CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Beneficiile condimentelor si ale ierburilor aromate

 

condimente-si-ierburiIerburile si condimentele adauga un plus de aroma alimentelor dar exista tot mai multe dovezi care arata ca acestea au un efect benefic si asupra sanatatii. Medicina traditionala a folosit ierburile si condimentele timp de secole pentru a trata afectiuni comune iar acum stiinta moderna incepe sa sustina unele dintre aceste teorii.

Utilizarea ierburilor si condimentelor ca alternativa la sare si grasimi pentru a obtine aromele pentru gatit este benefica pentru sanatatea noastra deoarece aceste substante nu contin calorii si, spre deosebire de sare, nu au efecte potential daunatoare decat daca sunt consumate in cantitati mari.

Desi cercetarea este in stadiu incipient si in multe cazuri sunt necesare studii suplimentare pentru a confirma beneficiile si pentru a face recomandari pentru consum, nu exista nicio indoiala ca ierburile si condimentele au potentialul de a ne imbunatati sanatatea.

Pentru ca exista foarte putine efecte negative ale consumului de ierburi si condimente, acestea fiind foarte des folosite la condimentarea multor feluri de mancare, cu siguranta le poti include intr-o dieta sanatoasa.

Ierburi si condimente comune cu potential benefic asupra sanatatii

Scortisoara
O analiza din 2010 a dovezilor stiintifice cu privire la scortisoara si beneficiile sale asupra sanatatii a sugerat ca scortisoara poate avea foarte multe efecte pozitive asupra sanatatii. Scortisoara are efecte anti-inflamatorii, antimicrobiene, antitumorale, reduce nivelul colesterolului, precum si un efect benefic asupra sistemului imunitar si al celui cardiovascular.

Studiile efectuate la om si animale au sugerat ca scortisoara ar putea avea potentialul de a induce producerea de insulina, o functie utila care poate fi benefica in tratamentul diabetului zaharat de tip doi, desi sunt necesare cercetari suplimentare inainte de a ajunge la concluzii definitive.

Ardeiul iute
Compusul responsabil de gustul picant al ardeiului iute, cunoscut sub numele de capsaicina, are numeroase beneficii pentru sanatate, ajuta la digestie, amelioreaza durerea si are inclusiv beneficii asupra sistemului cardiovascular. Acest compus ar putea avea un efect si asupra ratei metabolice, crescand capacitatea de ardere a grasimilor, ajutand astfel la pierderea in greutate.

Sofranul
Acest condiment comun protejeaza impotriva cancerului si este posibil sa aiba un rol benefic asupra nivelului de lipide din sange. Cercetatorii spun ca are si un efect benefic asupra memoriei si a capacitatii de invatare.

Musetelul
In 2006 s-a demonstrat ca musetelul, aceasta planta atat de cunoscuta pentru proprietatile relaxante si pentru efectul benefic asupra somnului, are si beneficii asupra sanatatii. Floarea de musetel contine multi compusi fenolici si are actiune antioxidanta dar si proprietati antimicrobiene. In plus, s-a demonstrat ca musetelul are efect anti-inflamator si ajuta la scaderea colesterolului. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii care sa intareasca aceste afirmatii.

Coriandrul
Coriandrul si-a dovedit eficacitatea impotriva reaspandirii bacteriei Listeria care poate fi periculoasa pentru persoanele cu sistem imunitar slabit sau pentru copiii nenascuti.

Tumericul
Substanta care ii da tumericului culoarea portocaliu-galbuie, cunoscuta sub denumirea de curcumina, are numeroase beneficii asupra sanatatii, dupa parerea multora. Studiile au scos la iveala ca acest compus poate fi benefic in tratamentul bolilor inflamatorii cum ar fi cancerul, diabetul, bolile cardiovasculare, boala Alzheimer sau psoriazis. Sunt necesare studii mai amanunte pentru a se face recomandari cu privire la consumul acestuia.

Ierburi si condimente cu un continut ridicat de fitochimicale

Un grup de plante si legume comune au un continut ridicat de fitochimicale. Mararul, anasonul, patrunjelul si coriandrul precum si legume ca telina, morcovul si pastarnacul au un continut ridicat de antioxidanti naturali care protejeaza impotriva radicalilor liberi. Acesti compusi protejeaza impotriva bolilor cronice cum ar fi cele de inima, cancerul, diabetul sau hipertensiunea arteriala.

Ierburi cu proprietati anticancerigene

Institutul National al Cancerului a identificat o serie de plante comune care au proprietati anti-cancer. Acestea includ usturoiul, ceapa si arpagicul, tumericul, ghimbirul, radacina de lemn dulce, ceaiul verde, inul, membri din familia mentei, cum ar fi busuiocul, oregano, rozmarinul, salvia si cimbrul, precul si cele mentionate anterior.

 

Adauga un comentariu pentru Beneficiile condimentelor si ale ierburilor aromate 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Beneficiile condimentelor si ale ierburilor aromate
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .