Societatea a contaminat cuvantul „GRASIMI”: Nu vrei sa fii gras, nu vrei sa mananci grasimi. TREBUIE SA EVITI GRASIMILE CU ORICE PRET! Dar nu toate grasimile sunt rele! Mai jos ai cateva sfaturi care te vor ajuta sa eviti grasimile saturate si sa faci alegeri mai bune cand vine vorba de grasimi.
Mananca grasimi bune si evita grasimile rele:
1. Cu cat mai multa parte alba vezi pe carnea cruda, cu atat mai multe grasimi saturate contine. Limiteaza consumul acestor alimente.
2. Daca un aliment contine grasimi trans, evita-l cu totul. (Grasimile trans sunt alcatuite din acizi grasi nesaturati ale caror molecule contin legaturi duble de tip trans: cartofi prajiti, snitele, gogosi, fast-food, margarina, dulciurile, semipreparate).
3. Daca gatesti carne de pasare, curata pielea de pe carne. Elimin-o inainte de gatit, pentru a evita sa consumi grasimi saturate.
4. Mananca somon pentru a obtine o doza sanatoasa de acizi grasi omega-3 sanatosi.
5. Mananca nuci, seminte si unt de arahide.
6. Consuma produse lactate degresate pentru a reduce cantitatea de grasimi saturate nedorite sau inlocuieste laptele de vaca cu cel de orez sau migdale.
7. Cand pregatesti alimentele, foloseste ulei natural. Uleiul de masline si uleiul de rapita sunt surse mari de grasimi monosaturate.
8. Desi contine grasimi saturate, untul natural contine si foarte multe vitamine, fiind o alternativa mai sanatoasa chiar si decat margarina cu un continut scazut de calorii. Corpul tau are nevoie de grasimi saturate, dar intr-o cantitate mica. Daca vei folosi unt, foloseste cat mai putin.
Etichete: grasimi