CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Forma buna

Fibre dietetice, Rolul Fibrelor in Organism

 

fibre-solubile

Fibrele dietetice sunt o categorie de carbohidrati, care provin din alimente de origine vegeatala, fructe, legume, cereale integrale. Nu pot fi atacati si digerati de enzime si tubul digestiv.

Ce sunt fibrele si care este necesarul

Fibrele reprezinta un tip de carbohidrati (nedigerabili) care joaca un rol cheie intr-o digestie normala.

Fibrele sunt componenta structurala a alimentelor din plante, asa ca se gasesc in legume, fructe intregi, fasole si cereale ( ca porumbul sau orezul brun). Carnea, pestele sau puiul nu contin deloc fibre. Daca in momentul de fata nu consumi suficiente fibre, ar trebui sa cresti cantitatea treptat, pe perioada a cateva saptamani. Fibrele alimentare sunt ca un laxativ usor, crescand intensitatea si frecventa scaunelor, si reducand timpul necesar tranzitului intestinal. Pentru a avea un tranzit normal se recomanda ca adulti sa consume minim 25g de fibre zilnic.

Obtine rezultate cu ajutorul fibrelor

Fibrele sunt importante pentru dieta, insa majoritatea oamenilor nu consuma atat de multe pe cat ar trebui. Pe langa necesitatea consumului de fibre, este recomandat sa ai si un consum diversificat, adica sa mananci suficiente tipuri de fibre. Asta deoarece nu toate functioneaza la fel – tipurile diferite de fibre actioneaza diferit asupra corpului. Asa cum obiectivul tau ar trebui sa fie acela de a consuma o gama larga de alimente, pentru a obtine o gama variata de nutrienti, o alimentatie variata iti asigura o cantitate suficienta de diferite fibre.

Un rol esential si minunat pe care il poate juca fibra in starea noastra de sanatate este preintampinarea cancerului de intestin rect. Fibrele maresc volumul scaunului si grabesc tranzitul intestinal, astfel agentii cancerigeni patrunsi in organismul nostru cu alimentele se dilueaza si trec prin intestin mult mai repede. Conform acestei teorii, agentii toxici ai cancerului i-au contact mai putin cu peretii intestinali, afectandu-i mai putin.

Sunt doua tipuri de fibre alimentare, care se deosebesc prin proprietati fizice si prin modul de actiune asupra organismului: insolibile si solubile.

Fibre “insolubile” (nefermentabile) si fibrele “solubile” (fermentabile)

1. Asa-numitele fibre “insolubile” (nefermentabile)  sunt destul de dure, rigide si nu se dizolva in apa. Cand ne gandim de obicei la fibre, avem in vedere fibrele insolubile, cum ar fi invelisul grauntelor de cereale (taratele). Ele se imbiba cu o cantitate de apa ce depaseste de cateva ori propria lor greutate, dar nu se dizolva in ea. Fibrele nefermentabile sustin de asemenea sanatatea sistemului digestiv, dar in schimb, ele absorb apa in tractul inferior, si astfel scaunul devine mai apos si mai voluminos. Aceste tipuri de fibre se gasesc in legume, tarate de grau, tarate de porumb, tarate de orez si multe alte cereale integrale.

2. Fibrele “solubile” (fermentabile) sunt mai marunte, mai putin voluminoase decat cele “insolubile”. Fibrele “solubile” se dizolva in apa formand o substanta gelatinoasa, care contine nu numai apa, dar de asemenea poate sa elimine din organism multe substante nedorite si uneori toxice. Fibrele solubile se gasesc in fructe si legume moi. Spre exemplu, merele contin pectina. Se mai gasesc in portocale, morcovi, cartofi, ovaz, orz si fasole. Unele fibre fermentabile se pot dizolva in apa, iar cele vascoase se pot ingrosa. Atunci cand aceste fibre ajung in contact cu lichidul din stomac, ele se umfla si se ingroasa, si tocmai aceea iti confera o senzatie de satietate mai mult timp. Unele fibre fermentabile incetinesc absorbtia de glucoza (zahar) din fluxul sangvin, contribuind la mentinerea unui nivel echilibrat al glicemiei pe parcursul zilei.

Planifica mesele si consumul de fibre

Nu uita de alimente bogate in fibre atunci cand mergi la cumparaturi. Mentinerea echilibrului in ceea ce mananci este cheia succesului pentru o masa sanatoasa. Planifica in fiecare seara ce anume vei manca a doua zi si unde vei manca. Este important sa te asiguri ca ai consumat suficiente fibre vegetale solubile si fibre vegetale insolubile. Tabletele cu fibre au un continut prea mic de fibre pentru a te ajuta sa iti completezi necesarul zilnic, fie ar trebui sa inghiti peste 10 tablete pe zi, fie opteaza pentru suplimente cu fibre in forma de pulberi pentru a le adauga in mancare atunci cand gatesti, pentru a le adauga in shakeu-ri sau pentru a le amesteca cu apa plata si a le bea cand iti este foame daca tii o dieta de slabire.

Care este necesarul de fibre alimentare?

Necesarul de fibre alimentare este de minim 25 grame pe zi conform EFSA, aviz stiintific privind valorile de referinta dietetice pentru carbohidrati si fibre alimentare. EFSA Journal, 2010. 8 (3): 1462. Pentru a completa necesarul de fibre in organism, alege suplimente alimentare din gama de produse Herbalife Nutrition.

Bautura cu Fibre din Mar si Ovaz 

Produsul Herbalife Fibre din Mar si Ovaz este o modalitate delicioasa de a-ti creste consumul zilnic de fibre si de a susutine o digestie sanatoasa.

5g de fibre per portie

Continut caloric redus – 18 kcal per portie

6 surse de fibre

Contine atat fibre solubile, cat si insolubile

Formula fara zahar sau indulcitori artificiali

Aceasta pudra fina se poate savura cu apa sau amestecata cu shake-ul tau preferat Formula 1 Herbalife

Beta Heart cu Beta-Glucan 

Produsul Herbalife Beta Heart, este o pudra nutritiva cu aroma de vanilie care contine ingredientul cheie OatWell TM beta-glucan din ovaz. S-a demonstrat ca beta-glucanul din ovaz actioneaza asupra scaderii colesterolului din sange. Colesterolul cu valoare ridicata este un factor de risc in dezvoltarea hipertensiunii arteriale si a bolilor de inima. Beta-glucanii contribuie la mentinerea colesterolului in limite normale contribuind la sanatatea inimii si a sistemului cardiovascular.

Adauga 2 masuri in apa, bautura sau shake-ul tau preferat

Fara zaharuri

Fara indulcitori artificiali

Bogat in fibre ( 3g per masura )

25 kcal per masura

Tri Blend Select Herbalife 

Produsul Herbalife Tri Blend Select, este un shake proteic de calitate, care nu face nici un compromis. Contine ingrediente naturale atent selectionate, care iti ofera o nutritie optima si arome delicioase. Tri Blend select, contine un amestec de ingrediete de calitate superioara din mazare, quinoa si seminte de in, pentru a furniza o sursa de proteine complete, alaturi de o serie de alte ingrediente naturale si organice care furnizeaza fibre, vitamina C si minerale cheie.

Amestec vegan de proteine din mazare, quionoa si seminte organice de in.

Bogat in proteine si fibre, contine vitamina C care contribuie la reducerea oboselii si extenuarii, la functionarea normala a sistemului imunitar si a metabolismului energetic normal.

Ingrediente vegane din surse naturale, esentiale pentru nevoile tale nutritionale.

Continut scazut de zahar dar cu aroma bogata si delicioasa.

PRO 20 Select  

Produsul Herbalife PRO 20 Select, este un shake delicios bogat in proteine vegetale care se prepara in apa. Are continut scazut de zahar si furnizeaza nutrienti esentiali necesari corpului tau.

Fiecare portie contine 20g proteine

6g fibre si furnizeaza o treime din doza zilnica recomandata de 24 vitamine si minerale

Nu contine indulcitori, nu contine gluten si lactate

Poate fi folosit si de persoanele vegetariene

Pentru a intelege rolul fibrelor in mentinerea sanatatii sa analizam proprietatile lor fizice. Toate fibrele, mai ales cele “insolubile”, sporesc considerabil volumul scaunului si viteza cu care acesta trece prin intestinul rect datorita proprietatii de a retine apa. Fibrele ajuta la slabit pentru ca inlatura grasimile din intestine. Suplimentarea ratiei cu fibre este un remediu garantat pentru tratamentul multor tipuri de constipatii. Fibrele favorizeaza functionarea sanatoasa a intestinelor preintampinand aparitia diverticulitis, herniilor mici in peretii intestinelor ce se pot infecta, spasmului intestinal si a hemoroizilor.

O descoperire importanta referitoare la efectele benefice ale fibrelor – efectul de scadere a colesterolemiei, ce reduce numarul de accese cardiace. Acest efect se datoreaza fibrelor solubile. Fibrele solubile formeaza un gel, care fixeaza substantele asemanatoare colesterolului si printr-o serie de reactii biochimice foarte complicate duc la scaderea cantitatii de colesterol in organism. O alta actiune benefica a fibrelor asupra starii de sanatate, inclusiv asupra diabetului este folosirea lor in diete pentru scaderea greutatii corpului. Fibrele ajuta la slabire. Ia tablete cu fibre cand mananci o masa copioasa si grasimile din alimente se vor asimila mai greu. Fibra creeaza senzatia de satietate, sporind volumul hranei fara a suplimenta calorii pentru ca nu se digera in organism.

Fibrele constituie cel mai important factor dietetic in cura de slabire, care ajuta la mentinerea unei functii gastrointestinale normale. In cazul in care consumi prea putine fibre, creste-le aportul in dieta treptat si bea o cantitate suficienta de apa.

Produsele Herbalife te ajuta sa asiguri echilibru in ceea ce mananci.

 

Etichete: , , ,

Adauga un comentariu pentru Fibre dietetice, Rolul Fibrelor in Organism 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Forma buna

 Fibre dietetice, Rolul Fibrelor in Organism
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .