CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Idei pentru un mic dejun sanatos

 

mic-dejun-sanatos

Ce mananci la micul dejun poate sa afecteze nutritia in general si eforturile tale pentru a slabi sa fie in zadar. Concentreaza-te si ai grija ce mananci in cursul unei zile. Un regim de slabuit trebuie sa fie tinut corect pentru a slabi cat iti doresti.

Coform unui studiu, pentru a manca un mic dejun sanatos trebuie sa consumi alimente care sa contina vitamine si minerale, de care corpul tau are nevoie pe perioada dietei. Un factor foarte important il reprezinta si psihicul. Totul pleaca de acolo. 

Cele mai multe persoane au tendinta sa sara peste micul dejun. Gresit! Micul dejun este cel mai important pentru ca el trebuie sa iti dea energie si putere pe parcursul zilei pana la masa urmatoare. In prezent oamenii lucreaza foarte mult, dar trebuie sa iti stabilesti un program si sa iei mesele la timp. In urma unui studiu s-a vazut ca este bine sa mananci alimente cu calorii mai multe ziua, deoarece in timpul zilei faci miscare si ai tot felul de activitati.

Cercetatorii au descoperit ca cei care mananca micul dejun mai bogat au rezultate mai bune la slabire, comparativ cu cei care mananca micul dejun pe sarite sau consuma foarte putine alimente sanatoase.

Trebuie sa elimini din mesele tale zilnice mancare prajita si sa consumi legume, fructe si cereale. Legumele poti alege sa le fierbi pentru a fi mai usoare la stomac si din fructe de exemplu, merele poti sa le tai in felii si sa le fierbi.

Alimente care te ajuta sa te simti satul si sa iti incepi ziua cu brio.

Ovazul

Ovazul este bogat in fibre si este o sursa buna de fibre solubile. Fibrele sunt cunoscute, pentru ca ajuta la scaderea nivelului de colesterol si la stabilizarea zaharului in sange.

Consumul de ovaz pentru micul dejun te poate ajuta sa te simti plin, datorita continutului de fibre. Fulgii de cereale, in combinatie cu lapte si fructe sunt o optiune de mic dejun sanatos. Un avantaj pe care il reprezinta fulgii este faptul ca sunt o sursa buna de fier. De asemenea poti face un mic dejun cu cereale la care sa adaugi, quinoa, lapte, scortioara si miere.

Fulgi de ovaz, quinoa si hrisca contin enzime care contribuie la o mai buna digestie. Consumul de cereale fierte, calmeaza procesele inflatlamatorii de la stomac si intestine. Scad colesterol din sange contribuind la o mai buna functionare a inimii.

Este un bun exemplu sa il consume si copilul tau. Alege cereale naturale in locul celor cu coloranti si conservanti.

Este foarte bine daca poti sa iti prepari micul dejun dimineata la prima ora.

Ovazul se poate prepara peste noapte, lucru care iti va oferi o sursa mare de fibre, proteine, vitamine si minerale. Exista mai multe metode de a-ti pregati micul dejun cu fulgi de ovaz. Poti sa adaugi unt, fructe sau seminte de chia. O reteta usoara, sanataosa si delicioasa. Daca esti prea grabit si preferi sa folosesti o pudra instant, adauga o lingura de pudra din fibre din mar si ovaz in bautura ta preferata. 

Ouale

Ouale sunt o sursa de proteine, si sunt o alegere inteligenta pentru micul dejun. De fapt consumul de oua, pentru micul dejun ajuta la pierderea in greutate, potrivit unui studiu facut in urma cu cateva luni. Cercetatorii au pus participatii sa tina o dieta, unde au inclus si ouale. Acolo sa vazut ca ele ajuta in procesul de slabire.

Cercetatorii au descoperit dupa opt saptami, ca persoanele participante la experiment, au slabit si au scazut si in talie.

In mod ideal, combinatia de oua cu legume si cereale integrale poate creste aportul de nutrienti si de a adauga mai multe beneficii de satietate si de fibre suplimentare. 

De exemplu, prepara un sandwich la micul dejun, dureaza aproximativ cinci minute pentru a combina cereale, unele legume si oua. Poti, de asemenea sa mananci tarta din fulgi la care sa adaugi oua, verdeata, sos pesto si rosii uscate. Daca, iti este pofta de ceva dulce poti face niste clatite, sau poti manca fulgi de ovaz si branza de vaci. Pentru a nu fi grele clatitele poti sa adaugi si fructe proaspete. ­

Smoothie

Adauga in blender fructe si legume prospete. Este si un inlocuitor de masa foarte bun. Smoothie-urile sunt o modalitate mai usoara de a incorpora unele verdeturi dimineata devreme, si vestea buna este ca ele se prepara rapid.

Pentru o bautura bogata si abundenta, adauga in blender diverse boabe, o banana, legume cu frunze, praf de proteine, si optional o mana mica de ovaz, o lingura sau doua de avocado. 

Praful de proteine se gaseste sub forma de supliment, pudra proteica si te ajuta foarte mult in momentul in care vrei sa iti prepari o bautura delicioasa.

Poti adauga, o lingura sau doua de chia, suplimente de fibre, proteine si omega 3. Vestea buna este ca optiunile de smoothie sunt aproape nelimitate si pot fi potrivite pentru gustul tau. Este eficient pentru ca il poti bea dimineata pe drum inspre birou sau chiar la birou.

Dupa ce termini de tinut dieta este foarte important sa te mentii si sa consumi alimente pline de vitamine, minerale si toti nutrientii esentiali benefici corpului tau. Pentru a ajuta organismul poti sa iei si suplimente cu vitamine si minerale

Combinatia de fructe, fibre si verdeata, in plus fata de proteine din lapte, sau pudra de proteine si seminte de chia este ca te ajuta sa fii mulumit de dimineata si cu stomacul plin.

Micul dejun ar trebui sa fie bogat in legume si fructe impreuna cu cereale pentru a te simti plin. Consuma la o masa, legume si fructe, sunt o alegere sanatoasa si prin consumul lor impreuna cu cereale integrale te vei simti satisfacut pana la ora pranzului.

Consumul de alimente sanatoase dimineata, urmat de un pranz si o cina usoara si echilibrata poate fi modalitatea de a slabi in mod frumos si sanatos.

 

Adauga un comentariu pentru Idei pentru un mic dejun sanatos 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Idei pentru un mic dejun sanatos
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .