CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Recomandari

Mananca sanatos pentru a avea energie

 

Mananca sanatos pentru a avea energie

Dimineata te lupti sa te ridici din pat dar nu reusesti fara o cana de cafea, dupa-amiaza incerci sa consumi cat mai multe gustari dulci si bauturi care sa te ajute sa rezisti pe tot parcursul zilei… iti suna familiar? Suntem mai ocupati ca oricand, suntem generatia care “face totul” – activitati la servici, viata de acasa, relatii personale, familie si activitati sociale – nu este de mirare ca ne simtim extenuati! Un somn bun si odihnitor nu este singurul factor care ne poate face sa ne simtim plini de energie si odihniti.

Ceea ce mancam are deasemena un rol important in alimentarea cu energie a corpului nostru! Alegerea alimentelor potrivite poate avea un impact major asupra nivelului de energie pe parcursul zilei, dar, de mult prea multe ori, aceasta grija nu este o prioritate in vartejul de activitati zilnice. Renuntand la remediile rapide dar nesanatoase, cum ar fi ciocolata, bauturile acidulate sau cofeina, si optand pentru alimente ce ofera un impuls de energie natural, alegi o cale simpla de a creste nivelul de energie.

10 Alimente care maresc nivelul de energie:

  1. Ovaz – continut ridicat de calciu, potasiu si magneziu dar si vitamina B care creste nivelul de energie. Magneziul poarta un rol cheie in transformarea alimentelor pe care le consumam in energie, lipsa magneziului din dieta zilnica facandu-te sa te simti lipsit de energie. Ovazul are un indice glicemic scazut, astfel incat ofera organismului o eliberare constanta de energie. Incearca sa consumi fulgi de cereale, terci de ovaz sau prajituri cu ovaz pentru un mic dejun sanatos sau o gustare.
  2. Nuci – incarcate de proteine, vitamine si minerale precum si cu grasimi bune. Nucile reprezinta o gustare nemaipomenita cand te simti lipsit de puteri. Migdalele contin minerale care maresc nivelul de energie, dar si magneziu si calciu. Nucile sunt bogate in potasiu, zinc si fier, pe cand arahidele sunt o sursa buna de vitamina B6, care ajuta organismul sa utilizeze si sa stocheze energia provenita din proteine si carbohidrati. Orice ai alege, fii atent sa nu exagerezi pentru ca nucile au continut ridicat de calorii si grasimi – un pumn mic sau doua linguri de nuci sunt portii ideale.
  3. Fructe – bogate in vitamina C, antioxidanti si fibre, fructele sunt perfecte pentru o gustare ce mareste nivelul de energie al organismului. Vitamina C este esentiala pentru producerea de carnitina, o molecula care ajuta organismul sa arda grasimea si sa o transforme in energie. Deficitul de vitamina C nu numai ca te va face sa te simti letargic dar iti va determina organismul sa depoziteze grasimile care nu sunt arse pe parcursul zilei. Portocalele si alte citrice sunt bogate in vitamina C. Bananele sunt o alegere nemaipomenita, fiind bogate in carbohidrati – combustibilul energetic preferat al corpului – dar si potasiu, un element esential pentru dezvoltarea si intretinerea organismului. Nu exista fruct “rau” asa ca este bine sa optezi pentru o varietate de fructe care iti vor oferi maximul de nutrienti.
  4. Legume – mamele spun intotdeauna: “ Manca legume pentru ca sunt bune pentru tine! ” Brocoli si spanacul sunt bogate in fier, un mineral important pentru energie, la fel ca sparanghelul sau varza. Toate legumele au un continut ridicat de energie, vitamine si minerale. Cartofii dulci sunt o alegere buna deasemenea, acestia continand carbohidrati precum si vitamina A si C, esentiale pentru energie.
  5. Cereale integrale – ajuta la stabilizarea zaharului din sange. Carbohidratii rafinati contin foarte putine fibre, fiind puternic procesati, pe cand carbohidratii nerafinati sunt bogati in fibre care incetinesc procesul de eliberare a zaharului din glucide, astfel incat sa nu provoace scaderea nivelului de zahar din sange brusc, dar nici scaderea nivelului de energie. Fibrele te fac sa te simti satul mai mult timp. Orezul brun si painea integrala sunt surse bune de acid pantotetic ( cunoscut sub numele de vitamina B5 ) care ajuta organismul sa extraga nutrientii din alimentele ce ofera energie.
  6. Peste – este o nemaipomenita sursa de proteine dar si de multe alte vitamine si minerale. Somonul, macroul, pastravul, heringul, tonul proaspat si sardinele, sunt bogate in vitamina B6, Niacina ( B3 ) si vitamina B12, care sunt importante in transformarea alimentelor in energie. Pestele este bogat in magneziu, un alt mineral esential in producerea de energie. Pestele gras contine grasimi omega-3, bune pentru inima ta.
  7. Carnea rosie slaba – are parte de o reclama negativa, dar consumand carne rosie vei creste nivelul de proteine si fier din organism, ambele fiind vitale pentru energie. Carnea este una din principalele surse de vitamina B12, care este elementul cheie in eliberarea de energie din alimentele pe care le consumam.
  8. Fasolea si lintea – elibereaza energia treptat si sunt pline de fibre care incetinesc digestia, oferind o aprovizionare constanta de energie. Boabele de fasole sunt bogate in fier, un mineral important pentru mentinerea nivelului de energie. Fasolea si lintea sunt ingrediente versatile care ofera satietate, fiind folosite cu succes in salate, supe sau ciorbe.
  9. Ou – unul din putinele alimente ce poate fi numit proteina completa pentru ca contine toti dei 9 aminiacizi esentiali. Acesti aminoacizi sunt vitali pentru construirea muschilor si repararea leziunilor tesuturilor. Ca o sursa bogata in proteine, ouale sunt foarte bune pentru un impuls de energie, dand senzatia de satietate pentru mai mult timp, deoarece ofera o eliberare lenta de energie.
  10. Usturoi – mancand foarte mult usturoi cu siguranta nu vei fi foarte popular datorita mirosului, dar beneficiile aspra sanatatii sunt cunoscute de secole. Aceasta planta puternica te poate ajuta la reducerea oboselii, crescand nivelul de energie. Usturoiul a fost legat si de sanatatea inimii si de reglarea nivelului de zahar din sange – pe langa toate acestea, usturoiul adauga si o aroma deosebita mancarurilor.
 

Etichete: , , , , , ,

Un comentariu pentru “Mananca sanatos pentru a avea energie”  

  1. ion spune:

    Foarte util ceea ce am citit in acest blog!! tx!!

Adauga un comentariu pentru Mananca sanatos pentru a avea energie 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Recomandari

 Mananca sanatos pentru a avea energie
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .