CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Sport

5 Cai de a motiva un copil inactiv

 

copil-activCrezi ca activitatea fizica este numai pentru adulti? Sau pastrarea unei greutati normale nu este atat de importanta cand vine vorba de un copil? Daca ai raspuns „Da”, nu esti singurul. De foarte multe ori auzim in jurul nostru „Este un copil mai mare” , „O sa se inalte si nu va mai fi supraponderal” sau ” Poate manca tot ce-si doreste – este slaba”.

Poate ca acum cativa ani cand tehnologia nu era atat de prezenta in fiecare locuinta iar fastfood-urile nu erau atat de raspandite, declaratiile de mai sus contineau si putin adevar dar in ziua de azi trebuie sa cream in mod constient un stil de viata activ si sanatos pentru copiii nostri, inca de la o varsta frageda.

Creand obiceiuri sanatoase unui copil il ajuti sa se mentina sanatos ca si adult

Aspectul exterior nu este intotdeauna un indicator a ceea ce se intampla in interiorul corpului. Poti fi slab dar cu un foarte ridicat procent de grasime corporala . Chiar daca greutatea nu este o problema pentru copilul tau, tot nu ar trebui sa ii permiti sa manance foarte mult fast-food si sa stea toata ziua pe canapea. Este important sa intelegi ca toti avem nevoie de activitate fizica regulata, indiferent de forma corpului sau varsta. Efortul fizic ar trebui sa faca parte din rutina fiecarei zile, nu din cauza impactului pe care il are exercitiul in sine asupra muschilor si asupra formei corpului ci datorita impactului asupra inimii, care este foarte important.

Un nivel crescut de activitate fizica la copii duce la scaderea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare mai tarziu. Cred ca acesta ar trebui sa fie principalul motiv pentru care intreaga familie ar trebui sa se ridice de pe canapea si sa inceapa sa se miste. Daca ai nevoia de motive in plus, mai jos vei gasi inca cinci motive pentru care activitatea fizica este buna pentru tine si pentru copiii tai.

Activitatea fizica te ajuta:

1. Sa reduci presiunea sangelui;

2. Sa controlezi greutatea corpului;

3. Sa reduci riscul de a face diabet de tip 2;

4. Sa iti imbunatatesti starea psihica;

5. Sa iti recapeti increderea in tine .

Beneficiile asupra sanatatii asociate cu activitatea fizica sunt de cele mai multe ori cele care ii motiveaza pe adulti sa inceapa sa se miste. Copilului sau adolescentul tau probabil nici nu ii pasa de sanatatea lui pe termen lung. Ar manca chipsuri si ar juca jocuri video toata ziua fara sa se ridice de pe canapea. Mai jos ai o lista de cai care te pot ajuta sa motivezi un copil inactiv sa inceapa sa faca miscare.

Gaseste o activitate care ii place

Incearca sa gasesti un sport care ii place si elimina-le pe cele pe care nu le practica cu placere, astfel ii vei dezvolta obiceiuri sanatoase pe termen lung. Spune doar „M-am gandit sa mergem cu totii sa incercam sportul „X” doar pentru a ne distra impreuna”, asigura-te ca este o activitate care implica miscare si observa daca ii place.

Foloseste tehnologia in avantajul tau

Un simplu pedometru poate fi distractiv pentru o familie pentru ca creaza conversatii si interactiuni. Este perfect pentru adolescenti (copiilor le place sa fie competitivi) dar functioneaza la fel de bine la adulti ca si la tineri.

Ofera recompense reale

Fii creativ creand un sistem de recompense prin care recunosti alegerile sanatoase in fiecare zi. Alege un cadou sau ceva ce ti-ar motiva copilul sa isi pastreze obiceiurile sanatoase pe termen lung.

Condu prin exemplu

Fii un bun exemplu si fii activ impreuna cu familia ta. Copiilor le place sa isi imite parintii asa ca este important sa faci din sanatatea ta o prioritate.

Nu folosi exercitiul fizic ca pedeapsa

Fa din activitatea fizica o experienta pozitiva pentru toata lumea. Folosind sportul ca forma de pedeapsa sau obligandu-ti copilul sa iasa din casa cand e foarte frig pentru a fi activ, poate crea o asociere negativa ce va dura pe termen foarte lung. Corpul unui copil se transforma continuu si este datoria noastra de a gasi cai de a-i motiva si inspira sa fie sanatosi si activi.

A construi incredere in sine poate dura, necesita rabdare si multa munca asa ca incurajeaza-ti copilul si nu-l forta sa faca multe schimbari intr-un timp foarte scurt. Dieta si stilul de viata pot fi solicintate pentru un adult, pentru un copil este destul de stresant si este important sa faca schimbari simple si mici care pe termen lung au efecte permanente.

Arata-ti dragostea pentru familie avand grija de inimile lor! Promoveaza un stil de viata activ si sanatos cu ajutorul produselor Herbalife!

 

Etichete:

Adauga un comentariu pentru 5 Cai de a motiva un copil inactiv 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Sport

 5 Cai de a motiva un copil inactiv
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .