din aportul caloric zilnic, cate putin, si vor pierde in doua saptamani mai multe kilograme decat ar pierde o persoana cu mai putine kilograme.

Totul se rezuma la diferenta de calorii dintre cele pe care le arzi prin miscare, efort fizic si cele pe care le primeste organismul tau cu alimentele. Cu cat este mai mare diferenta , cu atat mai repede vei slabi.
Jumatate de kilogram de grasime reprezinta aproximativ 3500 de calorii depozitate – daca esti dispus sa arzi pana la 500 de calorii dintre cele depozitate, in fiecare zi, timp de o saptamana, ar trebui sa poti sa scapi de acea jumatate de kilogram de grasime. Ai putea consuma cu 500 de calorii mai putin – sau poti face exercitii fizice – pentru a scapa de acele calorii.

  1. Trebuie atat sa reduci din caloriile consumate cat si sa faci exercitii fizice. Daca doar scazi numarul caloriilor, exista riscul de a le reduce prea mult si astfel nu vei mai avea energie suficienta pentru a depune efort fizic, in acelasi timp, ar fi mai greu sa satisfaci nevoile nutritive ale corpului tau datorita numarului limitat de calorii.
  2. Bazandu-te exclusiv pe exercitii fizice pentru a pierde in greutate, este deasemenea foarte dificil. Este nevoie de activitate intensa – cum ar fi o ora de inot neintrerupt – pentru a arde 500 de calorii.Concentreaza-te pe alimente care iti ofera cea mai buna nutritie dar cu putine calorii, cum ar fi legumele, fructele si proteinele din carnea de peste sau fructe de mare, piept de pasare, albus de ou, lactate fara grasimi ( iaurt, branza, lapte) sau pudre proteice.
  3. Asigura-te ca ai parte de proteine la ficare masa. Aceste proteine te vor ajuta sa te simti satul.
  4. Este bine daca renunti la produsele fainoase pentru o saptamana sau doua – ar trebui sa obtii suficienti carbohidrati din fructe si legume pentru a avea energia necesara practicarii unui sport. Dupa cateva saptamani, poti incepe din nou sa consumi produsele fainoase.
  5. Numararea atenta a caloriilor este cheia. Destul de des recomandam pentru inceput utilizarea inlocuitorilor de masa cum ar fi shake-ul proteic pregatit dupa o reteta specifica sau o cina din legume sanatoase – de doua ori pe zi, precedate de o a treia masa sanatoasa. Dupa care, consuma fructe sau legume taiate, ca gustari intre mese. Acest lucru elimina nevoia numaratului caloriilor, asa ca este probabil sa observi rezultate foarte curand.
 

Mituri alimentatieIata cateva dintre cele mai comune mituri despre nutritie cu care ai putea sa te pacalesti in aprilie.

Zaharul te face hiper-activ. Nu pot fi convinsi usor cei care cred cu tarie acest lucru, insa nicio dovada stiintifica nu confirma faptul ca zaharul ii face pe oameni hiper-activi. Copiii devin hiper-activi la petreceri nu din cauza sucurilor cu zahar sau a tortului. Sunt hiper-activi pentru ca sunt incantati. Adultii consuma de multe ori zahar cu cofeina – cum ar fi sucurile sau bauturile pe baza de cafea – deci, in mod normal cofeina si nu zaharul, ii agita.

Beneficiile nutritionale ale mierii de albine le intrec pe cele ale zaharului. Se spune ca mierea este mai buna pentru tine pentru ca este o importanta sursa de vitamina B. Dar, avand in vedere cantitatea minuscula de miere consumata la o masa, nu se observa nici o diferenta, avand in vedere cerintele de vitamine ale corpului tau. Este adevarat ca mierea este un produs natural pe cand zaharul alb este un produs rafinat prelucrat, dar diferentele nutritionale dintre cele doua produse sunt neglijabile. Daca tii cont de calorii, trebuie sa stii ca o lingura de zahar are in jur de 50 de calorii pe cand o lingura de miere are in jur de 60 de calorii.

Te ingrasi daca mananci dupa ora 20:00. Acest mit aproape ca are sens. Daca iti incarci sistemul cu calorii noaptea, cand corpul tau este in repaos, nu ai cum sa le arzi. Dar adevarul e ca, corpul tau nu stie ce si cat este ceasul si nu gestioneaza caloriile in functie de timp. Daca nu ai cum sa arzi caloriile dupa cina, le vei stoca pana a doua zi. Dar daca iei continuu mai multe calorii decat ai nevoie, indiferent ca este 8 dimineata sau miezul noptii, te vei ingrasa.

Ouale maro sunt mai bune decat cele albe. Aceasta idee probabil este de la faptul ca maroul duce cu gandul la “natural”, in timp ce albul tipa “prelucrat”. Culoarea oului este determinata de rasa gainii, dar din punct de vedere nutritional, toate ouale sunt aproximativ identice. Alimentatia unei gaini poate afecta valoarea nutritiva si calitatea unui ou, fie ca oul este maro sau alb.

Legumele proaspete sunt mai bune decat cele inghetate. Adevarul este ca, legumele acestea sunt impachetate si inghetate foarte curand dupa ce au fost culese, ceea ce inseamna ca o mare parte din valoarea nutritionala se pastreaza. Legumele congelate – doar cele simple, fara sare sau sosuri – sunt sanatoase si convenabile, si de cele mai multe ori superioare celor proaspete. Legumele din supermarket care stau expuse la aer, lumina sau apa isi pot pierde toate valorile nutritionale.

 

7 greseli in dieteSa recunoastem – a pierde in greutate nu este o sarcina simpla. Daca ar fi fost, cu siguranta am fi vazut mult mai putini oameni luptandu-se sa slabeasca sau sa-si mentina greutatea. Luand mai putine calorii decat consumi intr-o zi suna destul de simplu, dar sa numeri caloriile cu precizie – cele pe care le mananci si cele pe care le arzi – este destul de greu. In varful problemelor numaratului caloriilor se afla multitudinea de diete – cu intentii bune – care fac greseli critice cand vine vorba de elaborarea propriilor planuri de sanatate. Daca ai senzatia ca nu poti slabi, este posibil ca acest lucru sa fie din cauza comiterii a catorva dintre greselile comune in randul persoanelor care tin o dieta:

  1. Sari peste mesele principale ale zilei. Multi oameni cred ca a sari peste o masa este o modalitate mai rapida si mai usoara de a taia din aportul de calorii, dar rareori este o tactica buna. Este dovedit ca daca sari peste o masa principala vei fi exagerat de infometat la urmatoarea, moment in care iti vei spune “abia daca am mancat toata ziua” ca apoi sa mananci prea mult.Dietele de succes presupun sa mananci regulat sau chiar sa iei o gustare intre mese daca intervalul dintre acestea este mai mare de 4 ore.
  2. Aportul de proteine este prea mic. Majoritatea celor care tin dieta stiu ca legumele au cel mai scazut nivel de calorii asa ca incearca sa reziste pe parcursul unei zile consumand numai legume. Dar fara suficiente proteine, senzatia de foame revine imediat – proteinele satisfac senzatia de foame mai mult decat carbohidratii sau grasimile. Asigura-te ca mesele si gustarile sunt bogate in proteine!
  3. Consumi putine alimente ce contin carbohidrati. Exista inca unele diete bazate pe aportul scazut de carbohidrati dar, evitand prea mult alimentele bogate in carbohidrati, eviti si carbohidratii “sanatosi” si anume fructele bogate in antioxidanti si legumele. Ai nevoie de carbohidratii din fructe si legume pentru energia ce o ofera si fibre care amplifica senzatia de satietate.
  4. Nu tii evidenta a ceea ce consumi. Este posibil sa ai un plan general al alimentatiei si poti avea senzatia ca stii foarte bine cat de mult mananci, asa ca nu te deranjezi sa scrii totul pentru a tine evidenta. Dar mai mult ca sigur la un moment dat vei uita sa tii cont de gustarile bonus de pe parcursul zilei, portiile putin mai mari, condimentele si sosurile de care nu tii cont. Scrie tot ce mananci, de fiecare data cand mananci, pentru o mai buna precizie!
  5. O alta greseala majora este sa gandesti ca alimentele bio sau naturale au putine calorii. Nu presupune ca doar pentru ca un produs alimentar este etichetat ca fiind scazut in grasimi sau fara zahar, de exemplu, il poti manca apoi fara griji. Caloriile conteaza la fel pentru toate alimentele si trebuie sa verifici eticheta cu informatiile nutritionale pentru a te asigura ca stii cat din acel produs poti consuma.
  6. Efort si schimbari prea mari pentru a slabi. Daca majoritatea mancarii ce o consumi provine de la un fast-food si devii foarte obosit cand te plimbi pe jos sau urci scarile, inseamna ca ai mult de lucru. Unii oameni se bucura de un mare succes schimbandu-si dintr-o data dieta si modul de viata, dar majoritatea oamenilor simt nevoia de a lua lucrurile pas cu pas. Daca planifici sa iti schimbi complet peste noapte stilul de viata, este posibil sa esuezi. Fa schimbari mici pe care le poti respecta usor – cum ar fi sa adaugi pasi suplimentari zilnic, pe pedometru.
  7. Supraestimezi numarului de calorii pe care le arzi zilnic facand exercitii. Studiile au aratat ca oamenii au tendinta de a supraestima numarul de calorii pe care le ard, cu aproximativ 25 %. In ciuda a ceea ce unii ar putea crede, joggingul in jurul blocului nu va arde caloriile dintr-un sandwish bogat in sosuri sau cartofi prajiti. Va trebui sa joci tenis mai mult de doua ore pentru a scapa de acele calorii.
 
Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

  2011  

aprilie

 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .