CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Stil de viata

Obezitatea, greutatea si riscul de cancer

 

Obezitatea si cancerul

Greutatea in plus sau obezitatea este un factor de risc pentru cateva tipuri de cancer. Desi faptul ca cineva este supraponderal nu cauzeaza neaparat cancer, o greutate sanatoasa este asociata cu un risc mai scazut pentru multe boli.

Sunt disponibile multe resurse pentru a va ajuta sa mentineti o greutate sanatoasa, printre care medici sau nutritionisti.

Discutati cu un consultant wellness despre elaborarea unui plan pentru controlul greutaii.

Mai mult de doua treimi din adulti sunt supraponderal sau obezi. Cand o persoana este supraponderala sau obeza, inseamna ca au un procent prea mare de tesut adipos in organism comparativ cu tesutul fibros sau muscular.

Exista multi factori care ii determina pe oameni sa devina supraponderali sau obezi, inclusiv genetici, hormonali, de mediu, emotionali sau factori sociali.

Oamenii supraponderali sau obezi au un risc mai mare pentru multe afectiuni grave de sanatate, cum ar fi diabetul, hipertensiunea, bolile de inima si mai ales cancerul.

Sa intelegem cresterea in greutate si riscul de cancer

Mai multe studii au explorat de ce fiind supraponderali sau obezi poate creste riscul de cancer. Oamenii care sunt obezi au mai mult tesut gras care poate produce hormoni, cum ar fi insulina sau estrogenul, care pot determina celulele canceroase sa se dezvolte.

Modificarile de greutate de-a lungul vietii tale pot afecta, de asemenea, riscul de cancer. Desi este nevoie de mai multa cercetare, studiile au aratat ca urmatorii factori pot afecta riscul de cancer:

– Greutatea mare la nastere este asociata cu un risc de cancer mai mare.
– Cresterea in greutate in timpul maturitatii este in mod constant asociata cu un risc crescut de mai multe tipuri de cancer.
– Greutate fluctuanta (slabirea si ingrasarea), poate fi, de asemenea, un factor de risc.

Cercetarile sugereaza ca mentinerea unei greutatati sanatoasa este asociata cu un risc mai mic de cancer si un risc mai mic de reaparitie a cancerului (atunci cand cancerul se intoarce dupa tratament), in supravietuitorii de cancer.

Tipuri de cancer legate de excesul de greutate sau de obezitate

Unele tipuri de cancer par sa fie strans legata de greutate, desi aceasta asociatie nu a fost dovedita pentru toate tipurile de cancer. Unele tipuri de cancer in care a fost gasit ca excesul de greutate ar fi in mod constant asociat cu un risc crescut sunt:

Cancer de san
Cancer la colon
Uterin
Rinichi
Esofagian
Pancreatic
Endometrial (mucoasa uterului)
Tiroidian
Cancer al vezicii biliare

Desi este nevoie de mai multe dovezi, excesul de greutate a fost asociat cu alte tipuri de cancer:

Ovarian
Cervical
La ficat
Limfatic
Mielom multiplu
Prostata

Masurarea cresterii in greutate

Obezitatea este adesea masurata cu indicele de masa corporala (IMC), raportul dintre greutate si inaltime unei persoane, si masuratori talie. Un IMC normal este intre 18,5 si 24,9. Un IMC intre 25 si 29,5 este considerat supraponderal, in timp ce un IMC de 30 sau mai mare este obez. In plus, persoanele cu masuratorile talie mai mari au un risc mai mare de diverse boli, cum ar fi bolile de inima. O masura normala taliei este sub 100 cm pentru barbati si sub 90 cm pentru femei.

Sfaturi pentru controlul greutatii

Pentru a controla cresterea in greutate, este important sa fim constienti de ceea ce manancam si cat de mult efort fizic facem. Acest lucru poate fi o provocare, deoarece o dieta bogata in calorii este tipica pentru majoritatea oamenilor.

Motivele pentru aceasta includ o aprovizionare cu alimente din belsug relativ ieftine si portii mari. Iata cateva sfaturi care v-ar ajuta:

– Mananca mai multe legume, fructe si cereale integrale. Unele tipuri de alimente, cum ar fi supe pe baza de bulion, de asemenea, ajuta o persoana sa se simta „plina” mai repede.

– Elimina consumul de alimente cu zahar, cum ar fi bauturi acidulate.

– Mananca doar atatea calorii cat ai nevoie pentru a mentine o greutate sanatoasa si pentru a sprijini activitatea fizica.

– Creste nivelul de activitate fizica. Cei mai multi oameni ar trebui sa urmareasca sa faca exercitii timp de 30 – 60 de minute pe zi. Cu toate acestea, chiar si o mica crestere a activitatii fizice are beneficii.

Sugestii pentru oamenii care sunt supraponderali sau obezi

Daca sunteti in prezent supraponderali sau obezi, cel mai bine este sa incepeti prin luarea de masuri pentru a pierde in greutate prin nutritie si exercitii fizice. Faceti un scop de a pierde 5% pana la 10% din greutatea corpului.

Pe langa schimbarile nutritionale si cresterea activitatii fizice nu sunt suficiente, exista si alte masuri pe care le puteti lua.

Produsele Herbalife va pot ajuta foarte mult sa slabiti, fiind un inlocuitor sanatos pentru mesele obisnuite.

O schimbare in stilul de viata ar putea sa va ajute sa slabiti. Inainte de toate trebuie sa va schimbati atitudinea fata de alimentatie si de excerciile fizice.

Un nutritionist, psiholog sau consultant wellness va poate ajuta.

Intrebari pe care sa le adresati unui consultant:

Am o greutate nesanatoasa?
In ce fel imi face rau greutatea in plus?
In ce fel ma ajuta o greutate ideala?
Cat de mult trebuie sa slabesc?
Ce programe sunt disponibile pentru a ma ajuta sa slabesc?
Unde pot gasi informatii deste diete sanatoase sau excercitii?

 

Etichete:

Adauga un comentariu pentru Obezitatea, greutatea si riscul de cancer 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Stil de viata

 Obezitatea, greutatea si riscul de cancer
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .