CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Apa

Cum poti sa bei cele 8 pahare de apa necesare intr-o zi

 

Cum poti sa bei cele 8 pahare de apa necesare intr-o ziApa este importanta pentru sanatatea ta, dar alte bauturi se pun la socoteala cand vine vorba de satisfacerea nevoilor de zi cu zi de lichide?

Ai auzit, probabil, expresia “ Poti duce un cal la apa, dar nu il poti forta sa o bea”. Ei bine, multe persoane stiu ca apa este importanta pentru sanatatea lor si au auzit ca ar trebui sa bea aproximativ 8 pahare de apa zilnic.

Daca exista cineva care uraste apa, ne punem urmatoarea intrebare: trebuie neaparat sa bem doar apa plata? Alte bauturi se pun la socoteala?

Intr-un cuvant, da – celelalte bauturi conteaza cand vine vorba doar de consumul zilnic de apa. Multi oameni iau sfatul literal si presupun ca, desi au baut alte bauturi, trebuie sa bea si cele 8 pahare de apa plata.

Ceaiul sau cafeaua conteaza cand vine vorba de cele 8 pahare?

Confuzia s-a creat datorita faptului ca multe dintre bauturile comune consumate contin cofeina care este considerata a fi diuretic. Daca cofeina te face sa urinezi asta inseamna ca o bautura cofeinizata te-ar face sa pierzi mai multa apa decat bei asa ca o astfel de bautura nu poate fi numita fluid – este mai mult un “fluid negativ”.

Ei bine, avem o veste buna pentru iubitorii de cafea si ceai – se dovedeste ca, pentru cea mai mare parte acest lucru nu este adevarat. O reviziuire a acestui subiect, care a rezumat numeroase studii pe aceasta tema, desfasurat pe aproape 40 de ani, a raportat ca administrarea intr-o cantitate mare de cofeina (in jur de 300 mg sau 2-3 cesti de cafea tare) poate conduce la urinare, dar numai in cazul persoanelor care nu au consumat cofeina timp de saptamani intregi.

Cei care consuma cofeina in mod obisnuit dezvolta o toleranta la efectele diuretice – asa cum dezvolta o toleranta la efectele stimulative. Raportul a mai declarat ca “ dozele de cofeina continute in mod normal de o portie standard de ceai, cafea si bauturi carbogazoase nu par sa aiba actiune diretica”. Ajungem la concluzia ca bauturile cofeinizate conteaza cand vine vorba de satisfacerea nevoilor de fluide.

Toate bauturile contribuie la cerinta de lichide – cum ar fi cafeaua, ceaiul, sucul de fructe, supa, sucul de legume, bauturile sportive si laptele cu continut scazut de grasimi – deoarece acestea contin foarte multa apa. Daca te confrunti cu aceeasi problema si chiar nu poti consuma apa plata, poti lua in considerare aceste “alternative”.

De ce trebuie sa bei apa?

Tine cont de faptul ca apa este “bautura originala” – a fost singura optiune pana in momentul in care ceaiul a fost consumat ca bautura pentru prima oara, acum aproximativ 3000 de ani in urma. Apa este naturala, usor accesibila si spre deosebire de multe alte bauturi, nu contine calorii.

Apa ar trebui sa fie prima ta alegere dar cafeaua si ceaiul simplu sunt alegeri bune, de asemenea – sucurile sportive, supa si sucul de legume sunt relativ scazute in calorii. Nu te baza pe bauturile ce contin cofeina pentru a-ti satisface nevoia de lichide. Daca te vei baza, este posibil sa aduni cateva kilograme – iar satisfacerea nevoii de lichide va fi ultima dintre problemele tale!

 

Adauga un comentariu pentru Cum poti sa bei cele 8 pahare de apa necesare intr-o zi 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Apa

 Cum poti sa bei cele 8 pahare de apa necesare intr-o zi
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .