CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Stil de viata

Cum sa imbatranim sanatos

 

Cum sa imbatranim sanatos

Multora dintre noi ne place sa credem ca suntem mai tineri decat in realitate. Este ceva ce observam in timp ce rasfoim albumele cu pozele familiei si realizam cu cat mai in varsta pareau sa arate parintii sau bunicii nostri in jurul varstei de 50 de ani fata de cum arata multi dintre cei cu aceeasi varsta acum.

Chiar si asa, corpurile noastre isi incep lentul declin inca din jurul varstei de 30 de ani – moment in care niciun sistem nu ramane neatins. Progresele medicinei si ale stiintei au demonstrant ca traim mult mai sanatos decat au facut-o parintii nostri asa ca este de asteptat sa fim capabili sa muncim si sa traim mai mult decat au facut-o ei, deasemenea.

Stiinta studiaza efectele imbatranirii asupra tuturor fronturilor. O atentie deosebita este acordata importantei mentinerii masei musculare pentru a ne mentine sanatosi, plini de viata si independenti pe masura ce imbatranim. A avea o musculatura adecvata inseamna ca, pe masura ce imbatranim, sa ne pastram sanatosi si mobili pentru a ne fi mai usor sa ne pastram echilibrul care previne cazaturile. Si cum tesutul muscular arde calorii, mentinandu-l, ne va ajuta sa fim in forma deasemenea.

Daca nu avem grija de muschii nostri, vom fi din ce in ce mai slabiti si vom pierde rezistenta – pe masura ce muschii devin mai slabiti, vom avea tendinta de a face exercitii fizice din ce in ce mai putin. Daca pierde tesut muscular, corpul incepe sa arda mai putine calorii si, asociat cu activitate fizica redusa – va incepe sa depuna grasimi.

Oamenii de stiinta nu sunt siguri cu exactitate de ce pierdem masa musculara pe masura ce imbatranim. In jurul varstei de 30 de ani, pe la inceputul varstei de 40 de ani, incepem sa pierdem aproximativ un kilogram de masa musculara in fiecare an.

Genetica, activitatea fizica si dieta, toate joaca un rol foarte important – din moment ce nu putem schimba mesajul nostru genetic, este clar ca exercitiile fizice de rezistenta si dieta adecvata bogata in proteine ne poate ajuta sa incetinim procesul de pierdere al masei musculare.

Antrenamentul cu greutati este metoda cea mai buna daca vrei sa iti pastrezi sau sa iti definesti musculatura. Nu numai ca poate ajuta la cresterea masei musculare si a rezistentei ( chiar si la persoane de 60 – 70 ani) dar ajuta si la cresterea puterii musculare, deasemenea.

Puterea este forta si viteza de deplasare de care avem nevoie pentru a indeplini sarcini de zi cu zi – cum ar fi coboratul dintr-o masina sau ridicatul de pe scaun. Avem nevoie de ambele – rezistenta ne poate ajuta sa deschidem mai usor un capac de borcan iar puterea ne poate ajuta in cazul in care suntem pe punctul de a cadea pe scari sau de a aluneca. Exercitiile de rezistenta ajuta si la mentinerea mesei osoase. Exercitiile fizice de doua ori pe saptamana care antreneaza toate grupele de muschi ar trebui sa fie suficiente.

Pentru a mentine sau pentru a mari masa musculara trebuie sa mancam proteinele adecvate – oamenii in varsta au nevoie de cantitati mai mari de proteine in dieta decat adultii tineri, pentru fabricarea tesutului muscular. Persoanele in varsta trebuie sa-si distribuie aportul de proteine uniform pe tot parcursul unei zile. Este nevoie de cel putin 20 de grame de proteine la o masa, pentru a stimula sinteza proteinelor la persoanele adulte in varsta, asa ca cercetatorii sugereaza ca acestia ar trebui sa consume 20-30 de grame de proteine la fiecare masa principala a zilei – proteine ce pot fi obtinute din jumatate de piept de pui, un fileu de peste sau o ceasca de branza de vaca, degresata.

A manca bine, a te pastra activ, te ajuta sa imbunatatesti definitia imbatranirii – ii numim astazi pe cei intre 65 si 74 de ani “ batrani tineri” si, pana nu implinim 85 de ani suntem in continuare “ la varsta a doua “. Am redefinit procesul de imbatranire, deasemenea – ne place sa spunem ca “50 este noul 40”

 

Etichete: ,

Adauga un comentariu pentru Cum sa imbatranim sanatos 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Stil de viata

 Cum sa imbatranim sanatos
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .