CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Cum alegem ce sa mancam

 
Cum alegem ce sa mancamLuam mai mult de 250 de decizii cu privire la alimentatie in fiecare zi. De fiecare data cand deschizi frigiderul, cand te uiti la o reclama tv sau observi ca un prieten sau un coleg de munca mananca – in acea clipa, fie ca esti constient sau nu de asta, iei decizia de a manca sau de a nu manca. Dar ce ne convinge pe noi sa alegem? Este gustul sau foamea? Pretul sau comoditatea? Cum sau unde am fost crescuti? Cu atat de multi factori care ne influenteaza alegerile cu privire la alimentatie, este de mirare ca inca mancam consecvent.
Majoritatea dintre noi, odata ce am ajuns la maturitate, am stabilit o lista de baza cu alimentele pe care le consumam zi de zi. Sigur, le poti aranja diferit intr-o varietate de mese si gustari sau poti lua masa ocazional la restaurant – dar pun pariu , daca te-as intreba ce mananci in mod normal, ai putea probabil sa imi descrii suficient de bine dieta ta zilnica.
Pentru majoritatea oamenilor, gustul, pretul si comoditatea sunt factorii care ii determina sa faca alegerile cu privire la mancare. Desigur, ne dorim ca mancarea sa aiba gust bun, vrem valoare dar nu vrem sa muncim prea mult pentru a o obtine. Fiecare reclama tv o sa spuna acelasi lucru. Dar mai sunt influente subtile si la locul de munca, deasemenea.
Mediul in care traim si cel in care am crescut ne dicteaza alegerile – cultura si influentele religioase a ne spun, de exemplu, care alimente sunt acceptate si care nu, sau alimentele traditionale pe care ar trebui sa le mancam in zilele de sarbatoare.
Varsta si etapa de viata joaca un rol important, de asemenea. Copiii sunt pretentiosi de cele mai multe ori, adolescentii se rup adesea de traditiile familiei si isi traseaza propriile trasee alimentare. Ti-ai facut o parere despre alimentele ce nu doreai nici sa le atingi cand erai copil iar alegerile alimentare ca adult ar putea fi influentate de finante sau starea de sanatate.
Exista influente de gen, deasemenea. Barbatii mananca diferit fata de femei – acestia tind sa selecteze produsele alimentare pe baza gustului, pe cand femeile iau in considerare aspectele legate de sanatate mai mult decat barbatii. Alimentele confort ale femeilor si ale barbatilor difera, deasemena. Mancarurile confort ale unui barbat tind sa fie cele care il fac sa se simta ingrijit si rasfatat si anume pizza, paste si supa. Pe cealata parte sunt femeile, mancaea care le ofera confort sunt inghetata, prajiturile si dulciurile.
Apoi, exista influente sociale. Multi dintre noi avem prieteni apropiati cu care iesim sa mancam si acei prieteni in preajma carora suntem mai precauti. Ce alegi sa mananci si sa bei la un pranz in interes de afaceri nu este probabil nici pe departe ceea ce consumi cand te uiti la un meci de fotbal cu prietenii apropiati.
Fiecare decizie legata de alimentatie, din cadrul unei zile, este luata cu ajutorul influentelor culturale, economice si biologice care iti transforma obiceiurile alimentare intr-o forma de auto-exprimare, asa cum spune si proverbul “ Spune-mi ce mananci ca sa iti spun cine esti”. Fiecare copil mofturos, fiecare adolescent grabit, fiecare baiat care prefera numai “carne si cartofi prajiti”- fiecare folosesc mancarea si obiceiurile alimentare pentru a spune lumii cate putin despre ei.
 

Adauga un comentariu pentru Cum alegem ce sa mancam 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Cum alegem ce sa mancam
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .