CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Sfaturi pentru slabire

Bite counter – o noua ustensila ce te poate ajuta sa slabesti

 

Numaratorul de muscaturi – o noua ustensila ce te poate ajuta sa slabestiDaca tii regim periodic, probabil esti foarte priceput cand vine vorba de numarat calorii. In efortul de a-ti tine greutatea sub control, probabil ai numarat totul, de la calorii la carbohidrati, de la gramele de grasime pana la cantitatea de lichide. Folosesti pedometrul pentru a numara pana si pasii pe care ii faci zilnic. Daca simti ca nu mai ai ce numara, stai linistit. Cercetatorii de la Universitatea Clemson din Carolina de Sud au dezvoltat un intrument pentru tine – si anume numaratorul de muscaturi „bite counter”.

Asa cum un pedometru inregistreaza miscarea specifica miscarii care se refera la mers, numaratorul de muscaturi este un dispozitiv de dimensiuni mici, purtat la incheietura mainii, ca un ceas de mana, creat pentru a detecta miscarile specifice atunci cand tu transferi alimentele din mana in gura. Ca un pedometru care numara pasii zilnici, bite counter-ul inregistreaza numarul total de muscaturi pe care le-ai luat de-a lungul zilei.

Cercetatorii care l-au dezvoltat – un psiholog si un inginer IT – spun ca numaratorul de muscaturi este aproximativ 90% corect in numararea miscarilor specifice actiunii de a manca, caracteristice incheieturii – miscare care, in majoritatea cazurilor poate fi diferentiata de alte miscari, de exemplu acelea in care gesticulezi. Daca stii cate inghitituri iei in mod normal intr-o zi dar vrei sa reduci numarul acestora, poti stabili o limita – iar bite counter-ul te va anunta cand depasesti numarul permis.

Bite counter-ul scoate la iveala mai multe intrebari decat raspunsuri. Cum poti numara caloriile din cantitatea de lichide consumata? Sau cum poti numara cat mananca cei care isi folosesc ambele maini, de exemplu unii mananca un burger cu ajutorul unei maini iar cartofii prajiti cu ajutorul celeilalte? Cine pune un sandwish inapoi pe farfurie inainte de a lua o noua muscatura? Si cum se poate tine cont de dimensiunea furculitei sau a lingurii? Poti trisa utilizand tacamuri mai mari?

Cercetatorii spun ca lucreaza la o formula similara cu cea utilizata la echipamentele de fitness pentru a oferi o estimare pentru cate calorii mananci. Si in timp ce ei recunosc ca produsele au diferite calorii per muscatura, au descoperit ca intr-o masa tipica, caloriile dintr-o muscatura variaza intre 20 si 25. Asta ar inseamna ca oamenii sa manance aproximativ aceleasi alimente zilnic iar aceasta medie nu este suficient de precisa pentru majoritatea oamenilor.

Bite Counter

Bite Counter

Numaratorul de muscaturi aminteste de un alt dispozitiv care a fost cat de cat popular in SUA 20 de ani in urma – o furculiuta cu lumina rosie – verde care era menita sa controleze rata de a manca. Doua puncte mici de lumina de pe manerul furculitei fie iti dadeau dreptul de a manca, fie te opreau – trebuia sa mananci cand lumina era verde sau sa te opresti cand lumina era rosie. Dar aparatul nu a avut succes. Se spune ca oamenii nu au pierdut in greutate pentru ca de indata ce se aprindea lumina verde, se indopau cu cat de multa mancare puteau.

Unele instrumente sunt nemaipomenite – feedback-ul ce il primesti de la un pedometru de exemplu, este de ajutor – te ajuta la stabilirea unor noi obiective, pentru a-ti dezvolta activitatea. Numaratul caloriilor te tine pe calea cea buna si te ajuta sa consumi calorii in mod intelept pentru a obtine cele mai bune valori nutritionale.

Un bite counter te poate ajuta sa mananci mai putin dar daca nu iti imbunatatesti calitatea dietei, inseamna ca nu intelegi care este de fapt ideea. Nu este vorba de cate muscaturi iei – ceea ce conteaza cu adevarat este ce alimente alegi sa consumi. Numaratorul de muscaturi nu poate faca ceva – nu poate sa faca alegerile alimentare corecte in locul tau. Aceste alegeri trebuie sa le faci tu!

 

Adauga un comentariu pentru Bite counter – o noua ustensila ce te poate ajuta sa slabesti 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Sfaturi pentru slabire

 Bite counter – o noua ustensila ce te poate ajuta sa slabesti
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .