CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Este vreodata indicat sa iei gustari noaptea?

 

Este vreodata indicat sa iei gustari noaptea

A manca inainte de a merge la culcare nu este intotdeauna un lucru rau. Exista momente cand gustarile de noapte chiar au sens.

In general, nu este indicat sa mananci seara. Daca gustarea ta de seara depaseste caloriile de peste zi, atunci este un obicei de care merita sa scapi.

Cu exceptia cazului in care gustarea este foarte mica si usor de digerat, culcandu-te la scurt timp dupa ce ai luat o gustare semnificativa, vei avea arsuri la stomac si, eventual, un somn nelinistit.

In timp ce este un obicei pe care am tendinta de a nu-l aproba, in special in cazul persoanelor supraponderale, gustarile inainte de culcare nu sunt intotdeauna “rele” – iti pot face si bine.

Gustarile inainte de culcare sunt necesare daca incerci sa te ingrasi.

Multi dintre cei care incearca sa se ingrase au un apetit scazut si nu simt foamea suficient de des pentru a stimula aportul de calorii prin mese multiple. Majoritatea gasesc timpul dintre cina si ora de culcare potrivit pentru o gustare.

Este bine sa iei o gustare inainte de culcare daca… ai mancat putin pe parcursul zilei.

Alimentele nu ingrasa mai mult daca sunt mancate la 9 seara decat cele mancate la 9 dimineata. Deci, a manca inainte de a merge la culcare nu este o problema atat timp cat nu depasesti limita de calorii permisa intr-o zi. Unii oameni obisnuiesc sa ia cina seara devreme iar apoi stau pana tarziu – asa ca sunt putin mai infometati inainte de ora de culcare.

Gustarile inainte de culcare sunt ok daca te fac sa dormi mai bine.

Poate ai realizat ca nu poti sa dormi bine daca nu mananci ceva inainte de culcare. Este posibil. O gustare mica inainte de culcare te poate ajuta sa iti reechilibrezi hormonii foamei. In mod normal, atunci cand mananci, corpul tau suprima productia de ghrelin (un hormon care creste senzatia de foame) si creste productia de leptina (un hormon care ii spune corpului tau ca esti satul). Daca cele doua nu sunt echilibrate, o gustare usoara te poate ajuta.

Este ok sa mananci inainte de culcare daca… trebuie sa depui efort fizic de dimineata.

Daca esti atlet si ai un eveniment important a doua zi, o gustare inainte de culcare, bogata in carbohidrati si usor de digerat, te poate ajuta dandu-ti energie.

Este ok sa mananci inainte de culcare daca… vrei sa depui masa musculara.

Antrenamentele de forta construiesc muschi, desigur. Dar nu iti poti dezvolta muschii daca corpul tau nu are suficiente proteine cu care sa lucreze – motiv pentru care majoritatea halterofililor iau proteine dupa ce au ridicat greutati. Blocurile de proteine – aminoacizii – reprezinta ceea ce corpul tau foloseste pentru a construi tesut muscular, iar corpul tau depinde de disponibilitatea aminoacizilor.

De indata ce cina a fost digerata si absorbita, aminoacizii din sange vor scadea pe parcursul noptii, ceea ce poate incetini procesul de constructie musculara. Un studiu recent a aratat ca o bautura bogata in proteine, inainte de culcare, poate creste concentratia plasmatica de aminoacizi care vor amplifica rata sintezei proteinelor pe timpul noptii.

Click aici sa vezi gustarile sanatoase Herbalife.

 

Adauga un comentariu pentru Este vreodata indicat sa iei gustari noaptea? 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Este vreodata indicat sa iei gustari noaptea?
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .