CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Forma buna

4 sfaturi pentru a te pastra sanatos cand calatoresti

 

4 Sfaturi pentru a te pastra sanatos cand calatorestiIntalnirile de afaceri si conferintele pot face parte din viata ta daca jobul te obliga sau daca vrei sa iti dezvolti propria afacere. Acei kilometri in plus parcursi frecvent pot avea un impact negativ asupra sanatatii tale.

Spatiile inchise cum ar fi avioanele sau salile de intalnire sunt locuri in care virusii se inmultesc, intr-un astfel de mediu, raceala si gripa fiind boli usor de raspandit prin contactul mainilor. Participand la pranzuri si cine de afaceri renunti la dieta obisnuita si la regimul de exercitii fizice cu care ai fost obisnuit.

Medicii sustin ca planificarea te poate asigura sa ai o calatorie de succes, nu numai pe plan profesional ci si pentru sanatatea ta.

1. Stimuleaza-ti sistemul imunitar inainte de a pleca
Inainte de a pleca consuma alimente bogate in beta-caroten, cum ar fi morcovi, cartofi dulci si suc natural de fructe pentru mentinerea integritatii membranei celulare si pentru a ajuta la protejarea organismului impotriva infectiilor bacteriene, virale si parazitare.

Pestele bogat in seleniu, cum ar fi tonul, codul si crevetii, cresc nivelul de celule albe din organism, care te ajuta sa lupti impotriva bacteriilor rele gasite in medii noi. Alimentele bogate in zinc, cum ar fi nucile si produsele lactate, ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor virale, asigurandu-ti organismul ca are un plan de rezerva la nevoie, atunci cand se confrunta cu noi factori de stres.

2. Consuma suplimente
In timp ce mesele de afaceri sunt de cele mai multe ori punctul culminant al calatoriei, abatandu-te de la dieta ta normala introduci in organism o serie de microbi nefamiliari. Luand probiotice pana la trei zile inainte de calatorie si in timpul calatoriei, poti alunga supararile intestinale nedorite, ceea ce inseamna ca te vei putea bucura de aromele locale fara a te gandi la efecte. O populatie sanatoasa de bacterii intestinale prietenoase vor ajuta la protejarea impotriva bacteriilor nefamiliare si neprietenoase care pot aparea in medii noi.

Alt supliment important demn de luat in considerare este melatonina, care poate ajuta organismul sa se adapteze la schimbarile de fus orar, poate alunga virusii de raceala si gripa. Se recomanda sa iei suplimente inainte si in timpul calatoriei tale. Multivitaminele pot fi de ajutor daca nu mananci sanatos in timpul calatoriei.

3. Incearca sa mentii un program regulat de somn
In timp ce expunerea la medii noi iti poate afecta sanatatea, schimbarea programului de somn este cea mai frecventa cauza a bolilor de calatorie. Daca iti schimbi ora la care mergi la somn, daca dormi mai putin decat in mod normal sau dormi acelasi numar de ore dar la ore diferite, perturbi ritmul circadian si hormonii care controleaza metabolismul si imunitatea. Daca se intampla sa calatoresti in intervalul orar in care in mod normal ai dormi, impacheteaza o perna pentru gat, o masca de ochi, dopuri pentru urechi sau o muzica linistitoare pentru a te ajuta sa dormi, pentru ca organismul tau sa isi pastreze programul de somn.

4. Evita sa bei multa cafea
Consumul de cofeina pentru a sta treaz in aeroport sau in timpul intalnirilor de afaceri poate avea efecte adverse. Consumul unei cantitati mari de cafea va duce la o adaptare dificila a corpului tau la calatorie, lucru care va afecta in mod negativ imunitattea, somnul si energia. Din acest motiv se recomanda inlocuirea cafelei cu ceai verde. Fiind un stimulent natural, ceaiul verde contine mult mai putina cofeina si are multe beneficii de sanatate, inclusiv reducerea nivelului colesterolului, imbunatatirea sistemului imunitar, stimularea digestiei si combaterea infectiilor virale, in timp ce iti ofera si o claritate a mintii dar si vigilenta in timpul calatoriei.

 

Adauga un comentariu pentru 4 sfaturi pentru a te pastra sanatos cand calatoresti 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Forma buna

 4 sfaturi pentru a te pastra sanatos cand calatoresti
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .