CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Forma buna, Sport

Sanatatea inimii: 3 motive pentru care ar trebui sa iubesti exercitiile cardio

 

exercitiile-cardioExercitiile cardio sunt bune pentru sanatatea ta. Rutina ta de exercitii fizice ar trebui sa includa si cardio. Cu siguranta vei adauga o sesiune de exercitii cardio rutinei tale zilnice dupa ce vei citi cele mai importante beneficii ale acestui tip de exercitiu fizic.

Este ceva obisnuit sa te gandesti la impactul pe care il au exercitiile fizice asupra imaginii corpului tau. Schimbarile exterioare care vin ca rezultat in urma unei activitati fizice crescute sunt de cele mai multe ori factorii motivationali pentru majoritatea oamenilor. Oamenii vor sa vada rezultatul muncii depuse atat pe cantar cat si in oglinda. Gandul ca pot avea o talie mai subtire sau picioare tonifiate ii fac pe cei mai multi sa se ridice de pe canapea si sa se duca la sala. Ce ar fi daca ti-as spune ca adevarata frumusete si beneficiile pe care exercitiile fizice le furnizeaza au un impact mult mai mare in interior?

“Fii in forma din interior catre exterior!” Schimbarile exterioare ale corpului au loc incet, pe cand schimbarile interioare au loc imediat ce incepi sa faci sport. De indata ce vei intelege ca impactul interior al excercitiilor fizice este cu mult mai important decat satisfactia exterioara, nu vei mai pierde nicio sedinta de exercitii fizice.

Ce se intampla atunci cand faci exercitii fizice?

Exercitiul cardio-respirator (cunoscut drept “cardio”) este termenul folosit pentru a descrie exercitiul fizic care iti pune in miscare atat inima cat si sistemul circulator. Acest sistem functioneaza toata ziua, zi de zi, cu scopul de a te mentine in viata. Exercitiile cardio nu fac altceva decat sa puna in miscare acest sistem pentru a munci mai mult. Sporturi ca alergatul, ciclismul, innotul, sunt toate exemple de exercitii cardio.

Exercitiile cardio ar trebui redenumite in “exercitii care intaresc inima” pentru ca inima este un muschi (cardiac) iar exercitiile ajuta la imbunatatirea capacitatii acesteia de a pompa sange. Inima ta bate in medie, de 100000 de ori pe zi pompand aproximativ 2 litri de sange in corpul tau. Pe masura ce bataile inimii sunt mai rapide in timpul unor exercitii cardio, inima ta trebuie sa pompeze sange mai rapid.

Trei beneficii incredibile ale exercitiilor cardio
Beneficiul numarul 1: Frecventa cardiaca de repaus mai mica

Inima ta trebuie sa munceasca mai mult in timpul exercitiilor fizice si sa pompeze sange in corp intr-un ritm mai rapid, astfel incat inima ta devine mai eficienta in a pompa sange. Acest lucru poate face ca activitatile tale zilnice sa para mai usoare in timp. Inima ta va trebui sa munceasca mai putin pentru a sustine activitatile zilnice. De obicei poti vedea aceste schimbari printr-o frecventa cardiaca de repaus mai redusa.

Beneficiul numarul 2: Pierderea in greutate
Cand cresti nivelul de activitate prin exercitii cardio, corpul tau arde mai multe calorii cu scopul de a satisface aceasta nevoie crescuta de energie. Grasimea stocata este principalul combustibil pentru exercitiile cardio prelungite. Acest consum de energie crescut, combinat cu un aport caloric redus, poate duce la pierderi semnificative in greutate.

Beneficiul numrul 3: Mai putin stres
Exercitiile cardio promoveaza productia de neuro-transmitatori care te fac sa te simti bine, denumiti endorfine. O simpla plimbare sau sedinta de tenis poate duce la eliberarea acestor endorfine care iti dau starea de bine.

Exercitiile cardio sunt un fel de meditatie in miscare. De cele mai multe ori iti dai seama ca pe masura ce te misti uiti de grijile adunate in timpul zile si te concentrezi in special pe miscarile corpului. Exista atat de multe motive pentru care ar trebui sa adaugi exercitii cardio la rutina ta curenta, cel mai important fiind faptul ca aceste exercitii iti pastreaza inima sanatoasa!

 

Adauga un comentariu pentru Sanatatea inimii: 3 motive pentru care ar trebui sa iubesti exercitiile cardio 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Forma buna

 Sanatatea inimii: 3 motive pentru care ar trebui sa iubesti exercitiile cardio
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .