CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Apa

Bei suficient de multa apa?

 

Bei suficient de multa apa?Afla daca bei suficienta apa fiind atent la urmatoarele cinci semne ale deshidratarii!

Se pare ca avem inca o vara cu temperaturi record. Ni se aminteste in mod repetat sa ne mentinem bine hidratati prin consumul de apa. Acesta este un mesaj foarte important – trebuie sa consumam apa nu numai pe parcursul valului de caldura ci si pe parcursul intregului an pentru ca apa ajuta la mentinerea multor functii importante ale corpului.

Cum iti poti da seama ca bei suficienta apa?

Daca esti una din acele persoane care tine cont de cata apa bea zilnic probabil stii cand ai baut suficienta apa. Dar exista anumiti indicatori care te pot ajuta sa iti dai seama ca nu consumi suficienta apa.

Ai gura uscata. Este evident – daca iti este sete, inseamna ca nu te-ai hidratat suficient. Trebuie sa tii minte ca uneori mecanismul de sete nu se declanseaza decat atunci cand trebuie sa bei apa urgent – de aceea unii atleti incurajeaza sa ai un program de consum al apei. Deasemenea, pe masura ce oamenii imbatranesc, senzatia de sete nu este la fel de puternica, de aceea este foarte important sa stabilesti un obicei sanatos de a bea apa.

Urina ta este de culoare inchisa. Iti poti da seama daca corpul tau este bine hidratat dupa culoarea urinei. Daca este relativ transparenta inseamna ca esti bine. Fara suficienta apa, urina ta devine concentrata, cu o culoare inchisa. Urina ta ar trebui sa arate mai mult ca limonada si mai putin ca sucul de mere.

Esti constipat. O buna functionare a intestinului se bazeaza pe consumul adecvat de lichide asa ca daca esti constipat este posibil sa fie din cauza ca nu consumi suficienta apa. Majoritatea oamenilor considera ca fibrele sunt cele mai importante cand vine vorba de buna functionare a tractului digestiv. Pentru ca anumite fibre ( cele solubile in apa ) sa isi faca treaba in mod corespunzator, trebuie sa consumi multa apa care sa umfle fibrele, ajutand astfel la buna functionare a tractului digestiv.

Respiratia ta nu este atat de placuta cum ar trebui. Cand ai gura uscata, exista mai putina saliva care sa curete bacteriile care traiesc acolo. Si cum bacteriile se hranesc cu bucatele mici de mancare si celule de piele din gura ta, acestea incep sa se multiplice facand ca respiratia ta sa fie neplacuta. Apa este importanta pentru ca ajuta la reducerea acumularii de bacterii.

Antrenamentele tale nu sunt la fel de bune pe cat ar trebui. Apa este extrem de importanta pentru ca iti ajuta corpul sa produca energia de care muschii au nevoie pentru a-ti alimenta antrenamentele. Cand nu esti bine-hidratat, te poti simti slabit. De aceea este foarte important sa consumi lichide inainte de fiecare antrenament.

 

Un comentariu pentru “Bei suficient de multa apa?”  

  1. Mariana spune:

    Mai mult de 2 litri eu nu pot sa beau si asta daca e cald afara si fac mult efort

Adauga un comentariu pentru Bei suficient de multa apa? 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Apa

 Bei suficient de multa apa?
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .