CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Slabire

De ce este important sa slabesti?

 

De ce este important sa slabesti

In afara de faptul ca arati mai bine, dincolo de considerentele estetice si sociale, este crucial de important sa slabesti si sa iti mentii trupul suplu pentru o sanatate buna. Ultimele studii arata ca greutatea excesiva si obezitatea sunt asociate in mod direct cu numeroase boli si afectiuni.

Exista multe riscuri la care te expui, fiind peste greutatea normala. Cel mai mare risc este sa ramai singura de 8 martie… Dar mai sunt si alte riscuri mai trecute cu vederea, doar pentru a mentiona cateva: depresie, dureri de cap, diabet, hipertensiune, varice si cancer.

Poate ca depresia nu are o legatura asa directa cu greutatea in plus, dar este mai mult din cauza ca ramai singura de 8 martie, insa celelalte afectiuni sunt mai strans corelate cu nivelul crescut de grasime din organism.

Afectiuni asociate cu greutatea in plus si grasimea excesiva

Migrenele

Intr-un studiu pe un esantion de 3800 de persoane, cei cu greutatea peste cea normala au fost cu 81% mai probabili sa aiba migrene decat cei mai slabi.
Studiul a fost prezentat la Congresul Societatii Internationale de Cefalee din SUA. Medicii nu si-au putut da seama exact ce legatura au migrenele cu faptul ca esti prea gras. O teorie ar fi ca exista substante toxice din tesutul adipos care sunt eliberate in organism. Ca o nota personala, opinia mea este ca migrenele sunt tot din cauza ca ramai singura de 8 martie.

Depresia

Lasand gluma la o parte, depresia este o afacere serioasa. In cultura noastra greutatea in plus nu este de bun augur iar aprecierile negative ale altora fac sa scada stima de sine, care este un factor cunoscut al depresiei.
In plus depresia afecteaza capacitatea de a face exercitii si de a manca bine, ceea ce duce si mai mult la ingrasare. Astfel este un cerc vicios.

Sforaitul (Apneea)

Apneea in somn este strans corelata cu obezitatea, datorita presiunii externe crescute asupra cailor respiratorii. Studiile arata ca apneea in somn este de 5 ori mai frecventa la barbati decat la femei. Fumatul afecteaza si mai mult situatia. Doar acest simplu motiv, sa dormi in liniste fara sa faci zgomot, ar trebui sa fie de ajuns pentru a te convinge sa slabesti. Asta daca tii si la coelgu’ de pat/camera/bloc …

Astmul

Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele supraponderale au un risc cu 50% mai mare sa dezvolte astm, arata un articol BBC News.
Obezitatea afecteaza functiile plamanilor, reduce volumul lor si mareste cantitatea necesara de oxigen.
S-a dovedit ca cei care au slabit si aveau astm li s-a imbunatatit semnificativ conditia de sanatate.

Bolile de inima

Este foarte cunoscut faptul ca surplusul de greutate este o cauza majora pentru hipertensiunea arteriala si bolile de inimia.
Hipertensiunea este de 6 ori mai frecvent intalnita la oamenii obezi decat la cei cu greutatea normala.
O greutate corporala mai mare cu 20% decat valoarea considerata normala creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, in special la persoanele care au o cantitate mare de grasime la nivelul abdomenului.

Diabetul

90% dintre persoanele cu diabet au greutatea corporala crescuta. Nivelul mare de zahar din sange este un factor determinant in diabetul de tip 2.

Cancerul

Excesul de greutate ?i obezitatea cresc riscul de aparitie a 10 tipuri de cancer, conform unui studiu realizat de niste cercetatori din Londra. Cancerul provocat de obezitate poate afecata multe parti ale corpului: uterul, vezica biliara, rinichii, ovarele, sanii, colonul, ficatul si sangele (leucemie).

Cosmarul de a avea un corp gras

Sa ai o greutate excesiva duce la multe boli. Unele dintre afectiuni poate ca nici nu sunt inca descoperite sau discutate de catre oamenii de stiinta.
Pe langa toate acestea, obezitatea mai scurteaza si viata.
Un studiu efectuat pe 500 de mii de oameni timp de 10 ani, arata un risc crescut cu pana la 40% mai mare a ratei mortalitatii la personele supraponderale.

Cum sa slabesti

Sa iti doresti sa slabesti nu este de ajuns. Daca ai putea slabi pur si simplu dorindu-ti acest lucru, de ce exista atat de multi oameni grasi in lume? Trebuie sa faci efort si sa investesti timp si bani.

In primul rand trebuie sa te concentrezi pe dieta si exercitii. In loc sa cumperi mancarea din comert procesata si intesata cu E-uri, care nu face decat sa adauge kilograme in plus, ai putea incerca un program de slabire de la Herbalife.
De exemplu ai putea sa iti prepari ca inlocuitor de masa un shake foarte sanatos pentru slabire cu Formula 1 de la Herbalife si cu fructele tale preferate.

Fructe pentru slabit: mere, portocale, grapefruit, ananas, pere, struguri, fructe de padure.

Pentru mai multe sfaturi despre slabire, acceseaza:
http://www.wellness.ro/blog/categoria/sfaturi-pentru-slabire

 

Un comentariu pentru “De ce este important sa slabesti?”  

  1. […] Daca iti scrii scopurile pe hartie si le vezi din cand in cand poate fi un mare ajutor in motivarea ta. Scopurile pot crea incredere in sine si tin departe bolile asociate cu greutatea in plus. […]

Adauga un comentariu pentru De ce este important sa slabesti? 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Slabire

 De ce este important sa slabesti?
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .