CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Caloriile „goale” – Gandeste inainte sa bei

 

Calorii goaleDaca ai intreba oamenii cum isi pot micsora numarul de calorii consumate, probabil ti-ar spune ca ar inceta consumul de bauturi carbogazoase din comert. Si acesta ar fi un inceput grozav. Sucurile acidulate, bineinteles, sunt pline de zahar si daca cineva ar renunta la obiceiul de a le consuma zilnic, ar slabi cam 7 kg intr-un an.

Dar bauturile carbogazoase sunt doar o parte din problema cand vine vorba de calorii. Daca adunam toate bauturile: cele nealcoolice, cu fructe,  ceaiurile indulcite, limonadele si cafelele, un om bea in medie 200 de calorii provenite din lichide in fiecare zi.

Problema cu majoritatea lichidelor este aceea ca nu ne umple prea mult. Acestea au fost chiar descrise ca „pierzandu-se printre crapaturi” in stomac. Iar noi nu ne adaptam la bauturile cu multe calorii consumand mai putina hrana, ci le adaugam peste aceasta.

Calorii goale
Din moment ce bauturile consumate in timpul mesei nu fac mancarea mai satisfacatoare, este usor sa adaugam multe calorii prin sucuri artificiale, limonada sau ceai indulcit. Interesant este ca atunci cand lichidele sunt amestecate cu mancarea, aceasta ne umple mai mult. In concluzie, bautul multor lichide inainte de masa (chiar si fara calorii, precum apa), nu este eficient in mod special in a da senzatia de satietate, dar alimentele bogate in lichid (ca fructele si legumele) sunt o strategie nemaipomenita in controlul consumului de hrana.

Lichidele dense, cum ar fi laptele, supele si shake-urile proteice se comporta la fel ca alimentele bogate in lichide si ne mentin satui, din moment ce au alte nutrimente inafara de zahar (proteine sau fibre) pentru a da senzatia de satietate.

Totusi, mai exista o problema. Este mult mai usor sa bem caloriile decat sa mestecam alimente solide. Daca ati vazut vreodata pe cineva terminand o doza de suc artificial din cateva inghitituri, acest lucru inseamna mai mult de 10 lingurite de zahar si 150 de calorii in cateva secunde.

S-a propus ideea ca nu inregistram caloriile din lichide foarte bine petnru ca oamenii au evoluat cu bauturi fara calorii. In timpuri stravechi, cand mancarea era putina si oamenii nu consumau destule calorii, ar fi fost un mare dezavantaj sa consume multa apa, pentru ca acest lucru i-ar fi oprit sa manance. Acum, bineinteles avem problema opusa: Avem multa mancare disponibila si de asemenea multe calorii in jur. Iar cand afara e foarte cald si bem mai mult ca de obicei, nu este greu sa consumam 500 de calorii pe zi doar din lichide.

Incearca sa te indrepti spre alegeri sanatoase si cu putine calorii: apa minerala sau plata si ceaiul fara zahar sunt grozave. Bauturile sportive au mult mai putine calorii decat sucurile artificiale si pot fi o alegere sanatoasa cand e cald sau cand esti activ. Amesteca putin suc de fructe cu apa minerala pentru o alternativa sanatoasa si fara calorii pentru sucurile artificiale din comert. Cele mai bune alegeri in materie de bauturi alcoolice sunt un pahar de vin sau o sticla de bere cu putin alcool (fiecare aducand aproximativ 100 de calorii), dar ai grija la amestecuri.

 

Etichete:

Adauga un comentariu pentru Caloriile „goale” – Gandeste inainte sa bei 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Caloriile „goale” – Gandeste inainte sa bei
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .