CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Shake Proteic

Shake-urile proteice – Ghidul incepatorului

 

shake-uri proteiceEsti curios sa stii cate ceva despre shake-ul proteic, dar nu stii de unde sa incepi. Iata un ghid in care iti este prezentat cum si de ce sa folosesti acest produs, cum sa alegi un amestec corect de proteine, cum sa prepari un shake si cum sa iti personalizezi propiul shake.

Daca shake-ul proteic nu face parte din dieta ta regulata, asta poate fi deoarece crezi ca acesta este destinat numai persoanelor sportive, de tonaj mare sau culturistilor. Este adevarat ca multi sportivi folosesc shake-uri pentru a se alimenta dupa antrenament, dar exista si o multime de motive pentru care ,,oamenii obisnuiti” ar dori sa ia in considerare shake-ul proteic. In plus este rapid, comod si distractiv sa il prepari.

Ce este shake-ul proteic?

Desi nu exista o definitie cu privire la aceste shake-uri si ce includ ele; scurt si la obiect este o bautura care ofera proteine si este bogata in vitamine si minerale. Unele shake-uri sunt destinate sa completeze pur si simplu dieta cu proteine, in timp ce altele sunt complete din punct de vedere nutritional si pot inlocui o masa pe zi. Unele shake-uri sunt vandute in forma ,, gata de baut”, dar multi oameni prefera sa isi prepare singuri shake-ul prin combinarea cu cel putin o pulbere de proteine si un lichid, dar ele sunt adesea personalizate prin adaugarea de alte ingrediente, cum ar fi fructele si legumele.

Cand si de ce sa utilizati shake-ul proteic

shake proteicLa o masa rapida si echilibrata

Shake-urile proteice, care sunt concepute pentru a inlocui o masa pe zi sunt foarte bune pentru oamenii care lucreaza, in special pentru cei care lucreaza pe teren. Sunt rapide, comode si pot oferi o nutritie echilibrata, atunci cand timpul pentru pregatire este scurt.

Poate fi folosit ca inlocuitor pentru a pierde in greutate

Pentru cei care incearca sa piarda in greutate, un shake proteic poate fi folosit pentru a inlocui una sau doua mese pe zi, iar a treia masa trebuie sa fie una sanatoasa. Pe langa faptul ca este convenabil, shake-ul proteic are un continut caloric bine definit, te poate ajuta sa vezi exact caloriile pe care le consumi si controleaza aportul total pe zi.

Ca supliment pentru a castiga in greutate

Pentru cei care doresc sa castige in greutate, shake-urile proteice pot fi folosite pentru a furniza calorii suplimentare. Beti un shake proteic intre mese sau inainte de culcare si va va ajuta la cresterea aportului de calorii.

Pentru a suplimenta aportul de proteine

Un alt motiv care trebuie luat in considerare cand folosesti un shake proteic, este de a stimula consumul global de proteine pe zi. Cand faci shake-uri cu proteine propii, poti regla cantitatea din shake in functie de nevoile tale.

Folosit ca supliment inainte si dupa exercitii

Multi oameni folosesc shake-urile proteice dupa antrenament, dar sunt de asemenea utile inainte de inceperea acestuia. Cei care lucreaza dimineata, de multe ori mananca un mic-dejun consistent, dar pot inlocui acesata masa cu una usoara, cum ar fi un shake proteic cu lapte, la care poate fi adaugat si un fruct.

Folosit ca un mijloc pentru a imbunatati echilibrul alimentar

Un shake de proteine, este simplu ca o panza alba – poti adauga tot felul de alimente in shake, care te vor ajuta sa iti indeplinesti obiectivele nutritiei de zi cu zi. Este usor sa adaugi o portie de fructe sau legume, dar se poate de asemenea sa stimulezi fibrele sau aportul de grasimi sanatoase.

Alegerea unui mix de Shake-uri Proteice pentru bautura proteica

shake proteicUnele amestecuri de shake-uri proteice sunt ,, complete” – acestea sunt concepute pentru a fi preparate cat mai simplu, prin amestecarea lor cu apa. Dar aceste amestecuri sunt proiectate pentru a fi preparate cu lapte – combinatia amestecurilor se agita si laptele ofera echilibrul nutritionl de care ai nevoie.

Pot fi folositi pulberi proteici, derivati din surse animale care includ zer si cazeina ( ambii provin din lapte). Pentru cei care prefera proteine din surse vegetale, pot fi folosi pulberi proveniti din soia, orez si mazare.

Unele pulberi de proteine contin un amestec de proteine care pot fi digerate in rate diferite, asa ca unii oameni simt ca amestecurile sunt mai bune la satisfacerea foamnei.

Un alt motiv este faptul ca cu exceptia de soia – proteinele vegetariene nu sunt considerate complete din punct de vedere nutritional. Asadar mai multe pulberi de proteine vegetariene, contin un amestec de mai multe proteine vegetale – in acest fel, produsul final ofera setul complet de aminoacizi esentiali si este prin urmare o proteina completa.

Daca un amestec de pulberi de proteine este prea aromat pentru gustul tau poti opta pentru pudre simple.

Cei mai multi oameni considera ca cele mai gustoase shake-uri sunt cele cu o pulbere de proteine aromate, cum ar fi Formula 1, dupa aceea pot fi personalizate cantitatile de proteine care pot fi agitate impreuna cu un supliment de pudra nearomata, de exemplu Protein Pownder daca este necesar.

Cele mai multe shake-uri proteice au fost facute in conformitate cu instructiunile de pe ambalaj, de obicei au de la 15 la 20 grame de proteine pe portie. Un Formula 1 shake facut conform indicatiilor de pe pachet are 18 grame de proteine.

Alegerea unui lichid pentru prepararea shake-ului proteic

preparare shakeIn scopul obtinerii unui echilibru nutritional corect in shake, este important sa iti prepari shake-ul in functie de instructiunile de pe pachet.

In cazul in care se amesteca shake-ul proteic cu lapte

Multe amestecuri de shake-uri proteice sunt proiectate pentru a fi amestecate cu lapte astfel incat produsul finit va avea un echilibru nutritiv. Din acest motiv, laptele sau laptele de soia ar trebui sa fie utilizate in produse care sunt concepute pentru a fi amestecate cu lapte. Laptele de soia sau laptele de vaca, ambele contribuie cu proteine suplimentare la shake, o cantitate de aproximativ 9 grame. Aceste tipuri de lapte contin de asemenea, vitamine si minerale suplimentare care completeaza nutrientii din amestec, ceea ce face preparatul agitat sa fie complet din punct de vedere nutritional.

In cazul in care shake-ul proteic este preparat cu apa

Apa trebuie sa fie folosita numai in shake-urile proteice, unde este neaparata nevoie. Aceste produse sunt o hrana echilibrata pe cont propiu si nu se bazeaza pe elemente nutritive suplimentare de lichide. In loc de apa plata poti folosi de asemenea, cafea neagra sau ceai fiert.

Orezul, migdalele sau laptele de ovaz furnizeaza putine proteine, astfel incat aceste lichide sunt de obicei utilizate in aceste shake-uri proteine, care sunt concepute pentru a fi amestecate cu apa. Aceste alternative de lapte vor aduce un pic de gust si cateva calorii in plus dar foarte putine proteine.

Sucul de fructe nu contribuie cu nici o proteina la shake, deci din nou, acestea ar trebui sa fie utilizate la produse care sunt concepute sa fie amestecate cu apa. Dar pe de alta parte sucurile de fructe contin destul de multe calorii.

Desigur laptele sau laptele de soia poate fi de asemenea, utilizat cu mixuri de shake-uri de proteine, care sunt concepute pentru a fi amestecate cu apa – adaosul de lapte sau laptele de soia va stimula doar continutul de proteine si calorii.

5 Moduri de personalizare a shake-ului proteic

Adauga proteine la shake-ul proteic

personalizare shake proteicChiar daca shake-ul proteic contine deja proteine, daca doresti poti sa incluzi mai multe in functie de nevoile tale. Poti adauga pudra proteica sau daca doresti de asemenea, alimente cu grasimi scazute, branza de vaci, iaurt, branza ricotta sau tofu pentru a stimula continutul de proteine.

Adauga fructe si legume la prepararea shake-ului

Adaugare de fructe si legume la shake-ul de proteine este o modalitate usoara de a obtine mai multe portii din aceste alimente sanatoase in dieta ta de zi cu zi. Fructele si legumele congelate sunt

convenabile, deoarece dau o textura mai ingrosata shake-ului proteic. Experimenteaza diferite fructe si legume ( se poate incepe cu morcovi sau dovleac ) si incearca diferite combinatii cum ar fi morcov cu ananas sau banana cu dovleac. Daca esti mai indraznet, poti adauga ingrediente mai neobisnuite pentru shake-ul proteic – spanac sau sfecla.

Adauga fibre la shake-ul proteic

Cele mai multe amestecuri de shake-uri nu contin o multime de fibre, iar majoritatea oamenilor nu mananca fibre cum asa cum ar trebui, deci poti incerca sa adaugi alimente bogate in fibre la shake-ul tau. Evident poti alege o pulbere de fibre sau fructe si legume, fulgi de ovaz, tarate sau seminte de floarea-soarelui care contribuie la consumul propiu de fibre.

Adauga calorii in shake-ul proteic

In cazul in care nevoile tale de calorii sunt mari, poti adauga fulgi de ovaz, nuci, avocado sau fructe uscate pentru a stimula continutul caloric al shake-ului.

Adauga gheata la shake-ul proteic

Gheata, aduce un plus frumos shake-ului deoarece ingroasa lichidul. Gheata, se adauga de asemenea pentru volumul de shake asa ca mareste dimensiunea portiei fara a adauga calorii. Este un truc pentru cei care uita de greutatea lor.

Tie cum iti place sa iti prepari shake-ul proteic? Impartaseste reteta ta favorita.

shakeuri proteice

 

Adauga un comentariu pentru Shake-urile proteice – Ghidul incepatorului 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Shake Proteic

 Shake-urile proteice – Ghidul incepatorului
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .