CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

20 de alimente care scad pofta de mancare

 

Alimente care scad pofta de mancare

Mesele bine echilibrate si gustoase sunt importante pentru mentinerea unui stil de viata sanatos, dar daca ai momente cand nu te simti satul si te tot tenteaza sa gusti cate ceva, este bine sa te feresti de provocarile alimentare din jurul tau.

 

Iata 20 de alimente care te ajuta sa te simti satul si care scad pofta de mancare.

 

Mere

Este ideal sa consumi un mar dimineata si la pranz. Fructele sunt o sursa excelenta de fibre si te ajuta sa te simti plin, iar continutul de apa pe care il au te ajuta sa te simti foarte bine. Merele contin pectina, care te face sa ai un nivel scazut de zahar in sange, ameliorand senzatia de foame.

 

Lamaie

Prin consumul de lamaie se reduce pofta de dulce, acest lucru te ajuta sa te simti satul dupa masa. Sucul de lamaie contine, de asemenea, pectina si un tip de fibre solubile, care te poate ajuta ca digestia sa fie una lenta si benefica in procesul de slabire. Incearca sa folosesti acest aliment si in salate. Este foarte bun.

 

Ceai verde

Specialistii au declarat ca ceaiul verde produce caldura suplimentara in organism si ajuta la arderea caloriilor.

 

Legume cu frunze verzi

Acestea au un continut foarte mare de apa si fibre si de asemenea iti face stomacul sa fie plin. De exemplu incearca un amestec de varza tocata si varza de Bruxelles pentru masa de pranz.

 

Fulgi de ovaz

Un castron de fulgi de ovaz te face sa te simti satul. O jumatate de cana de ovaz contine cinci grame de fibre. In afara de faptul ca, fulgii de ovaz te ajuta sa te simti plin au si rolul de a-ti regla apetitul.

 

Nuci

Acestea contin grasimi sanatoase care te ajuta la mentinerea colesterolului scazut si sunt surse bune de fibre care scade din pofta de mancare si face ca digestia sa fie una lenta, astfel incat tentatia de a gusta cate ceva sa fie mai redusa. De exemplu un sfert de ceasca de migdale contine patru grame de fibre.

 

Condimente

Studiile au aratat ca alimentele condimentate pot ajuta sa va mentineti satul . Un studiu recent, de exemplu, a aratat ca oamenii au mancat mai putin cu 60 de calorii atunci cand au consumat ardeiul iute care a fost adaugat in supa de rosii.

 

Menta

Mirosul de menta nu este doar calmant, ci, de asemenea este si un inhibitor eficient al apetitului. Incearca sa arzi o lumanare cu aroma de menta sau bea un ceai de menta.

 

Avocado

Avocado este plin de grasimi sanatoase, care te ajuta sa te menti satul. Adauga o jumatate de avocado la o felie de paine prajita pentru micul dejun. Acesta te va face sa te simti plin pana la pranz.

 

Semintele de in

O alta sursa minunata care iti taie din apetit si contin omega 3 sunt semintele de in care contin 2 grame de omega 3 si 3 grame de fibre, acestea avand rolul de a te face sa te simti plin. Aceste seminte sunt de asemenea, o sursa buna de omega 6 si acizi grasi.

 

Seminte de Chia

Acestea sunt o mare sursa de omega 3 si ajuta la scaderea poftei de mancare. Unii oameni spun ca aceste seminte sunt un instrument bun pentru diete, deoarece semintele se umfla cu apa si ajuta stomacul sa fie plin.

 

Cafea

Unele studii au aratat ca aceasta suprima apetitul pentru o perioada scurta de timp, cu toate ca efectele nu s-au prezentat cu un consum pe termen lung.

 

Otet

Studiile au aratat ca otetul te poate ajuta sa pastrezi senzatia de foame prin incetinirea golirii stomacului si scade de asemenea indicele glicemic al alimentelor cu un continut mare de carbohidrati. Sunt persoane care spun ca daca in fiecare zi consumi otet de mere ajuta la digestie si totodata este si foarte bogat in vitamine.

 

Supa

Sunt studii facute care au aratat ca supa ca aperitiv este suficienta pentru a te face sa te simti plin pana la urmatoarea masa.

 

Apa

Uneori o tentatie alimentara poate fi inabusita cu doar un pahar de apa si te poate mentine de asemenea hidratat. Este bine sa bei cat mai multa apa. Poti alege sa consumi alimente cu un continut de apa foarte ridicat cum ar fi de exemplu mere, pepeni si castraveti.

 

Fasole

Aceasta are o sursa scazuta de calorii, fibre si proteine, astfel incat acestea sunt o alegre buna daca vrei sa te simti plin pe o perioada de mai multe ore.

 

Boabe de pastai japoneze (edamame)

O jumatate de cana boabe de pastai japoneze are doar 95 de calori, dar contine peste 8 grame de proteine, ceea ce face ca acest aliment sa fie o alegere foarte buna pentru gustari.

 

Oua

Un alt aliment care are un continut mare de proteine sunt ouale. Studiile au aratat ca acest aliment ajuta sa iti controlezi apetitul pentru o perioada de pana la 36 de ore.

 

Iaurt

O alta sursa excelenta de proteina este iaurtul. Acesta ajuta la arderea grasimilor nesanatoase Alege sa consumi acest aliment deoarece este foarte bun in procesul de slabire.

 

Somon

Pe langa faptul ca este o buna sursa de proteine slabe, somonul este o sursa bogata de omega 3. Studiile au aratat ca omega 3 poate ajuta la cresterea satietatii si ajuta la reducerea poftei de mancare.

 

Adauga un comentariu pentru 20 de alimente care scad pofta de mancare 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 20 de alimente care scad pofta de mancare
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .