CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Stil de viata

Cupluri: Unul vrea sa tina dieta, celalalt nu. Ce e de facut?

 

Cupluri Unul vrea sa tina dieta, celalalt nu. Ce e de facut?Ce se intampla cand o persoana din cuplu trebuie sa tina dieta iar cealalta nu? Ar putea cuplurile se se sprijine pe parcursul unei schimbari a stilului de viata?  Cum se pot descurca cuplurile cand o persoana trebuie sa slabeasca si cealalta nu?

Sa spunem ca tu esti persoana care trebuie sa fie atenta la calorii. Esti determinata, ti-ai facut chiar si un plan – si ai nevoie ca partenerul tau sa-ti fie alaturi. In loc sa faci asta, ar fi mai de ajutor daca ai intelege modul in care partenerul tau va fi afectat si cum sa ceri sprijin in mod rezonabil.

Ceea ce faci il afecteaza pe partenerul tau

Decizia de a tine dieta are impact atat asupra celui care vrea sa slabeasca cat si asupra celuilalt. Cand il anunti ca urmeaza sa intri la dieta, partenerul tau ar putea gandi “Eu nu vreau asta!”. Multe lucruri pe care le faceti impreuna implica alimente – asa ca partenerul tau in mod sigur se va intreba la ce va fi nevoit sa renunte. La pranzurile din oras? La viata sociala? In cele din urma, nu doar viata ta se schimba – se schimba si a lui.

7 sfaturi pentru a primi sprijinul de care ai nevoie de la partenerul tau:

1.Nu te gandi ca tii dieta
Cand spui ca urmeaza sa tii dieta sugerezi ca este ceva ce urmeaza sa faci pe moment si ca te vei opri dupa o perioada. In schimb, concentreaza-te pe a lua decizii mai bune cand vine vorba de alimente. A avea o dieta mult prea drastica nu este o idee prea buna pentru ca nu vei fi capabila sa o urmezi iar partenerul tau nu va dori sa iti fie alaturi. Pe cealalta parte, o dieta sanatoasa este buna pentru toata lumea.

2.Invata cum sa ii ceri sprijinul
Sa ii ceri partenerului tau sa te sprijine nu este acelasi lucru cu a-i cere sa tina si el dieta cu tine. Vrei ca partenerul tau sa iti respecte efortul si sa fie dispus sa faca tot ce ii sta in putere pentru a te ajuta. De multe ori se intampla ca partenerul tau sa vrea sa iti fie de ajutor dar sa nu stie ce are de facut, asa ca fii clara. Planifici sa mergi la sala pentru a face sport de cateva ori pe saptamana? Atunci cere-i ajutorul la prepararea meselor sau la ingrijirea copilului. Daca partenerul tau continua sa pastreze bunatati in casa, roaga-l sa le ascunda si nu sa iti ofere “doar o bucatica”.

3.Stabiliti lucrurile din timp
Nu vrei sa anunti deodata ca “lucrurile se vor schimba”. Daca veti vorbi din timp, va fi mai usor pentru amandoi sa acceptati schimbarile. Poate ca iesirile la masa in oras sunt problematice pentru tine – dar solutia nu este sa ii spui partenerului tau ca nu veti mai pune piciorul intr-un restaurant impreuna. Poti selecta care restaurante sunt mai bune pentru tine sau iti poti intreba partenerul daca e dispus sa isi imparta portia cu tine.

4.Nu ii cere sa te supravegheze sau sa te certe daca trisezi
Ceea ce mananci este responsabilitatea ta si nu este corect sa arunci povara asta asupra celuilalt. Iar daca trisezi, este posibil sa il gasesti vinovat pe partenerul tau asa ca fa tot posibilul sa eviti situatia.

5.Fii rezonabila in cererile tale
Respecta stilul de viata al partenerului tau si gandeste-te la cum va fi afectat cand ii vei cere ceva. Iti poti face planuri sa mergi cu partenerul tau la sala seara, dar este posibil ca acest plan sa nu devina realitate daca lui ii place sa alerge pe afara, dimineata.

6.Nu te enerva si nu deveni frustrata pe partenerul tau
…doar pentru ca el este norocos ca poate manca ce vrea fara sa se ingrase. A te simti prost nu este productiv, de asemenea.

7.Nu te mai concentra pe mancare
Nu ai nevoie de o masa bogata in calorii pentru a te bucura de o noapte in oras. Concentreaza-te asupra faptului cat de mult iti place sa fii in preajma partenerului tau. Persoana cu care esti este mai mult decat un amic cu care mananci – si aveti mai multe lucruri de impartit in afara de o pizza mare.

 

Adauga un comentariu pentru Cupluri: Unul vrea sa tina dieta, celalalt nu. Ce e de facut? 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Stil de viata

 Cupluri: Unul vrea sa tina dieta, celalalt nu. Ce e de facut?
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .