CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Sfaturi pentru slabire

6 Sfaturi care te vor ajuta sa iti pastrezi dintii sanatosi

 

6 Sfaturi care te vor ajuta sa iti pastrezi dintii sanatosiIti mentii dintii sanatosi daca te alimentezi corect. Mananci alimentele corecte pentru a-ti mentine dintii sanatosi?

Cand te gandesti la cat de mult timp sunt expusi dintii tai la mancare si lichide pe parcursul unei zile, nu este de mirare ca dieta joaca un rol important in pastrarea acestora sanatosi. Cand vine vorba de dinti sanatosi nu se tine cont doar de alegerea mancarurilor pe care le consumi ci si de timpul in care iti expui dintii la acele alimente.

Dintii tai par tari si durabili dar in realitate sunt in mod constant construiti sau degradati, ca si oasele. Este foarte important sa pastrezi cele doua procese in balanta de aceea tot ce mananci joaca un rol foarte important in sanatatea dintilor. Anumite alimente accelereaza degradarea smaltului de la suprafata dintilor pe cand alte alimente ajuta la remineralizarea si protejarea dintilor.

Stii ca zaharul nu este bun pentru dintii tai dar e posibil sa nu stii exact de ce. De fiecare data cand mananci dulciuri, zaharul se tranforma in aliment pentru bacteriile care traiesc in gura ta. Pe masura ce bacteriile se hranesc cu acest zahar, il transforma in acid care afecteaza zmaltul dintilor tai.

Daca te uiti de aproape intr-o oglinda la cateva ore dupa ce ai luat masa, cu siguranta vei vedea o pelicula de placa formandu-se pe suprafata dintilor tai. Aceea este o pelicula lipicioasa de bacterii care iti demineralizeaza dintii. De aceea periajul frecvent si ata dentara sunt foarte importante in pastrarea dintilor sanatosi ca si atentia sporita la alimentele pe care le consumi.

Produsele din zahar si unele alimente bogate in amidon nu sunt cele mai bune alegeri cand vine vorba de dinti sanatosi. Bacteriile iubesc carbohidratii care ajung la tine in gura sub forma de zaharuri simple si amidon rafinat. Sucurile cu zahar si bomboanele ofera bacteriilor o sursa bogata de zaharuri simple. Alimentele cum ar fi painea alba, biscuitii sau covrigeii nu sunt bune pentru dintii tai deoarece contin amidon extrem de rafinat ce poate fi transformat foarte usor in zahar de enzimele din saliva.

Ce trebuie sa mananci pentru a-ti pastra dintii sanatosi

Fructe si legume

Stii deja ca fructele si legumele sunt bune pentru corpul tau dar aceste alimente ajuta si la pastrarea dintilor sanatosi. Fructele si legumele contin multa apa care ajuta la diluarea efectului zaharului si a alimentelor bogate in amidon. Textura lor aspra actioneaza ca o periuta naturala, ajutand la curatarea dintilor.

Produse lactate

Produsele lactate sunt surse importante de calciu si fosfor – cele doua minerale importante pentru sanatatea dintilor. Calciul si fosforul ajuta la remineralizarea dintilor ceea ce inseamna ca aportul de calciu si fosfor este mai mare decat pierderea. Laptele cu un continut scazut de grasimi, iaurtul si branza de vaca sunt cele mai bune alegeri. Branza contine calciu si fosfor, dar mai exista un motiv pentru care este considerata buna pentru dinti – consumul de branza stimuleaza saliva care ajuta la curatarea particulelor de mancare. Aminteste-ti sa alegi varietatile cu un continut scazut de grasimi!

Evita alimentele dulci, lipicioase

Problema nu consta doar in consumul de alimente dulci ci si in cantitatea de timp in care dintii sunt expusi la aceste alimente dulci. Cu cat dintii sunt expusi mai mult la zahar si amidon, cu atat mai multe stricaciuni au loc. De aceea alimentele lipicioase, sucurile dulci si bomboanele tari sunt in mod deosebit periculoase pentru sanatatea dintilor – toate aceste alimente ii expun la o continua baie in zahar.

Mananca dulciuri si alimente bogate in amidon in timpul mesei

Dentistii recomanda sa consumi dulciuri sau alimente bogate in amidon ca parte a unei mese, si nu ca gustare pe timpul zilei, pentru a “dilua” efectele zaharului.

Mananca alimentele acide ca parte a unei mese

Alimentele acide, cum sunt citricele, pot afecta smaltul dintilor dar asta nu inseamna ca ar trebui sa le eviti. In schimb, ar trebui sa incluzi citricele in cadrul unei mese, lucru care va diminua cantitatea de acid care vine in contact direct cu dintii tai. Un alt motiv pentru care sucurile nu sunt bune pentru dintii tai este acela ca, multe dintre ele, pe langa cantitatea uriasa de zahar pe care o contin, sunt foarte acide.

La sfarsitul mesei, consuma un fruct

Dentistii iti vor recomanda sa te speli pe dinti dupa fiecare masa sau gustare dar acest lucru nu este intotdeauna practic. Daca nu te poti spala pe dinti, incearca sa mananci dupa masa un mar proaspat, apoi sa bei un pahar de apa. Poti sa mesteci o guma fara zahar – stimuleaza saliva, asa ca nu este o alegere proasta daca nu ai o periuta de dinti la indemana.

 

Adauga un comentariu pentru 6 Sfaturi care te vor ajuta sa iti pastrezi dintii sanatosi 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Sfaturi pentru slabire

 6 Sfaturi care te vor ajuta sa iti pastrezi dintii sanatosi
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .