CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Sfaturi pentru slabire

Slabeste sanatos

 

slabeste-sanatos

Sunt multe persoane care aleg sa slabeasca prin infometare. Slabind prin foame nu obtii rezultate sustenabile si nu reusesti sa mentii greutatea dorita. Alege sa slabesti intr-un mod corect si sanatos analizand in prealabil de ce te-ai ingrasat. Surplusul tau de greutate fie de 5, 15 sau mai multe kilograme denota faptul ca unul sau mai multe aspecte din viata ta nu sunt in echilibru. Ce este dezechilibrat in viata ta in acest moment? Cu ce probleme te confrunti? Uneori oamenii folosesc mancarea pentru a compensa un anumit dezechilibru in viata lor. Pentru unii mancarea este ca un drog, un substitut simbolic pentru a compensa niste deficiente.

Acest articol te va ajuta sa intelegi ca transformand modul de a gandi vei reusi sa slabesti si sa iti transformi corpul.

Scopuri si recompense

Fa-ti un plan pe care sa il respecti si cel mai important gaseste ceva care sa te motiveze cu adevarat. Ofera-ti mici recompense.

Exemplu: poti sa iti propui sa slabesti 3 kg intr-o luna si daca vei reusi, o sa poti sa mergi intr-o mica excursie de 3 zile. In general oamenii trebuie sa fie motivati cand decid sa slabeasca.

In pimul rand trebuie sa renunti la mancarea nesanatoasa, sa consumi multa apa, sa faci miscare si sa incerci sa elimini stresul excesiv din viata ta. Slabirea este foarte importanta pentru sanatate. Multe probleme de sanatate apar si din cauza kilogramelor in plus pe care le are corpul unui om.

De ce si de unde doresti sa slabesti prima data?

Este o intrebare esentiala de care este important sa tii cont cand vrei sa slabesti. Cand iti doresti sa slabesti este bine sa ai in vizor doua scopuri: din care parte a corpului vrei sa elimini grasimile; de ce iti doresti sa slabesti?

Propune-ti sa elimini un numar de kilograme intr-o luna si vei vedea ca scopul tau va fi atins daca ai rabdare si respecti pasii cu strictete. Corpul este condus de minte, de aceea in perioada de slabire este bine sa fii pozitiv, sa iti propui ca vei reusi sa ajungi la rezultatul dorit. Este necesar ca fiecare hotarare pe care o iei in privinta slabitului sa existe un echilibru. Daca vei respecta sfaturile vei vedea ca rezultatele o sa apara cand nici nu te astepti. In zilele noastre un factor care genereaza kilogramele in plus este stresul. Propune-ti sa te stresezi cat mai putin. Indiferent de cum arati este bine sa te iubesti tu pe tine insuti si sa iti spui in fiecare zi ca vei reusi sa ajungi unde ti-ai propus. Se spune ca multe persoane cand sunt triste si suparate se afunda in mancare si dulciuri. Gresit!

Toate intamplarile din vietile noastre vin cu un scop. Este bine sa inveti din fiecare greutate pe care ti-o da viata, ca pe viitor sa iti fie de ajutor.

Timp

In multe situatii oamenii dau vina pe timp. De exemplu in surplusul de greutate: nu au timp sa isi organizeze un program pentru a manca; nu au timp sa isi prepare mancare sanatoasa si aleg sa manance pe fuga in masina, metrou sau pe strada mancare junk-food.

Daca spui la fiecare pas ca nu ai timp sa ai grija de propia persoana, inseamna ca intotdeauna vei avea in viata un blocaj de care nu vei putea sa treci. De fapt nu este vorba ca nu ai timp ci ca nu ai un motiv destul de intemeiat pentru a folosi timpul in favoarea si pentru sanatatea ta. Se poate sa iei in viata ta anumite decizii si sa faci anumite lucruri de care poate chiar nu ai nevoie, dar le faci pentru ca sunt ca o rutina zilnica. In primul rand ofera-ti timp pentru persoana ta, pune-te pe tine pe primul loc. Organizeaza-ti timpul in asa fel in cat sa poti face tot ce iti propui. De exemplu intr-o zi de sambata, cand nu lucrezi alege sa dormi orele suficiente pentru o odihna pe masura. Dimineata trezeste-te mergi si alearga sau fa o plimbare in aer liber intr-un parc si relaxeaza-te. Vino acasa si mananca un mic dejuns sanatos si satios. Gaseste timp pentru tine si organizeaza-te sa iei mese regulate si sanatoase.

Nu mai manca in oras – gateste-ti singur mancarea

O strategie importanta care te ajuta sa slabesti rapid in mod natural este sa nu mai mananci in oras. Daca iesi in oras in perioada in care doresti sa slabesti sa tii cont de faptul ca mancarea din restaurante contine mult sodiu, glutamat si este foarte bogata in calorii. Gandeste-te ca mancarea de la fast-food se pregateste in baie de ulei si din moment ce tu iti doresti sa slabesti evita astfel de preparate. Gaseste timp si invata cateva retete simple pentru a prepara mancarea acasa in bucataria ta. O problema pe care o au multi oameni este faptul ca nu stiu cum sa manance pentru a slabi. Unii recomanda multe proteine, altii insista pe reducerea glucidelor sau recomanda un fruct minune. Mananca mancare de calitate, mananca mancare bogata in nutrienti esentiali. Mancarea organica este una din alegerile cele mai bune cand vine vorba de mancare de calitate. Produsele cultivate in zona ta sunt de preferat. Mananca alimente bogate in substante nutritive care sa te hraneasca la nivel celular.

Iti place si savurezi un junk-food, consumi calorii, dar celulele tale nu primesc ceea ce au nevoie. Daca nu mananci nutritia pentru celule – celulele raman flamande.

Alege sa iti prepari mancare din ingrediente bogate in vitamine, proteine si minerale, antioxidanti, grasimi de calitate necesare pentru organismul tau.

Este o mare diferenta in a manca un hamburgher in oras sau in a manca unul pregatit acasa. Cel din fast-food te ingrasa, iar cel pregatit acasa te poate ajuta sa slabesti. Grasimea din carnea de vita cultivata de catre fermierii locali si preparata acasa contine CLA – acid linoleic conjugat. CLA este o grasime buna care impiedica acumularea grasimilor in corp pentru ca blocheaza lipaza lipoproteinica – o enzima necesara celulelor adipoase pentru a extrage grasimile din sange si a le stoca in interiorul sau sub forma de rezerve. Numeroase studii au confirmat ca Acidul linoleic conjugat CLA poate ajuta la arderea grasimilor in exces si la dezvoltarea naturala si sanatoasa a masei musculare.

Cand doresti sa slabesti, organismul tau are nevoie de vitamine, minerale si proteie care sa te tina satul si sa iti dea energie.

Hidratarea

Este unul din factorii cei mai importanti de care ai nevoie cand doresti sa slabesti. Setea este mascata prin dorinta de a manca. Cand vrei sa mananci gandeste-te ca poate esti deshidratat si corpul cere de fapt apa. Daca iti este foarte foame, bea mai intai un pahar mare cu apa. Te va ajuta foarte mult. Fie vei reusi sa amani urmatoarea gustare, fie te vei satura cu o cantitate mai mica de mancare. Consumul de apa este necesar in perioada de slabire dar si dupa. Fara apa nu slabesti. Este recomandat sa bei minim 2 litri de apa pe zi pentru a avea organismul hidratat. Primul lucru pe care il poti face dimineata cand te trezesti este sa bei un pahar cu apa pe stomacul gol. Nu te limita doar la apa, in timpul zilei poti sa iti prepari sucuri naturale de fructe, smoothiu-ri care te vor ajuta foarte mult, in special alege sa bei sucuri verzi din amestec de legume si fructe. Pentru a slabi ai nevoie sa fii energic si sa ai o imunitate foarte buna. Se spune ca atunci cand esti deshidratat, esti lipsit de energie si iei decizii gresite cu privire la persoana ta si a sanatatii tale. Spune nu tentatiilor din jur. Evita dulciurile si mancarea cu grasime in procesul de slabire. Hidrateaza-te zilnic, vei fi plin de energie si vei avea o stare fizica foarte buna.

Somnul

Si somnul este un factor principal daca vrei sa slabesti. Daca nu te odihnesti suficient, iti vei deregla echilibrul hormonal. Hormonul care stocheaza grasimile este cortizolul. Daca nu dormi suficient iti creste nivelul de cortizol in organism. Este si hormonul stresului. In urma unui studiu a reiesit ca un motiv care nu permite sa ai un somn linistit este stresul. In urma mai multor studii a reiesit ca cel mai bun somn pentru a evita dezechilibrul hormonal este cel de opt ore, de la ora 22:00-06:00, este inervalul de timp in care organismul isi strange toate fortele pentru ziua care urmeaza sa vina.

Stresul

El vine pe baza grijilor adunate de zi cu zi. Ceea ce cauzeaza stresul poate fi cauza banilor, a relatiei, a serviciului sau daca nu esti multumit in anumite situatii in care esti implicat. Daca nu ai energia de care corpul tau are nevoie, iti va fi foarte dificil sa slabesti sanatos.

Ofera-i corplui tau somnul de care are nevoie si incearca sa tratezi problemele care se ivesc cu cat mai putin stres pentru a avea rezultate pozitive. De exemplu pentru a scapa de stresul zilelor de agitatie, dute si ofera-ti 1, 2 zile de relaxare intr-un loc linistit unde te poti odihni si unde iti poti incarca bateriile. Alege sa te rupi de zilele agitate. Te va ajuta foarte mult.

Totul pleaca de la gandire. Daca iti doresti cu adevarat sa slabesti trebuie sa iti propui tu in minte acest lucru si vei vedea ca va da rezultate. Suntem ceea ce gandim este un proverb care ajuta in foarte multe situatii.

Meditatia

Te ajuta foarte mult in deciziile pe care trebuie sa le iei in viata. Trebuie sa meditezi asupra sanatatii si stilului de viata. Vei vedea ca rezultatele o sa apara curand.

Gaseste un grup de suport

Este greu sa tii un program de slabire de unul sin gur si ai nevoie de sprijin. Asculta solutii gasite de alte persoane care au reusit sa slabeasca.

Daca doresti sa slabesti impreuna cu un partner este foarte bine. Atunci cand sunteti amandoi in procesul de slabire va motivati mult mai bine, va incurajati unul pe altul si obtineti rezultate impreuna care o sa va faca foarte fericiti. Si asta poate fi o cheie importanta pentru slabire.

Exercitii pentru slabire

Daca nu iti place sa mergi la sala, alege sa faci miscare pin alte metode care sa iti fie tie placute si confortabile. Mersul pe jos ajuta foarte mult. Gasesti exercitii care sa fie placute si sa te relaxeze. Uite cateva exemple, ciclism, inot, alergare, etc. Important este sa iti placa tie ceea ce faci si trebuie sa te gandesti ca te ajuta foarte mult si conteaza sa fie si placut. Sunt persoane care spun ca au incercat sa faca diferite tipuri de exercitii dar dupa au gasit tot felul de scuze, ca nu au timp, ca nu le place. Pentru a avea rezultatele dorite trebuie sa te gandesti foarte bine la ce vei face si sa ii pui in minte ca vei reusi. Fii motivat atunci cand iti doresti ceva. Gasesti exercitiile pe placul tau si vei vedea ca te vei conecta foarte bine, atunci cand vei face ceva placut pentru tine.

Conecteaza -te cu motivul. De ce iti doresti sa faci aceasta schimbare?

Programeaza-ti timpul

Planifica sa gatesti retete simple acasa. Gaseste aici mai multe retete >>

Daca vei tine cont de obiectivele propuse, vei slabi, rezultatele vor fi vizibile.

Consuma apa, tine sub control stresul si mediteaza. Sunt lucruri simple care te vor ajuta foarte mult la o slabire sanatoasa.

 

Adauga un comentariu pentru Slabeste sanatos 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Sfaturi pentru slabire

 Slabeste sanatos
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .