CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Forma buna

Sanatatea inimii: Imbunatateste-ti dieta cu ajutorul a 5 pasi simpli

 

sanatatea-inimiiO dieta sanatoasa este la fel de buna pentru inima ta cat si pentru papilele tale gustative. Un lucru e sa stii ce sa mananci dar altul sa stii de ce. Multa lume se blocheaza la faptul ca trebuie sa incorporeze cat mai multe alimente sanatoase in dieta lor. Mai jos vom discuta despre “ce”, “de ce” si cel mai important “cum” poti avea o dieta sanatoasa pentru inima ta.

Ce trebuie sa mananci: Fructe si legume din abundenta

De ce sunt sanatoase pentru inima ta:

Pe langa faptul ca sunt sarace in calorii, au un continut ridicat de fibre, vitamine si minerale, fructele si legumele aprovizioneaza corpul cu antioxidanti. Ca parte a metabolismului zilnic, organismul produce radicali liberi – molecule foarte reactive care pot afecta negativ celulele si tesuturile. Este important sa pastrezi formarea lor sub control, deoarece radicalii liberi pot deteriora vasele de sange si pot ajuta asa-numitul “colesterol rau” sa se formeze pe peretii arterelor. Antioxodantii ofera protectie pastrand producerea radicalilor liberi la minimum.

Cum:

Mananca un fruct sau o leguma la fiecare masa sau gustare. Adauga un fruct la shake-ul de la micul dejun, in iaurt sau cereale; mananca o salata si/sau legume pregatite la aburi la pranz sau cina si ia ca gustare un fruct proaspat sau legume. Daca mananci un fruct sau o leguma la fiecare masa, este usor sa obtii toate substantele nutritive de care ai nevoie pentru o zi.

Ce trebuie sa mananci: Proteine sanatoase

De ce sunt sanatoase pentru inima ta:

Proteinele sunt importante pentru a tine foamea sub control dar sursele proteinelor trebuie sa fie sarace in grasimi. Din moment ce grasimile saturate pot creste nivelul colesterolului din sange, sa alegi sursele de proteine cu un continut scazut de grasimi este cea mai buna solutie. Carnea de vita contine mai multe grasimi saturate si colesterol decat carnea de pasare iar carnea de pasare contine mai multa grasime decat fructele de mare.

Daca mananci produse lactate, cel mai bine este sa alegi variantele fara grasimi sau cu un continut scazut. Proteinele din plante – cum sunt proteinele din soia, fasole sau linte, nu contin colesterol si au un continut scazut de grasimi saturate. Pestele este o sursa buna de grasimi omega-3 DHA si EPA.

Cum:

Incearca sa mananci peste de cateva ori pe saptamana. Conservele de ton, somonul si fasolea – acestea au un continul foarte ridicat de proteine. Daca te grabesti poti prepara foarte rapid o salata sanatoasa, folosindu-le. Foloseste lapte fara grasimi atunci cand gatesti sau cand iti pregatesti un smoothie, iaurt fara grasimi si branza de vaca la mese sau gustari. Daca totusi vrei sa mananci carne rosie, alege bucati slabe si taie grasimea vizibila. Inlocuieste carnea grasa de porc sau vita cu piept de pasare.

Ce trebuie sa mananci: Multe fibre, in special fibre solubile

De ce sunt sanatoase pentru inima ta:

Exista doua tipuri de fibre – cunoscute sub numele de “solubile” si “insolubile”. Ambele sunt importante, dar fiecare au diferite efecte asupra organismului. Fibrele insolubile se gasesc in legume si cereale integrale. Acestea accelereaza rata la care produsele alimentare trec prin tractul digestiv. Fibrele solubile (care se gasesc in mere, portocale, morcovi, ovaz, orz si fasole) tin atat apa cat si colesterolul in tractul digestiv promovand astfel senzatia de satietate – care ajuta la controlul greutatii.

Cum:

Ia ca gustari mere si morcovi; adauga boabe la supe si salate. Fulgii de ovaz ii poti adauga la shake-urile proteice. Poti transforma fulgii de ovaz intr-un praf fin cu ajutorul blenderului, pe care sa il folosesti pentru a inlocui faina alba atunci cand gatesti acasa.

Ce sa mananci: Grasimi sanatoase

De ce sunt sanatoase pentru inima ta:

Pestele, nucile, avocado si uleiul de masline sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase alimente pentru inima pentru ca contin foarte putine grasimi saturate si sunt surse bune de grasimi polinesaturale care ajuta la mentinerea unui nivel sanatos al colesterolului.

Cum:

Redu cantitatea de grasimi folosite cand gatesti sau la masa si foloseste ulei de masline pe cat posibil atunci cand gatesti. Adauga nuci si seminte in salate, iaurt si legume gatite. Incearca sa consumi avocado pentru a inlocui alte grasimi – pentru a inlocui maioneza din salata de ton sau crema pe care o intindeai dimineata pe paine. Incearca sa mananci peste de cateva ori pe saptamana. Daca nu reusesti, ia un supliment ce contine omega-3.

Ce trebuie sa faci: Trebuie sa ai o greutate sanatoasa si constanta

De ce este sanatos pentru inima ta:

Daca urmezi sfaturile de mai sus – si incluzi si exercitii fizice regulate – sansele sunt mari sa ajungi sa te mentii la o greutate sanatoasa. Mentinerea unei greutati corporale sanatoase este unul din factorii cheie in mentinerea unei inimi sanatoase.

Cum:

In afara de sfaturile de mai sus si de faptul ca trebuie sa faci sport, un alt aspect cheie pentru gestionarea greutatii este controlul portiilor. Multi oameni mananca sanatos – dar mananca prea mult si ajung sa se ingrase. Avand portii moderate vei controla aportul total de calorii, precum si cantitatea totala de grasimi pe care le mananci. Asigura-te ca mananci la intervale regulate de timp si adauga proteine la fiecare masa, pentru a pastra nivelul de zahar din sange stabil si pentru a controla foamea.

 

Etichete:

Adauga un comentariu pentru Sanatatea inimii: Imbunatateste-ti dieta cu ajutorul a 5 pasi simpli 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Forma buna

 Sanatatea inimii: Imbunatateste-ti dieta cu ajutorul a 5 pasi simpli
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .