CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Dulciuri la locul de munca

 

Dulciurile la locul de muncaO alta zi de luni se apropie si te pregatesti de o alta runda de dieta. Verifici lista de actiuni care nu te ingrasa:

  • – Ai aruncat alimentele tentante din frigider? Verificat.
  • – Bol de fructe proaspete pe masa? Verificat.
  • – Legumele taiate sunt plasate in fata si in centru, in frigider? Verificat.

Cum ajungi la servici cu pranzul tau sanatos, te confrunti cu prajituri, gogosi, sandvisuri sau ciocolata ale colegilor care mananca la birou.

Multi dintre noi lucreaza in birouri unde se livreaza gogosi si produse de patiserie in fiecare zi. Poate ca nici nu iti plac gogosile dar este destul de greu sa rezisti sa nu iei macar o muscatura sau doua de fiecare data cand mergi sa bei cafea.
Intr-un studiu efectuat la locul de munca, Dr. Brian Wansink a aratat ce putere de convingere poate avea imaginea unor alimente. El a plasat boluri acoperite, pe biroul fiecarei secretare dintr-o cladire de birouri – jumatate dintre ele transparente, jumatate din portelan alb – le-a umplut cu bomboane de ciocolata, drept cadou pentru “ saptamana secretarului”. In fiecare noapte, timp de doua saptamani, a tinut cont de cat s-a mancat si a reumplut vasele cu bomboane. Vasele transparente au avut un impact clar: secretarele au mancat cu 71% mai multe bomboane din vasele transparente, adaugand 77 calorii la dieta zilnica. Daca ar face asta zi de zi timp de un an, s-ar alege cu 5 kg in plus.

Cantitatea de alimente pe care o consumam, este in stransa legatura cu gradul de dificultate al obtinerii ei. Intr-un alt studiu, realizat cu ajutorul unui alt grup de secretare, Wansink a pus la dispozitia fiecareia vase transparente pline de bomboane de ciocolata pe care le-a tot mutat de colo-colo pe parcursul studiului. Intr-o saptamana bolul cu bomboane era pe birou, apoi in sertar, in alta saptamana la cativa pasi, pe partea de sus a unui dulap. Dulciurile de pe birou erau usor de obtinut asa ca secretarele au luat, in medie, 9 bomboane pe zi. Cand a venit vremea sa depuna efort pentru a le obtine, s-au deplasat pana la dulap doar de 4 ori intr-o zi.

Dulciurile la locul de munca sunt doar o parte a problemei. Locul tau de munca poate fi un teren minat cu tentatii, asa ca trebuie sa ai o strategie ofensiva buna – asta inseamna ca trebuie sa tii mancarea in afara ariei vizuale (trebuie sa ti-o scoti si din minte) si trebuie sa te asiguri ca ai alternative sanatoase la indemana. O persoana dornica sa nu sa se ingrase ar pune chiar un mini-frigider in birou, pentru a-si depozita pranzul si gustarile sanatoase – astfel evita tentatia din sala de mese.

Automatele cu dulciuri au o modalitate de a te atrage – mai ales in jurul orelor 15-16.00 cand ti se face foame. Din nou, asigura-te ca acele produse sunt greu de obtinut. Poate daca nu ti-ai lua bani cu tine la servici sau daca ti-ai gasi o alta cale pentru a ajunge la toaleta, te-ar ajuta sa rezisti tentatiei de a-ti cumpara ceva de la automat. Ideal ar fi daca ti-ai aduce gustari sanatoase, la locul de munca – fructe proaspete, branza cu continut scazut de grasimi si cereale integrale sau iaurt.

Inca un lucru care poate ajuta: data viitoare cand te confrunti cu alimente de care stii ca nu ar trebui sa te atingi, intreaba-te : “ Daca aceasta ( gogoasa, pizza ) nu ar fi fost aici, m-as deplasa pentru a o procura?”

 

Adauga un comentariu pentru Dulciuri la locul de munca 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Dulciuri la locul de munca
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .