CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Recomandari

Cum sa faci alegeri mai bune cand faci cumparaturi

 

alegeri-mai-bune-cand-faci-cumparaturiIncearca sa iti faci alegerile zilnice cat se poate de sanatoase. Micile schimbari in alimentele pe care le cumperi sau mananci zilnic, iti pot aduce recompense mari. Daca “a manca mai sanatos” este in planurile tale, este momentul potrivit sa te gandesti ce poti face in legatura cu asta.

In loc sa iti schimbi complet dieta, cel mai usor ar fi sa incepi sa schimbi unele aspecte , sa faci pasi mici pentru a imbunatati alegerile alimentare zilnice. Primii pasi ar trebui sa te duca la supermarket, din moment ce acolo incep alegerile alimentare.

Ce fel de cumparator esti?

Exista mai multe tipuri de personalitati de cumparator. Unii cumparatori cumpara si prepara aceleasi mancaruri saptamana dupa saptamana. Altii isi planuiesc mesele in avans si isi fac cumparaturile dupa o lista, pe cand altii merg la magazin aproape zilnic. Indiferent de tipul de cumparator in care te incadrezi, cativa pasi iti poti aduce recompense uriase.

Sfaturi pentru a face alegeri sanatoase cand esti la cumparaturi

Citeste informatiile nutritionale

Informatiile nutritionale de pe alimentele pe care le cumperi sunt probabil cel mai mare avantaj pe care il ai cand selectezi si compari alimentele. Poti compara calorii, continutul de grasimi, proteine si zahar, lucru care te poate ajuta sa faci alegeri mai bune.

Alegerile pe care le faci sa fie cat mai sanatoase

De cele mai multe ori, daca exista optiuni cu continut redus de calorii ale mancarurilor pe care le mananci in mod frecvent – cum ar fi sosuri pentru salate, produse lactate sau chiar deserturi – trecand la versiunea cu mai putine calorii vei economisi foarte multe calorii. O cana de lapte integral are aproximativ 150 de calorii si aproximativ 7 grame de grasime, pe cand laptele degresat are 90 de calorii si 0 grasime.

Trecerea de la carne de vita la piept de curcan va taia aproximativ 10 grame de grasime si 100 de calorii/portie. Vei manca mai putine calorii, si mult mai putin zahar daca vei cumpara iaurt simplu in care sa iti dauagi fructe proaspete in loc sa alegi iaurtul cu fructe, pre-indulcit. Inlocuieste produsele rafinate pe baza de amidon cu cereale integrale – incearca orezul brun, paste integrale, paine si biscuiti din cereale integrale, cous-cous, quinoa si fulgi de ovaz in loc de crema de grau.

Consuma alimentele de sezon

Fructele si legumele de sezon sunt mai proaspete, pastreaza de cele mai multe ori mai multe substante nutritive si sunt mai ieftine decat fructele si legumele din afara sezonului. In pietele taranilor, produsele sunt mai proaspete decat in supermarket, ceea ce inseamna ca vor rezista mai mult timp si isi vor pastra si valoarea nutritiva. In aceste piete este posibil sa gasesti noi varietati de fructe si legume pe care sa le incerci.

Incearca un fruct sau o leguma noua in fiecare saptamana

Daca nu esti pregatit sa incerci un nou aliment, poti incepe usor, prin incercarea unei varietati diferite sau o ruda a unui aliment familiar. Toate fructele si legumele sunt unice din punctul de vedere al fitonutrientilor sanatosi pe care ii ofera asa ca varietatea este foarte importanta pentru sanatatea ta. Daca iti pregatesti salata mereu cu salata iceberg, treci la salata verde sau spanac. Incearca o noua varietate de varza sau mar, sau gateste cu conopida violet in loc de alba.

Gaseste moduri de a introduce pestele in dieta ta

Conservele de ton si somon sunt surse bune de omega 3 – si sunt la indemana, la un pret scazut. Adauga ton la sosul pentru paste in loc de carne de carne de vita sau amesteca conserva de somon intr-o salata pentru a obtine un fel de mancare rapid.

De indata ce vei avea un stoc de alimente sanatoase acasa, poti incepe sa te gandesti la schimbarile pe care sa le faci cand gatesti. Data viitoare te vei gandi la schimbarile pe care le poti face cand pregatesti mancarea in bucataria ta, schimbari care te vor ajuta sa iti indeplinesti obiectivele.

 

Adauga un comentariu pentru Cum sa faci alegeri mai bune cand faci cumparaturi 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Recomandari

 Cum sa faci alegeri mai bune cand faci cumparaturi
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .