CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

De ce sa consumi gustari bogate in proteine

 
De ce sa consumi gustari bogate in proteineEste bine cunoscut faptul ca o persoana care mananca dezordonat si haotic consuma zilnic mai multe calorii decat are nevoie. Snacksurile pline de grasimi si zahar contribuie la cresterea numarului de calorii pe care acestea le contin.

Batoanele proteice, bauturile, supele si nucile sunt superioare fata de alte gustari datorita diferentelor dintre proteine si zaharuri sau grasimi.

In primul rand, proteinele sunt mai satisfacatoare decat ceilalti doi macronutrienti, datorita semnalelor specifice pe care le trimite la creier.

Cand snacksurile noastre sunt bogate in proteine si nu in zaharuri sau grasimi, corpul se simte mai satul iar asta ne ajuta sa ne controlam apetitul intre mesele principale ale zilei si astfel reducem numarul de calorii si ne controlam greutatea. Un studiu recent a confirmat acest fenomen psihologic.

Un al doilea motiv pentru care trebuie sa alegem sa consumam snacksuri proteice este si efectul termogenic al acestora. Acest efect se refera la taxa metabolica pe care un anumit tip de mancare o pune asupra corpului nostru de fiecare data dupa ce mancam.

Aceasta taxa metabolica este mult mai mare in cazul proteinelor decat in cazul zaharului sau a grasimilor pentru ca este nevoie de o mai mare energie pentru ca digestia sa aiba loc. Asta inseamna ca atunci cand alegem sa consumam proteine si nu zaharuri sau grasimi, ardem mai multe calorii in timpul procesului de digestie.

Este un lucru bun faptul ca aceasta taxa este mai mare pentru ca proteinele tind sa fie sarace in calorii iar asta inseamna ca metabolismul munceste mai mult la un numar scazut de calorii.

Un al treilea motiv pentru care ar trebui sa alegem snacks-urile proteice inaintea snacksurilor cu zahar sau grasimi, este nevoia organismului de a reface tesutul muscular. Musculatura este foarte importanta pentru activitatile zilnice si pentru faptul ca ne determina metabolismul. Cu cat ne mentinem masa musculara sanatoasa, cu atat ne mentinem metabolismul.

Data viitoare cand apelezi la snacksuri , alege un baton proteic, o bautura bogata in proteine sau o supa! Trebuie sa eviti chipsurile bogate in calorii, prajiturile, dulciurile si bomboanele. Acestea sunt in general bogate in calorii si ofera o mica valoare nutritiva pentru organism.

 

Etichete: ,

Adauga un comentariu pentru De ce sa consumi gustari bogate in proteine 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 De ce sa consumi gustari bogate in proteine
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .