CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
Te afli aici:  

Wellness.ro

 

Blog

>

2010

>

august

 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

Archive for august, 2010

 

Multi oameni cred ca o dieta echilibrata le asigura toate vitaminele si mineralele necesare pentru o stare de sanatate buna. In conditii ideale asa se si intampla dar in realitate exista multe motive pentru care ai putea avea nevoie de suplimente de vitamine, pentru a face fata vietii in mediul secolului XX. Luand supliment de vitamine atunci cand este necesar, poate fi o metoda sigura de imbunatatire a surselor dumneavoastra de nutrienti, dar nu inainte de a citi cu atentie instructiunile de pe etichetele produselor.

1. Digestia slaba
Chiar si atunci cand aportul alimentar este bun, digestia ineficienta poate limita absorbtia vitaminelor in organism. Unele cauze comune ale digestiei ineficiente sunt nemestecarea suficienta a alimentelor si graba de a termina cat mai repede de mancat. Ambele duc la marirea particulelor alimentare, cu mult peste dimensiunea normala, prea mari pentru a permite actiunea completa a enzimelor digestive. Persoanele cu lucrari protetice au dificultati in a mesteca la fel de bine ca persoanele cu dintii proprii.

2. Cafeaua fierbinte, ceaiul si condimentele
Consumul permanent de bauturi fierbinti sau consumul excesiv de cafea, ceai, muraturi sau condimente, pot duce la inflamarea tractului digestiv ducand la scaderea secretiei fluidelor digestive si la micsorarea capacitatii de extractie a vitaminelor si a mineralelor din alimente.

3. Alcoolul
Consumul excesiv de alcool dauneaza ficatului si pancreasului, organe vitale digestiei si metabolismului. Acesta poate deteriora, de asemenea, mucoasa tractului intestinal, afectand absorbtia nutrientilor, ducand la malnutritie sub-clinica. Consumul regulat de alcool duce la cresterea nevoii corpului de vitamine din grupa B, in special tiamina, niacina, piridoxina, acid folic si vitaminele B12, A si C, precum si minerale de zinc, magneziu si calciu. Alcoolul afecteaza disponibilitatea, absorbtia si metabolismul nutrientilor.

4. Fumatul
Fumatul irita tractul digestiv si creste cerintele metabolice de vitamina C cu cel putin 30 mg/ tigara fumata, peste cantitata normala ceruta de metabolismul unui nefumator. Vitamina C, prezenta in fructe, oxideaza rapid, odata ce aceste fructe sunt taiate, stoarse, preparate, depozitate in lumina directa a soarelui sau in apropierea unei surse de caldura. Vitamina C este foarte importanta pentru sistemul imunitar.

5. Laxativele
Abuzul de laxative duce la o absorbtie scazuta a vitaminelor si mineralelor din alimente prin accelerarea timpului de tranzit intestinal. Parafina si celelalte uleiuri minerale cresc pierderea de vitamine liposolubile A, E si K. Alte laxative, utilizate in exces, pot duce la pierderi mari de minerale ca potasiu, sodiu si magneziu.

6. Dietele
Dietele bizare care scot din meniul zilnic grupe intregi de alimente pot duce la carente grave de vitamine. Chiar si populara dieta fara grasimi, dusa la extrem, poate duce la un deficit de vitamina A, D si E. Dietele vegetariene, care exclud carnea si alte alimente de origine animala, trebuie sa fie foarte bine planificate pentru a evita deficitul de vitamina B12, care poate duce la anemie.

7. Reincalzirea alimentelor si coacerea
Coacerea continua sau reincalzirea carnii si a legumelor, poate duce la oxidarea si distrugerea vitaminelor sensibile la caldura, cum ar fi vitaminele din grupa B, C si E. Fierband legumele, vitaminele solubile ca cele din grupa B si C, se dizolva in apa, impreuna cu multe alte minerale. Gatitul cu aburi este preferat. Unele vitamine, cum ar fi vitamina B6 poate fi distrusa prin radiatiile microundelor.

8. Produsele alimentare prelucrate
Odata dezghetate, produsele alimentare congelate, bogate in vitamina E, isi reduc considerabil nivelul acestei vitamine. Alimentele bogate in vitamina E expuse la caldura si aer pot rancezi usor. Multe surse de vitamina E, cum ar fi painea si uleiurile, sunt in ziua de azi foarte prelucrate, continutul de vitamina E fiind semnificativ redus sau lipsind in totalitate, ceea ce mareste durata de conservare dar scade nivelul nutrientilor. Vitamina E este un antioxidant care inhiba oxidarea tesuturilor. Alte pierderi de vitamine datorate procesarii alimentelor includ vitamina B1 si C.

9. Fast-food-ul
O dieta bazata pe glucide rafinate cum ar fi zaharul, faina alba si orezul alb, duce la o cerere mai mare de vitamina B necesara procesarii acestor carbohidrati. O dieta dezechilibrata poate duce la stari ca iritabilitatea, letargia si tulburarile de somn.

10. Antibioticele
Unele antibiotice, desi valoroase in lupta impotriva infectiei, ucid bacteriile prietenoase din intestine, care duc, in mod normal, la absorbtia vitaminelor din grupa B, prin peretii intestinali. Astfel de deficiente pot duce la o varietate de stari nervoase. Prin urmare, recomandabil este, sa luati suplimente care contin vitamine din grupa B in cazul in care urmati un tratament de lunga durata pe baza de antibiotice cu spectru larg.

11. Alergiile alimentare
Excluderea unor grupe intregi de alimente din dieta zilnica, ca si in cazul persoanelor alergice la gluten sau lactoza, duc la pierderea unor surse importante de nutrienti cum ar fi tiamina, riboflavina sau calciul.

12. Pierderile de nutrienti
Unele soluri agricole sunt deficitare in oligoelemente. Decenii de agricultura intensiva pot exploata si epuiza solurile, cu exceptia cazului in care, toate elementele nutritive din sol, inclusiv oligoelementele, sunt inlocuite in mod repetat. Asta inseamna ca, culturile de uz alimentar pot fi sarace in nutrienti datorita proastei gestionari a solului. Un sondaj al Guvernului SUA, efectuat pe o perioada de 4 ani, in jurul anilor ’70, arata ca nivelul de minerale esentiale din culturi, a scazut cu pana 68%, in acest interval de timp.

13. Bolile si accidentele
Arsurile duc la o pierdere de proteine si substante nutritive esentiale ca vitaminele si mineralele. Tratarea lor duc la cresterea nevoiei de zinc, vitamina E si alti nutrienti implicati in mecanismul de reparare celulara. Fixarea oaselor rupte poate fi intarziata de o insuficienta de calciu si vitamina C iar locurile afectate de infectii duc la cresterea nevoii de zinc, magneziu, vitamina B5 si B6.

14. Stresul
Chimic, fizic sau emotional, stresul poate creste nevoia organismului de vitaminele B2, B5, B6 si C. Poluarea aerului creste cerintele organismului pentru vitamina E.

15. Sindromul Pre-Menstrual (SPM)
Cercetatorii au demonstrat ca pana la 60% din femei sufera de simptome premenstruale cum ar fi dureri de cap, iritabilitate, balonare, sensibilitatea sanilor, letargie sau depresie. Aceste simptome pot fi reduse cu ajutorul vitaminei B6.

16. Adolescenta
Cresterea rapida din anii adolescentei, in special in cazul fetelor, plaseaza cereri mari de resurse nutritionale pentru a putea face fata cu brio dezvoltarii psihice, biochimice si emotionale din aceasta grupa de varsta. Datele din USA Ten State Nutrition Survey (în 1968-1970, acoperind un total de 24.000 de familii si 86 mii persoane) au aratat ca intre 30-50% din adolescentii cu varsta cuprinsa intre 12-16 ani au avut aportul alimentar cu doua treimi mai scazut decat doza medie zilnica recomandata de vitamina A, C, calciu sau fier.

17. Femeile insarcinate
Sarcina, creaza o cerere mai mare decat media pentru nutrienti, pentru a asigura o crestere sanatoasa a copilului si o nastere confortabila pentru mama. In timpul sarcinii, corpul are nevoie de o mai mare cantitate de nutrienti cum ar fi vitaminele din grupa B, in special B1, B2, B3, B6, acid folic si vitamina B12, A, D, E si minerale de calciu, fier, magneziu, zinc si fosfor.

18. Contraceptivele orale
Contraceptivele orale pot reduce absorbtia acidului folic si cresc nevoia de vitamina B6 si eventual vitamina C, zinc si riboflavina. Aproximativ 22% din femeile australiene in varsta de 15 – 44 ani folosesc aceasta metoda contraceptiva la un moment dat.

19. Persoanele care mananca putin
Unele persoane mananca foarte putin chiar daca nu urmaresc sa slabeasca. Anchetele alimentare din SUA au demonstat ca o femeie isi mentine greutatea daca consuma 1800 calorii / zi, nivel la care dieta acesteia este scazuta in tiamina, calciu si fier.

20. Varsta inaintata
Persoanele in varsta s-au dovedita a avea un aport scazut de vitamine si minerale, in special fier, calciu si zinc. Deficienta de acid folic, este de obicei depistata odata cu deficienta de vitamina C. Persoanele cu varsa intaintata au aportul de fibre destul de scazut. Sunt intalnite si deficiente de riboflavina (B2) si piridoxina (B6) . Posibile cauze include afectarea simturilor gustului si mirosului, reducerea secretiei enzimelor digestive, boli cronice si poate, handicap fizic.

21. Lipsa luminii solare
Invalizii, lucratorii in schimburi, si oamenii ale caror expunere la soare este minima pot suferi datorita cantitatii reduse de vitamina D care este necesara pentru metabolismul calciului , fara de care se ajunge la rahitism si osteoporoza( subtierea oaselor). Lumina ultravioleta stimuleaza formarea vitaminei D la nivelul pielii. Aceasta este blocata de nori, ceata, smog, fum, geamuri, perdele sau haine. Doza maxima de supliment de vitamina D/ zi recomandata, este de 400 U.I.

22. Bio – individualitatea
Fluctuatii notabile au fost observate in cerintele individuale de nutrienti din dozele medii de vitamine si minerale oficial recomandate, in special pentru cei care depun un effort fizic mai ridicat, cum ar fi atletii si muncitorii, luand in calcul greutatea corpului si constructia acestuia.
Aportul de proteine influenteaza nevoia de vitamina B6 si vitamina B1.

23. Rezervele corpului
Desi corpul este capabil sa stocheze rezerve de anumite vitamine cum ar fi vitamina A si E, Registrul Autopsiilor Canadiene arata ca, pana la 30% din populatie au rezerve de vitamina A atat de mici incat pot fi judecati “la risc”. Vitamina A este importanta pentru sanatatea pielii si a mucoaselor ( inclusiv a sinusurilor si a plamanilor) cat si pentru sanatatea ochilor.

24. Atletii
Atletii consuma cantitati foarte mari de mancare si experimenteaza situatii de stres considerabile. Acesti factori afecteaza nevoia lor de vitaminele din grupa B, vitamina C si fier in particular. Testele efectuate pe atletii australieni olimpici si cele facute pe fotbalistii din divizia A, de exemplu, au aratat o gama larga de deficiente de vitamine.

 
luni,9 august, 2010
Afinul (Vaccinium Myrtillus) este un arbust mic, stufos, cu tulpina de culoareAfine verde, lunga de 30-60 cm., cu ramuri anguloase. Infloreste in lunile mai-iunie si este productiv incepand cu sfarsitul lunii iunie si pana la mijlocul lunii august. Fructul, afina – este o baca de culoare albastru inchis sau albastru-brumariu, de forma rotunda, cu diametru de cca. 5-7 mm. Afina este zemoasa, cu suc de culoare violacee si cu gust placut, dulce acrisor.
Se pot consuma atat fructele, cat si frunzele care au proprietati astringente datorita unei substante continute, numita tanin. Au o activitate antibiotica, modificand favorabil flora patogena intestinala. Consumul de afine se recomanda in cazuri de diabet (scade concentratia de zaharuri din sange), guta, entercolita, parazitoze intestinale, infectii urinare, tulburari circulatorii periferice. Frunzele intra in compozitia ceaiurilor dietetice.
Afinele mai sunt folosite pentru prepararea diferitelor prajituri si dulciuri, dar si pentru obtinerea afinatei, o bautura alcoolica apreciata.
Valori nutritionale – 100 g:(57 kcal) – fibre alimentare 2.4g, lipide 0.3g, proteine 0.7g, carbohidrati 14.5g.  De asemenea, sunt bogate in vitamina C, vitamina A, vitamine din complexul B, calciu, magneziu, fier, fosfor.
 
Herbalife: alimentatia sanatoasa in concediu

Herbalife: alimentatia sanatoasa in concediu

Vacantele sunt minunate iar calatoriile se pot devedi a fi chiar distractive. Dar calatorind, va dati peste cap programul obisnuit si sfarsiti prin a lua majoritatea meselor in oras, ceea ce poate duce la probleme serioase de alimentatie.
Cand intrebam oamenii care sunt la dieta cum isi planifica mesele din timpul vacantei ne spun deseori ca urmeaza sa isi ia vacanta si cu dieta propriu-zisa.

Sfatul nostru este este acelasi:  planificati totul si incercati sa va pastrati obiceiurile alimentare chiar si pe perioada vacantei. In acest mod va veti putea intoarce din calatorie  fara surplus de greutate. Snacks-urile pe care le mancati in timp ce calatoriti va pot da senzatia ca timpul trece mai repede iar mancarea de tip fast-food va poate ademeni, dar tineti minte ca atat timp cat sunteti intr-o masina, intr-un avion sau un tren, si petreceti foarte mult timp asezati, nu ardeti prea multe calorii.
Prima regula este sa nu va parasiti casa inainte de a manca ceva. Un bol de cereale sau ceva usor va poate potoli foamea pana la ora pranzului. Daca conduceti, luati-va cateva minute pentru a impacheta cateva sandwich-uri sanatoase si cateva fructe pentru pranz, in acest fel scapati de tentatia de a intra intr-un fastfood ori de cate ori opriti. Impachetati aperitive sanatoase cum ar fi batoanele proteice, fructe, nuci, sau morcovi proaspeti. Asta ar putea functiona si in cazul in care calatoriti cu avionul. Este destul de greu sa gasiti mancare sanatoasa intr-un aeroport asa ca uitati de snack-urile ce le puteti comanda in avion, chiar si de asa-nimitele snack-uri sanatoase care depasesc 600 de calorii. Zborurile intarziate fac si ele parte din experientele unei calatorii. Daca asta se intampla, in loc sa stati si sa asteptati sau sa pierdeti timpul in restaurantele din aeroport, incercati sa va plimbati si sa consumati calorii in timp ce asteptati. Ramaneti hidratati in zilele calduroase de vara si in interiorul avionului. Ar trebui sa beti cate o cana de apa pentru fiecare ora pentrecuta in avion. Dar daca  beti sucuri sau cocktail-uri o sa va alegeti cu cateva sute de calorii in plus asa ca mai bine ramaneti la apa, ice tea sau bauturi pentru sportivi si evitati alcoolul si cofeina.

Daca va cazati la un hotel, intrebati daca dispuneti de mini-bar. Daca da, sa nu luati cheia acestuia de la receptie. Daca nu este disponibil un mini-bar, este perfect! Puteti manca fructe, legume taiate sau iaurt si le puteti pastra in mini-frigider ca apoi sa le mancati ca gustare. Mie mi-ar placea sa adaug si niste lapte proaspat degresat, si cereale ca sa pot manca micul dejun in camera mea, ceea ce ma duce la o ultima idee: sa fiti atenti daca hotelul va pune la dispozitie micul dejun.

Este tentant sa mancati peste masura cand masa este gratis si chiar si cerealele sau iaurtul in cantitati mai mari pot duce la efecte nedorite.

 
FC Barcelona a purtat tricouri personalizate cu Herbalife

FC Barcelona a purtat tricouri personalizate cu Herbalife

FC Barcelona a purtat tricourile personalizate cu Herbalife la primul meci amical din 29 Iulie 2010, in care au castigat in fata echipei norvegiene Valerenga cu 4-2.  Meciul a fost primul din cele 3 in care Barcelona va purta tricourile personalizate cu Herbalife. Urmatoarele 2 meciuri se vor desfasura in Asia: impotriva echipei K-League All Stars din Corea de Sud, pe 4 August,  si cel de al 2-lea meci pe Stadionul National din Beijing, pe 8 August, impotriva echipei  Guoan FC (Bird’s Nest).
Alte informatii despre urmatoarele jocuri amicale sau despre programul FC Barcelona din urmatorul sezon, vizitati: FCBarcelona.com.
Pentru a afla mai multe despre echipele sau atletii sponsorizati de catre Herbalife, vizitati: HerbalifeSports.com.

 
Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

  2010  

august

 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .