CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Stil de viata

15 indicii care spun cum sa traiesti mai mult

 

Cum sa traiesti mai multSunt sanse mari sa traiesti mai mult decat generatiile trecute, in principal din cauza ca te-ai nascut intr-o vreme unde medicina avansata este capabila sa mentina sanatatea mai mult timp.

Pentru a-ti mari sansele sa depasesti suta, iata cateva lucruri pe care le poti face.

In timp ce lucrezi la afaceri si sa ai grija de familie, e la fel de important sa faci efort pentru a-ti mentine trupul sanatos.

Desigur ca speranta de viata sau longevitatea tine in principal de ceva mult mai presus, de factori care sunt foarte greu de controlat, cum ar fi genetica, atmosfera si nivelul de poluare.
Totusi exista unele lucruri mai mult sau mai putin simple pe care oricine le poate integra in viata lui pentru a obtine longevitate.

Cum poti stii daca faci ce trebuie pentru a-ti extinde durata de viata? Mai jos sunt 15 indicii care iti spun ca ai putea trai pana la adanci batraneti.

1. Comunitatea ta are multe afaceri mici

Un studiu interesant al profesorilor de la o Univeritate din Louisiana, ne reveleaza ca societatile cu o concentratie mai mare de afaceri mici tind sa aiba o rata a mortalitatii mai mica decat comunitatiile pline de intreprinderi mari.
Acest lucru intareste valoarea pentru sanatate a apartenentei la o comunitate.
Cercetatorii au teoretizat ca aceasta cultura de antreprenoriat aduce multe beneficii pentru sanatate.

Aceste descoperiri contrazic ideea ca intreprinderile mari sunt mai bune pentru orase datorita dezvoltarii economice pe care o aduc.

2. Ai personalitatea potrivita

Cum te descriu ceilalti? Un studiu facut de psihologul Joshua Jackson de la Universitatea Washington din St. Louis, releva faptul ca barbatii despre care se spune ca sunt constiinciosi sau deschisi la experiente au o probabilitate mai mare sa traiasca mai mult. In timp ce femeile care sunt descrise ca fiind agreabile si stabile emotional tind sa aiba o viata mai lunga.

3. Mananci mancarea potrivita

Ceea ce mananci in fiecare zi poate avea un impact direct asupra duratei de viata.

Cateva mancaruri au fost asociate cu o viata mai lunga, datorita continutului de omega 3 sau antioxidanti, printre care: somon, afine, ceai verde, spanac, ovaz si rosii.
O varietate de mancaruri sanatoase si o alimentatie bogata in nutrienti esentiali, vitamine si antioxidanti este cheia catre o viata lunga si lipsita de boli.

Unele alimente au chiar un rol de medicament care lupta impotriva bolilor. De altfel exista un citat al lui Hipocrate, cel mai vestit medic din Grecia antica: „Lasa mancarea sa iti fie medicament…”

4. Ai o casnicie fericita

Cateva studii din SUA arata ca mariajul aduce beneficii pentru longevitatea unei persoane. Indivizii care nu s-au casatorit niciodata au un risc de doua ori mai mare sa moara inainte de varsta.

In orice caz acest beneficiu s-a observat mai mult la barbati decat la femei. Unii experti sustin ca femeile isi fac mai usor relatii stabile in afara unei casnicii, avand astfel aceleasi beneficii care le-ar avea daca ar fi indragostite.

5. Iti cureti dintii cu ata dentara

Ata dentara nu doar iti scurteaza vizitele la dentist. Poate sa iti si prelungeasca viata. Unii spun ca ata dentara poate aduce pana la 6 ani in plus la viata unui om. Curatand particulele dintre dinti, reduci astfel riscurile unei infectii bacteriene care poate duce la boli serioase.

6. Mama a fost tanara cand te-a nascut

Daca mama a fost sub 25 de ani cand te-a nascut, sansele sa traiesti peste 100 de ani sunt semnificativ mai mari decat daca ar fi fost peste 25 de ani.

Oamenii de stiinta cred ca acest lucru este din cauza calitatii ovulelor cand femeia este tanara in comparatie cu atunci cand este batrana.

7. Ai copii

Daca esti de parere ca poate copii iti scurteaza viata, nu te ingrijora. Studiile arata ca tatii sunt mult mai putin probabil sa moara de boli de inima decat barbatii fara copii.

Pentru mame, cheia unei vieti lungi poate fi numarul de copii. Un studiu de la o universitate din Australia arata ca mamele cu cat au mai multi copii cu atat traiesc mai mult.

8. Stai in picioare

Daca stai la birou toata ziua, cheia catre longevitate poate fi sa stai mai des in picioare. Cercetarorii din Suedia indica faptul ca statul in picioare are efectul de a lungi telomerii, care atunci cand devin prea scurti cauzeaza moartea celulelor.

9. Te protejezi de soare

Cel mai frecvent tip de cancer este cel de piele. Cei mai multi oameni se protejeaza de soare doar cand planuiesc sa petreaca mult timp la plaja. Pentru a-ti creste durata de viata, alege creme cu protectie solara de zi cu zi.

10. Faci exercitii

Sunt multe studii care atesta ca exercitiile reduc problemele de sanatate si aduc longevitate.

Intrebarea este ce fel de exercitii ar trebui sa faci? Unele studii arata ca alergarea mareste viata, dar in exces alergarea poate sa scurteze viata. Cheia succesului in orice tip de exercitii este moderatia. Nici prea mult, nici prea putin.

11. Dormi bine

La fel de important si mai placut decat exercitiile este somnul. 8 ore de somn pe noapte poate preveni multe boli si poate duce la o viata lunga si sanatoasa.

12. Bei ceai verde

Ceaiul verde este una dintre cele mai sanatoase bauturi de pe planeta.
Studiile arata ca ceaiul verde nu numai ca prelungeste viata, dar in acelasi timp previne unele boli si iti mentine silueta.
Explicatia consta in faptul ca ceaiul verde contine componente bioactive, printre care antioxidanti care previn deteriorarea moleculelor din organism.
S-a dovedit din mai multe studii ca ceaiul verde scade colesterolul si previne bolile de inima cum ar fi hipertensiunea arteriala.

13. Nu mananci prea mult

In unele culturi, copiii sunt rasplatiti pentru a manca tot din farfurie. Oricum in Japonia unde oamenii traiesc de obicei pana la 100 de ani practica ce se cheama hara hachi bu, ce inseamna sa mananci pana esti 80% plin. Cheia pentru o viata lunga poate fi pur si simplu sa mananci cu moderatie.

14. Faci voluntariat

Sa oferi inapoi comunitatii poate fi benefic pentru tine. Studiile arata ca voluntariatul prelungeste viata atat timp cat este motivat de intentii bune. Pentru cele mai bune rezultate ar trbui sa faci voluntariat fiind motivat de o dorinta altruista si de o conexiune cu ceilalti.

15. Stii sa faci fata la stres

Stresul este foarte nociv pentru sanatate. Pentru cei care lucreaza e important sa gaseasca metode pentru a face fata la stres, fie prin activitati precum meditatia sau lucruri care iti plac.

Traind bine si petrecand timp cu altii, te vei bucura de o viata lunga si fericita.

 

Adauga un comentariu pentru 15 indicii care spun cum sa traiesti mai mult 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Stil de viata

 15 indicii care spun cum sa traiesti mai mult
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .