CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Forma buna, Sport

Cum sa iti intri in forma daca esti incepator

 

cum-sa-iti-intri-in-formaFaci suficient de mult sport? Iti doresti sa ai corpul tonifiat dar trec saptamani si nu esti activ deloc? In ciuda bunelor intentii, toti putem fi prinsi in rutina zilelor fara exercitii fizice. Suntem ocupati mereu iar fitness-ul nu isi face loc mereu pe lista cu prioritati. Din nefericire, unii cred ca si-au iesit atat de mult din forma incat nu isi mai pot tonifia corpul vreodata.

Sunt aici sa iti spun ca poti sa iti tonifiezi corpul! Indiferent de nivelul la care ai ajuns, sfaturile de azi iti pot fi de folos.

Aceste sfaturi sunt create pentru aceia care vor in mod sincer sa isi reintre in forma dar nu stiu de unde sa inceapa pentru ca, in momentul asta tot ce ar putea sa faca pare inutil. Nu dispera!

Programul de fitness:

Urmeaza urmatoarele sfaturi si este posibil sa iti recapeti vointa, increderea in sine si energia, in foarte scurt timp.

Actioneaza

Exercitiile fizice pot parea o prea mare provocare asa ca incearca sa devii mai activ. Asta poate insemna o plimbare in plus sau simple intinderi. Orice exercitiu fizic este mai bun decat lipsa miscarii. Daca nu esti in forma, nu pune presiune asupra acestui lucru asa ca incearca sa devii mai activ, in fiecare zi.

Analizeaza

Verifica-ti programul si vezi cand ai avea timp pentru actiune. Nu crezi ca ai la dispozitie 2 ore sa ajungi la sala de sport, sa te schimbi, sa faci exercitii fizice, sa te schimbi inapoi si sa ajungi acasa? Este in regula. Poti incepe cu pasi mici. Poti gasi un minut inainte de micul dejun sau doua minute dupa munca?

Pentru ca nu poti incepe sa escaladezi stanci cu viteza luminii – poti incepe sa devii activ incetul cu incetul. Gaseste cateva minute si foloseste-le pentru a te intinde. Intinde-te catre tavan sau roteste-ti capul usor in timp ce te bucuri de senzatie. In timp, incearca sa cresti numarul de minute in care faci exercitii de la 2 minute la 5.

Fii atent la progres

Esti constient ca trebuie sa faci sport. Adauga acest lucru la lista lucrurilor pe care le ai de facut zilnic si fa miscare in fiecare zi. Daca iti intinzi muschii inainte de micul dejun 2 minute, noteaza-ti.

Daca ai mers pe jos pana in capatul strazii, noteaza-ti. Probabilitatea este mai mare sa faci exercitii daca tii cont de exercitiile fizice pe care le faci zi de zi. Poate ca nu ai ajuns in varful muntelui, dar urmand acesti pasi, esti deja trecut de linia de start.

Respira

De cele mai multe ori suntem afectati de stres si un stil de viata agitat. Asta inseamna ca trebuie sa iti faci timp sa respiri. Chiar acum, in timp ce citesti acest articol, trage aer adanc in piept si simte cum plamanii ti se umplu de aer. Acum expira usor; incearca sa scoti tot aerul din plamani.

Aceasta tehnica de a respira te poate ajuta sa te concentrezi asa ca gaseste ceva care sa iti aminteasca sa te bucuri de aceasta tehnica de relaxare. Poti folosi aceasta tehnica de relaxare in timp ce astepti sa fie gata cafeaua sau atunci cand uzi plantele. Nu vei ajunge prea departe pe “munte” daca nu iti faci timp sa respiri.

Fa pauze

Fa o pauza. Esti ocupat si simti ca nu ai timp liber deloc dar esti sigur ca nu poti gasi 5 minute pentru o pauza mica? Desi este greu de crezut, productivitatea ta o sa creasca daca te opresti putin.

O pauza in care traversezi camera sau iesi putin afara pentru o gura de aer te poate ajuta sa te concentrezi. Daca iti faci timp sa traversezi camera, noteaza-ti! Fiecare pas te duce mai aproape de nivelul la care vrei sa ajungi pe “muntele exercitiilor fizice”.

Echilibru

Probabilitatea sa urmezi aceste sfaturi pe termen lung este mai mare daca echilibrezi noile activitati cu activitatile zilnice obisnuite. Trebuie sa ai o viata sociala si sa continui sa ai activitatile pe care le aveai zi de zi.

Nimanui nu ii place sa aiba o viata plictisitoare asa ca gaseste echilibrul. Asta inseamna ca trebuie sa adaugi mai multa actiune dar nu trebuie sa exagerezi , sa devii atat de activ incat sa nu mai faci fata. Pentru a ajunge in varful muntelui fitness, trebuie sa iti gasesti echilibrul.

Fa o schimbare

Schimbarea nu va avea loc decat daca o faci tu. Iti poti dori, spera sau visa dar nu iti vei intra in forma decat daca actionezi. Trebuie sa fii sincer cu tine zilnic. Daca trece o zi si nu ai facut miscare deloc, trebuie sa intelegi ca nu mai urci pe munte: fie stai pe loc, fie te rostogolesti la vale.

Roaga-ti prietenii sa te ajute

Familia, prietenii, colegii de munca, te pot ajuta sa faci pasi importanti catre varful muntelui. Probabil nu esti singura persoana care vrea sa isi intre in forma. Povesteste tuturor ce vrei sa faci iar prietenii tai te vor motiva. Vor fi mandri de tine. Sa urci muntele acela este mai usor cand nu te lupti singur.

Propune-ti sa obtii rezultate

Niciunul dintre aceste sfaturi nu te vor ajuta daca nu iti propui sa obtii rezultate. Pe masura ce citesti aceste randuri, sper ca esti motivat. Foloseste aceasta senzatie chiar acum: misca-ti corpul: intinde bratele sau trage aer adanc in piept.

Daca te simti motivat cu adevarat, fa putina miscare si zambeste! Acum ca ai inceput, propune-ti sa faci mai multi pasi catre varful “muntelui” in fiecare zi. In curand, vei privi in spate si vei vedea cat de mult ai urcat.

 

Adauga un comentariu pentru Cum sa iti intri in forma daca esti incepator 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Forma buna

 Cum sa iti intri in forma daca esti incepator
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .