CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Sfaturi pentru slabire

Cat dureaza sa slabesti?

 
Cat dureaza sa slabesti?De fiecare data cand discutam cu un client nou despre un program de slabire primul lucru pe care, in mod normal vrea sa il stie, este cat ar fi trebuit sa cantareasca. Raspunsul este, in mod normal, mai putin direct iar aceasta intrebare este urmata inevitabil de una similara: “cat va dura?”. Raspunsul este in continuare acelasi – “depinde “.

Realizam ca nu este un raspuns satisfacator dar ritmul in care o persoana poate slabi depinde de foarte multe lucruri. Este ca o excursie. Te poti uita la harta, poti stabili cati kilometri ai de parcurs, iti poti da seama care va fi viteza de deplasare si apoi poti estima cat va dura sa ajungi acolo. Lucrul acesta functioneaza uneori. Dar te poti intalni cu un blocaj in trafic sau un ocol. Sau poate conduci printr-un oras prin care nu ai mai fost si te decizi sa te opresti putin.

Aproximativ la fel este si in cazul in care vrei sa slabesti, chiar daca matematica este destul de simpla. Putem estima cate calorii arzi cand te odihnesti ( rata metabolismului ) apoi ne putem axa pe extracaloriile pentru nivelul tau actual de activitate. Daca doresti sa slabesti un kilogram intr-o saptamana trebuie sa renunti la aproximativ 500 de calorii din dieta ta, in fiecare zi. Fie consumi cu 500 de calorii mai putin in fiecare zi, fie arzi acele calorii prin exercitii fizice, sau, indicat ar fi sa gasesti o combinatie intre cele doua.

Problema este ca exista prea multe lucruri care afecteaza rezultatul final. Unul dintre ele ar fi faptul ca estimarile a cate calorii arzi in fiecare zi, sunt doar atat: estimari. Sa tii evidenta a cate calorii consumi, este o estimare, deasemenea – majoritatea studiilor au ratat ca oamenii au tendinta de a subestima caloriile cu cel putin 20%.

Cum ramane cu caloriile pe care tu crezi ca le arzi? O diagrama a exercitiilor fizice ti-ar zice ca intr-o ora de inot arzi 500 de calorii – dar inoti 60 de minute continuu? Chiar inoti?

Asadar, este ca in excursie, poti presupune cat va dura sa iti atingi obiectivele. Dar trebuie sa accepti faptul ca este doar o presupunere. Daca reduci caloriile in mod constant cu 500 de calorii/zi, atunci da, ar trebui sa slabesti aproximativ jumatate de kilogram pe saptamana. Dar, la fel ca atunci cand iti conduci masina, nu poti mentine viteza la un ritm constant sau sa arzi combustibilul intr-un ritm perfect consistent. La fel ca blocajele din trafic sau ocolurile, anumite lucruri pot interveni pentru a incetini procesul de slabire sau pentru a-l stopa. In cele din urma te poti intoarce pe drumul cel bun pentru a merge mai departe.

Daca te intrebi “cat va dura?”, te incurajez sa te concentrezi pentru inceput asupra schimbarilor pozitive pe care le faci pe parcurs deoarece, pe termen lung, daca iti imbunatatesti dieta si devii mai activ, surplusul de greutate va disparea de la sine. La fel ca intr-o excursie, cateodata trebuie sa te concentrezi asupra excursiei, mai putin pe destinatie.

 

Etichete:

Adauga un comentariu pentru Cat dureaza sa slabesti? 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Sfaturi pentru slabire

 Cat dureaza sa slabesti?
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .