CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Sfaturi pentru slabire

Ghidul tau esential pentru a calcula caloriile pe care le consumi si cele pe care le arzi

 

1Calcularea caloriilor cu exactitate este mult mai usor de zis decat de facut. Iata opt sfaturi care te vor ajuta sa calculezi mai bine numarul de calorii – acelea pe care le mancanci si cele pe care le arzi.

S-a observat de mai multe ori faptul ca majoritatea persoanelor consuma mult mai multe calorii decat cred si ca atunci cand fac exercitii fizice, nu ard la fel de multe calorii cat le-ar placea. Da, exista, probabil, un pic de auto-inselaciune si iluzii, dar a invata cum sa numeri corect caloriile consumate si cele arse poate fi o adevarata provocare. Daca faci pentru ca nu cunosti erori in numararea caloriilor, poti deveni cu adevarat frustrata. Esti sigura ca faci totul bine, dar greutatea spune altfel si esti tentata sa renunti la dieta cu totul.

E de inteles. La urma urmei, atunci cand esti sigura ca tu calculezi toate caloriile in mod corect, dar nu se intampla nimic, este usor sa te convingi ca singura cale prin care poti pierde in greutate este sa te infometezi, sa faci exercitii fizice multe ore pe zi sau ambele. S-ar putea sa incepi chiar sa crezi ca tu chiar nu poti pierde in greutate deloc.

Calorii consumate si calorii arse – Sfaturi pentru a calcula mai precis numarul de calorii

Numararea caloriilor necesita practica

Dar, inainte de a te dezamagi, calcularea caloriilor precis necesita o multime de practici si intelegerea lucrurilor care pot merge prost. (Daca te face sa te simti mai bine, chiar si dieteticienii au probleme cu estimarea calorii uneori). Dar sunt unele lucruri pe care le poti face si te vor ajuta pentru a face numaratoarea caloriilor mai precisa si sa simti ca poti controla situatia.

Calorii consumate – Sfaturi pentru a numara caloriilor pe care le consumi cu mai multa precizie

Trebuie sa stii cand sa cantaresti si cand sa masori

Daca nu esti familiarizata cu marimea portiilor, trebuie sa subliniez cat de important este sa cantaresti si masori alimentele. Pentru a fi cat mai exacte posibil trebuie sa stii cand sa cantaresti si cand sa masori. Lichidele pot fi turnate in cesti (cana sau linguri de masurare) si masurate in acest fel, iar alimente solide ar trebui – in mod ideal – sa fie cantarite in loc sa fie masurate pentru ca erorile sa fie mai mici. Sa presupunem ca masurati o ceasca de paste fierte. S-ar putea sa nu te fi gandit la asta, dar o ceasca cu paste mici (cum ar fi scoici mici), va avea mai multe calorii decat un pahar cu paste mari (cum ar fi tuburi mari). De ce? Deoarece scoicile sunt mai ingramadite si, prin urmare, cupa cu scoici va cantari mai mult si asa consumi mai multe calorii.

Masoara cu precizie si scrie apoi

Chiar daca tu crezi ca stii marimea portiilor destul de bine, te-as incuraja sa cantaresti si sa masori cat de mult poti. Chiar daca mananci un piept de pui la gratar in fiecare zi, te sfatuiesc mai degraba sa-l cantaresti astfel incat sa poti calcula mai bine numarul de calorii decat doar sa remarci faptul ca ai mancat un piept de pui la gratar. Nu toate bucatile au aceeasi dimensiune.

Calculeaza tot ceea ce mananci

Una dintre cele mai mari greseli pe care o fac oamenii este ca ei scriu doar cele mai mari elemente pe care le mananca si omit celelalte lucuri. Cu exceptia apei plate sau ceaiului scrie tot ceea ce consumi indiferent cat de mic este (frisca din cafea, margarina sau untul de pe sandwich, dressingul din salata, sosurile pentru peste, gustarile pe care le consumi in timp ce gatesti si cartofii prajiti pe care ii iei de pe farfurie prietenului tau). Aceasta poate parea banal, dar chiar si lucruri cum ar fi bomboane mentolate si anumiti indulcitorii pot adauga calorii daca ii consumi.

Tine un jurnal pentru fiecare zi

Daca inregistrezi caloriile, fa acest lucru in fiecare zi. Prea multi oameni abandoneaza jurnalele lor alimentare la sfarsit de saptamana, timp in care pot face o multime de erori. Urmareste ceea ce mananci pe parcursul zilei (in mod ideal, chiar inainte de a manca). Daca te astepti sa scrii totul la sfarsitul zilei, este putin probabil sa iti amintesti fiecare lucru mic pe care l-ai mancat. Fie ca este vorba de un pix si un jurnal, un tracker online sau o aplicatie pentru telefonul tau, gaseste un sistem care este usor si convenabil pentru tine sa-l utilizezi in fiecare zi.

Tine calculul caloriilor mancarurilor pe care le faci acasa

S-ar putea sa ai cateva retete pe care le prepari frecvent acasa. In acest caz, este foarte important sa-ti faci timp sa calculezi coloriile din intreaga reteta si apoi sa stabilesti caloriile pentru fiecare portie.

Calorii arse – Sfaturi de numarare a caloriilor arse cu mai multa precizie

Calculeaza caloriile arse in functie de greutatea ta corporala

Numarul de calorii arse in timpul unui anumit exercitiu variaza de la o persoana la alta, din cauza diferentelor de greutate corporala. Cu cat o persoana are mai multe kilograme, mai multa energie (calorii), este necesar un efort mai mare, si, prin urmare, mai multe calorii arse pe minut de exercitiu. Daca utilizezi o diagrama sau instrument online pentru a determina cat de multe calorii arzi prin exercitiu, asigura-te ca greutatea este un factor luat in ecuatie. O persoana de 50 kg, care joaca badminton pentru o ora va arde aproximativ 525 de calorii, iar cineva care are o greutate de 80 kg, va arde mai mult de 850 de calorii in acelasi timp. Echipamentele de fitness de la sala de sport ar putea oferi o estimare de calorii arse, dar daca nu poti sa-ti introduci greutatea in meniul aparatuului, nu vei obtine o cifra corecta. Fara aceasta optiune, echipamente de fitness utilizeaza de obicei o greutate standard a organismului de aproximativ 68 kg pentru a estima caloriile arse. Daca ai o greutate mai mica decat aceasta, vei arde mai putine calorii.

Efectueaza corect exercitiile pentru a calcula mai exact caloriile arse

Din nou, in cazul in care echipamentul fitness iti ofera o estimare a numarului de calorii arse in timpul exercitiului, se presupune ca faci exercitiul corect. Dar, daca tu stai cu mainile pe bara in timp ce esti pe banda de alergat, vei arde mai putine calorii decat ai fi ars daca ai fi facut exercitiul corect.

Fii corect cu privire la durata exercitiului

Sa presupunem ca ai gasit un calculator online care iti permite sa te uiti la exercitiile pe care le faci si, de asemenea, iti permite sa iti introduci greutatea si numarul de minute din timpul exercitiului. Pana in prezent, este in regula. Dar tine cont de faptul ca ar trebui sa calculezi numai minutele din timpul activitatii. Daca inoti, de exemplu, si te opresti la cateva ture pentru a lua o gura de aer, un minut sau doua, chiar daca ai facut ture timp de o ora, ai facut intr-adevar ture non-stop, in acelasi ritm, timp de 60 minute exact? Daca nu, nu ai ars la fel de multe calorii cat ai crezut. In mod similar, sa fii sceptica la anunturi pentru programe de antrenament care pretind ca ard sute de calorii pe sesiune. In multe cazuri, antrenamentele sunt extrem de grele si vei arde sute de calorii daca depui 100% efort pentru intregul antrenament, fara modificarea ritmului si fara pauze, ceva ce putini oameni pot face de fapt.

 

Adauga un comentariu pentru Ghidul tau esential pentru a calcula caloriile pe care le consumi si cele pe care le arzi 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Sfaturi pentru slabire

 Ghidul tau esential pentru a calcula caloriile pe care le consumi si cele pe care le arzi
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .