CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Mananca mai putin seara

 

Mananca mai putin noapteaUneori, cand discutam cu oameni care se lupta cu kilogramele in plus, ei spun ca motivul pentru care nu reusesc sa slabeasca se datoreaza faptului ca mananca prea mult seara si noaptea. Desi pare sa aiba sens, lucrurile nu stau de fapt asa. Prea multe calorii, in orice moment al zilei, vor duce la cresterea in greutate.

Organismul, pur si simplu, nu coordoneaza caloriile atat de minutios. Si iata de ce : noi am evoluat in conditiile deficitului de alimente – pentru a supravietui, corpul nostru a trebuit sa fie capabil sa stocheze calorii in plus daca mancam mai mult – ori de cate ori se putea – ca apoi sa fie in masura sa le consume cand avea nevoie de ele. Stramosii nostri cautau hrana toata ziua si aveau nevoie sa stocheze cat de multe calorii puteau obtine – indiferent ca erau consumate in zori de zi sau noaptea in jurul focului.

Acelasi lucru este valabil si pentru noi, astazi – nu conteaza daca consumi calorii in plus inainte de apusul soarelui sau dupa – oricum, celulele de grasime ar fi mai mult decat fericite sa se depoziteze pentru a fi folosite mai tarziu.

Probabil, oamenii gandesc in acest fel pentru ca observa ca incep sa piarda in greutate cand inceteaza sa mai manance atat de mult pe timp de noapte ( sau dupa ora 19:00 ). Dar nu momentul din zi este cel care conteaza.

Multi dintre oamenii care mananca prea mult, consuma alimente bogate in calorii in special seara si noaptea, asa ca, atunci cand inceteaza sa mai manance la ora 7 P.M., taie din dieta lor sute de calorii care s-ar fi depus in mod normal. Ei incep sa piarda in greutate nu pentru ca nu mananca dupa o anumita ora ci pentru ca nu mai mananca.

Unul dintre motivele principale pentru care oamenii mananca prea mult noaptea este faptul ca nu se hranesc suficient pe timpul zilei. Multi oameni incearca sa reziste pe parcursul zilei cu foarte putina mancare, ca atunci cand ajung acasa sa fie infometati. Este foarte usor, in timp ce mananci noaptea, sa te justifici spunandu-ti ca “abia daca ai mancat toata ziua”.

Exista o zicala veche care spune ca trebuie sa mananci “ micul dejun ca un rege, pranzul ca un print si cina ca un cersetor”. Este un sfat nemaipomenit si de multe ori ii incurajeaza pe oameni sa “tina dieta noaptea”. Incepe ziua cu un mic dejun sanatos bogat in proteine (cum ar fi un shake proteic, cereale bogate in proteine, cu lapte si fructe, iaurt cu fructe sau omleta cu legume), continua cu un pranz sanatos ce contine proteine si legume, apoi, in jurul orei 3 – 4 dupa-amiaza, ia o gustare. Astfel nu vei fi infometat la cina, cand vei putea rezista sa mananci o salata usoara sau un bol de supa.

 

Adauga un comentariu pentru Mananca mai putin seara 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Mananca mai putin seara
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .